Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 5-3-2007

 

 

 

 
Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση Λυκουρέντζου για ΔΥΠΕ - Παναρκαδικό
Συζητήθηκε στις 2 Μαρτίου το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου με αντικείμενο την τοποθέτηση του ενός εκ των δύο Υποδιοικητών της 6ης ΔΥΠΕ με έδρα την Τρίπολη.

Η απάντηση του Υφυπουργού κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου στο βουλευτή Αρκαδίας ήταν θετική, ενώ η συζήτηση κάλυψε και άλλα θέματα Υγείας, με κορυφαίο τις προοπτικές του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συζητήσεως, οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Βουλευτή κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου έχουν ως εξής:
Αθανάσιος Γιαννόπουλος – Υφυπουργός: Πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή Πελοποννήσου, αλλά και για την ιδιαιτέρα πατρίδα, την Τρίπολη Αρκαδίας, κάτι αντίστοιχο έχω και εγώ στη Στερεά Ελλάδα. Η υγειονομική Περιφέρεια ΔΥΠΕ εντάχθηκε στη Θεσσαλία και ο ένας εκ των οποίων που είναι από τη Στερεά Ελλάδα έχει την έδρα του στην παλαιά ΔΥΠΕ που κατηργήθη, στη ΔΥΠΕ δηλαδή Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να επιτελείται το έργο κατ΄ αυτόν τον τρόπο πληρέστερα. Το ίδιο θα συμβεί και στην Αρκαδία. Ο ένας εκ των Υποδιοικητών θα βρίσκεται με έδρα στην Τρίπολη, για να μπορεί να ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και κατ΄ αυτόν τον τρόπο, να οδηγηθούμε στην ομαλοποίηση του προβλήματος των ΔΥΠΕ.
Ανδρέας Λυκουρέντζος – Βουλευτής: Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και την απάντησή σας διότι και η δική μου ερώτηση έχει το χαρακτήρα της προτροπής προς την Κυβέρνηση και όχι του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την θεωρώ ότι είναι εντός των πλαισίων της κυβερνητικής πολιτικής, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στηρίζω αποφασιστικά την κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας.
Θέλω να σημειώσω ότι για μένα προσωπικά και για όλους τους πατριώτες μου τους Αρκάδες, αλλά και τους Πελοποννησίους γενικότερα, η Τρίπολη είναι η πρωτεύουσα του Μοριά, είναι το ιστορικό, πολιτικό, διοικητικό, οικονομικό κέντρο και βεβαίως και το υγειονομικό κέντρο. Και δεν το λέμε από καμία διάθεση εγωισμού, αλλά διότι μπορεί να ανταποκρίνεται σ΄ αυτή τη υψηλή αποστολή και αρμοδιότητα λόγω της γεωοικονομικής της θέσης. Βρίσκεται πολύ κοντά με τις πρωτεύουσες των άλλων νομών, αποστάσεις που είναι περίπου μισής ώρας έως σαράντα λεπτών και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα μας το δίνει η γεωμορφία της περιοχής, η γεωγραφική της θέση, η οικονομική της θέση, για να ελπίζουμε στην ανάπτυξή της.

Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας παρακαλέσω να δείτε το εξής: Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο εκσυγχρονίζεται τώρα με δαπάνες οι οποίες καλύπτονται από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο περιφερειακό νοσοκομείο, ιδιαίτερα στον τομέα της ενισχύσεως της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που θα βοηθούσε πάρα πολύ το έργο σας, περιορίζοντας τη διακομιδή ασθενών από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου στο κέντρο της Αθήνας. Έχουμε ζήσει σημαντικά, σοβαρά περιστατικά. Οι εξαιρετικοί επιστήμονες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχες. Χρειάζεται να δούμε αυτή την προοπτική.

Αθανασιος Γιαννόπουλος – Υφυπουργός: Ξέρετε πολύ καλά ότι έχουν δοθεί μεγάλες προτεραιότητες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Αναφερθήκατε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία λειτουργεί πολύ καλά και έχει δυνατότητα επεκτασιμότητας και αυτή την δυνατότητα την έχει τώρα ακριβώς λόγω του ότι στον τελευταίο νόμο περάσαμε το 40% των νοσηλίων, που είναι σε ειδικό λογαριασμό, οπότε αυτοδυνάμως μπορούν να λειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με υπολόγους τους διευθυντές των μονάδων αυτών, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει μια μεγαλύτερη προοπτική η συγκεκριμένη μονάδα.

