Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 4-6-2007

 

 

 

 
Αστέρας, Για τρίτη χρονιά Πρωτάθλημα και 'Ανοδο!
Αγροτικός Αστέρας-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (0-0)

Ο Αστέρας πήρε αυτό που ήθελε στον Εύοσμο και με την ισοπαλία που πήρε από το γηπεδούχο Αγροτικό Αστέρα (1-1) στέφθηκε για τρίτο στη σειρά χρόνο πρωταθλητής σε εθνική κατηγορία και πανηγύρισε άνοδο στην υψηλότερη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Σούπερ Λίγκα