Για την ΔΥΠΕ και πάλι επανέρχομαι, ο Υποδιοικητής θα είναι στην Τρίπολη για να συντονίζει, το προσωπικό όμως της παλιάς ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, στην σύνθεσή του δεν θα είναι όλο στη διάθεση της νυν ΔΥΠΕ, αλλά θα είναι στις αποκεντρωμένες νοσοκομειακές δυνάμεις, στο νοσοκομείο ή αναλόγως πού θα θελήσουν οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν, αφού κάναμε μια αναδιάταξη των δυνάμεών μας στο επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού.

 

 

 
Σύσκεψη τελικών δικαιούχων και φορέων υλοποίησης των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου
 με το Σύμβουλο υποστήριξης τεχνικών έργων υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την Τρίτη 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-σύσκεψη των τελικών δικαιούχων και των φορέων υλοποίησης των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου με το νέο Σύμβουλο υποστήριξης των τεχνικών έργων υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αίθουσα του αμφιθέατρου του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Η συνάντηση που θα αρχίσει στις 10 π.μ. διοργανώνεται από την ΕΥΔ Πελοποννήσου και στόχος της θα είναι η παρουσίαση του Συμβούλου και του έργου που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την προσεχή περίοδο στα πλαίσια της σύμβασης που έχει συναφθεί με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΔΕΚΕ, Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης), των πέντε Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και άλλων φορέων υλοποίησης των έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

 

 

 
Έναρξη προγραμμάτων εξ' αποστάσεως
Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων Από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.)
Αρχίζουν οι εγγραφές από 1η Μαρτίου 2007
για την εκπαιδευτική περίοδο 2007-2008

Το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2007 – Ιούλιος 2008.

Το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. είναι καινοτόμος θεσμός διά βίου μάθησης ο οποίος συμπληρώνει το παραδοσιακό (διά ζώσης) μοντέλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων της Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπ.Ε.Π.Θ. Υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γ.Γ.Ε.Ε. Το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. ξεκίνησε πιλοτικά την λειτουργία του κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο 2006-2007.

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο Σεπτεμβρίου 2007 – Ιουλίου 2008 προσφέρονται δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση, ετήσιας διάρκειας, 250 ωρών το καθένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (για αποφοίτους τουλάχιστον Λυκείου).
2. Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις (για αποφοίτους τουλάχιστον Λυκείου).

Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» (ν. 3369/6-7-2005).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και πάνω. Προϋπόθεση για την ένταξη στα τμήματα μάθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι πιστοποιημένες βασικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Γ.Γ.Ε.Ε. και ευρύτερα από αρμόδιους φορείς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα τμήματα μάθησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2007 έως την 20η Μαΐου 2007. Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται η έγκαιρη συμπλήρωση ειδικής φόρμας αίτησης ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.keeenap.gr/lms/  . Εάν η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης είναι αδύνατη, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά νομό Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) όπου μπορούν να προμηθευτούν την έντυπη φόρμα και να καταθέσουν την αίτηση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.: www.gsae.edu.gr/keeenap.asp  . Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του νομού σας.

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 22η αγωνιστική


Αστέρας - Πανθρακικός  1-0 >>>>>

Δ' Εθνική, 21η αγωνιστική

ΑΕ Κρανιδίου/Ερμιόνης - Δόξα Μεγαλόπολης  3-1

Πανθυρεατικός - Αναγέννηση Ορχομενού  2-3

Λεωνίδιο - Παναργειακός  1-1

 

Τοπικό,
Α' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Παναρκαδικός - Ορχομενός  7-0
Ολυμπιακός - Απόλλων  0-3
Μελιγού - Προοδευτική  2-0
Παγγορτυνιακός - Ηρακλής  3-0
Νεστάνη - Βρασιές  2-1
Φαλαισία - Κορακοβούνιο  2-0
Δεν αγωνίστηκε η ΑΕΚ  

 

Β' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Τεγέα - Αχιλλέας  3-1
Νικηταράς - Ελπίδα  0-6
Ελαιοχώριο - Πάρνων  0-2
Δόξα - Αρκαδικός  2-0
Κάψια - Μαντινειακός  0-3
Κανδήλα - Δημητσάνα  1-1

 


Γ' κατηγορία, 5η αγωνιστική
 
ΑΕ Μαρίου - Θύελλα  3-0 α.α.
ΑΕ Τρίπολης - Αρης  0-5
ΑΕ Κορυθίου - Αναγέννηση  5-1
Δεν αγωνίστηκε ο Πλάτανος


Πρωτάθλημα ΠΑΕ Νέων

 

Εθνικός - Αστέρας  2-1

 

Πρωτάθλημα μικτών ομάδων Ενώσεων

 

ΕΠΣ Λάρισας - ΕΠΣ Αρκαδίας  2-1

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 1-0 (0-0)
Ο μεγάλος κερδισμένος…

Ο μεγάλος κερδισμένος της 22ης αγωνιστικής ήταν αναμφισβήτητα ο Αστέρας Τρίπολης, που εκτός της νίκης του με 1-0 επί του Πανθρακικού είδε τις άλλες ομάδες που κυνηγάνε την άνοδο στη Σούπερ Λήγκα να χάνουν.
Η Καστοριά στην Καλαμάτα από το Μεσσηνιακό, η Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» από τον Πανσερραικό, ο ΠΑΣ Γιάννενα από το Λεβαδειακό και ο Ηλυσιακός στην έδρα του από το Θρασύβουλο.

Έτσι, ο Αστέρας επέστρεψε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο (στις 14 Μαρτίου με τον Πανσερραικό) από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.
Το «χρυσό γκολ» της αναμέτρησης, που έλυσε παράλληλα το «Γόρδιο Δεσμό» σημείωσε με κεφαλιά ο Ιωάννου στο 80ο λεπτό μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπαράνιος, δίνοντας το σύνθημα για πανηγυρισμούς από τους 3.000 φιλάθλους του Αστέρα που γέμισαν το γήπεδο.

Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και σε αρκετές περιπτώσεις έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά είτε από ατυχία στην τελική προσπάθεια, είτε από τις επεμβάσεις του Βρονταρά δεν κατάφερε να σκοράρει νωρίτερα.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 16ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Εμεράν, η κεφαλιά του Μασάντο πέρασε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Πανθρακικού.
Στο 18' ο Κανακούδης είδε μακριά από τη θέση του το Βρονταρά και επιχείρησε να τον «κρεμάσει». Την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε σε κόρνερ. Αμέσως μετά, ο Μασάντο πάσαρε με κεφαλιά στον Κλοκίδη που με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης στο 31' σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα και πάλι να περάσει λίγο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αστέρα πρωταγωνίστησε στην επίθεση. Ο Λαζαρίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο προωθημένος Οφρυδόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Πανθρακικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας έγινε ακόμα πιο επιθετικός και από νωρίς έγινε απειλητικός για την εστία του Βρονταρά. Στο 53ο λεπτό και μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Κανακούδη, ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 60' ο Εμεράν γύρισε τη μπάλα στο Ροτζέριο που σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων πετάχθηκε εντυπωσιακά στο αριστερό «παράθυρο» της εστίας του παραχωρώντας κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση και μετά από σέντρα του Μπαράνιος, ο Οφρυδόπουλος έπιασε κεφαλιά, απέκρουσε ο Βρονταράς και πριν σπρώξει τη μπάλα στην εστία του Πανθρακικού ο Κλοκίδης, ο Σουλτανίδης παρεχώρησε κόρνερ.
Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 80ο λεπτό για τον Αστέρα, όταν μετά από ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπαράνιος, ο Ιωάννου πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να «αναπαυθεί» στο βάθος της εστίας του Πανθρακικού.
Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Ηλία Ιωάννου στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά αυτό που έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς στους 3.000 φιλάθλους του Αστέρα που κατέκλυσαν το γήπεδο.

Ο Πανθρακικός δημιούργησε δύο καλές φάσεις στην επίθεση, όταν στο σουτ του Έρος Γκαμπόρ στο 51' απέκρουσε αποτελεσματικά ο Συμεωνίδης και στο 72' όταν το δυνατό σουτ του Αμόα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Αστέρα.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ροτζέριο από δεξιά είδε εκτός θέσης το Βρονταρά και προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει. Τελευταία στιγμή,ο νεαρός τερματοφύλακας του Πανθρακικού αποσόβησε από τη δεύτερη παραβίαση της εστίας του.

Διαιτητής του αγώνα ο Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας).
Αστέρας: Συμεωνίδης, Μασάρα, Εμεράν, Λαζαρίδης, Οφρυδόπουλος, Τσουκαλίδης (46' Μπαράνιος), Λαδάκης (46' Ροτζέριο), Μασάντο, Κανακούδης (62' Ντυμπάλα), Κλοκίδης, Ιωάννου.
Πανθρακικός: Βρονταράς, Ματζιαρίδης, Γεμενετζής, Σουλτανίδης, Ρομπίνιο, Αθανασιάδης, Έρος (79' Αντρέεφ), Αμόα, Μουρατίδης (52' Χαραλάμπους), Σουάνης, Ντιαλό (75' Μπίμπης).

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι με Πανθρακικό

Βασιλακάκης (προπονητής Πανθρακικού): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αστέρα για τη νίκη αυτή και για τη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στο γήπεδο και να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δεν αντέξαμε μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν και πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος»

Τζαναβάρας (προπονητής Αστέρα): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνάδελφο προπονητή για τις καλές του κουβέντες για τον Αστέρα. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που με την καλή του αμυντική τακτική, μας δυσκόλεψε αφάνταστα. Ίσως το σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει στην έδρα μας, το οποίο κερδίσαμε στο τέλος από ένα κόρνερ.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του Αστέρα, για την υπομονή, το πάθος και την πίστη για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι τρεις βαθμοί. Συγχαρητήρια πρέπει να δώσω όμως και στον κόσμο του Αστέρα, που γέμισε το γήπεδο και προσέφερε πολύ σημαντική βοήθεια σήμερα»

Γεμενετζής (ποδοσφαιριστής Πανθρακικού): «Θέλω και εγώ να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αστέρα και του εύχομαι καλή πορεία στη συνέχεια. Μετά από την ταλαιπωρία του ταξιδιού είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο στην έδρα του και πιστεύω πώς το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Στο τέλος χάσαμε από μία στημένη φάση, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και να μαζέψουμε ότι περισσότερο μπορούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί εκεί έχουμε πρόβλημα. Θα παλέψουμε μέχρι τέλος και πιστεύω πώς θα τα καταφέρουμε»

Κλοκίδης (ποδοσφαιριστής Αστέρα): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στον κόσμο του Αστέρα για τη βοήθειά του. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στη Β' Εθνική κατηγορία και ειδικά στην έδρα μας, όταν έρχονται οι αντίπαλοι και κλείνονται στην άμυνα τους. Να ευχηθώ στον Πανθρακικό να πετύχει τους στόχους του. Νομίζω πώς χρειάζεται να υπάρχουν ομάδες από τη Βόρειο Ελλάδα στις υψηλές εθνικές κατηγορίες. Για μας είναι πολύ σημαντικά τα τρία επόμενα παιχνίδια (Νίκη Βόλου, Πανσερραικός στην Τρίπολη και ο ΠΑΣ Γιάννενα εκτός έδρας).
Όταν κάνεις πρωταθλητισμό είναι σημαντικό να κερδίζεις πόντους. Σήμερα κερδίσαμε τρεις πόντους και αυτό είναι το ζητούμενο στο ποδόσφαιρο»

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

 

Α2΄ ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ ( 19Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΦΕ ΑΤΑΛΟΣ

-

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  ΑΜΙΛΛΑ 2000

91-85

  

Γ΄  ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 1ΟΣ   ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ ( 16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

74-66

ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

81-73

ΑΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

-

ΑΕΚ ΠΗΓΑΣΟΣ

79-72

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

71-49

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

-

ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

66-45

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

63-54

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

64-73

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

73-65

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΓΣ ΧΩΡΑΣ

51-44

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

73-65

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΝΑΒΟΛΗ

 

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (2η – 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

32-29

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

02-39

  

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

38-32

  

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

20-50

  

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ( ΕΟΚ)  (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

(ΠΑΙΔΩΝ)

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-

ΕΣΚΑΗ

56-61

(ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-

ΕΣΚΑΗ

45-63

  

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΟΚ) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΕΩΝ  (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

(ΠΑΙΔΩΝ)

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

-

ΤΡΙΠΟΛΗ

90-31

 

ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΙΔΩΝ  (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

62-36

  

ΜΠΑΡΑΖ ΕΦΗΒΩΝ  (1η – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

20-0

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

20-0

 

 

 

 
Ανοικτή Συζήτηση για τα 50 χρόνια της Ευρωπαικής Ένωσης
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με ιδιαίτερη επιτυχία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ανοικτή συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαικών Μελετών και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας/Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς ανοικτών συζητήσεων που πραγματοποιούνται στις πρωτεύουσες των Περιφερειών και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος της συζήτησης ήταν:
(α) η δυναμικότερη αξιοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες της ευρωπαϊκής πραγματικότητας
(β) η ανάδειξη των ευκαιριών για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας

Στην Ανοικτή Συζήτηση μίλησαν, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνος Καζάκος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Πάνος Λιαργκόβας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα κ. Αλέξανδρος Ζαβός και η Ειδική Σύμβουλος του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Δήμα.

Στην ανοικτή συζήτηση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης της Τρίπολης και της ευρύτερης περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα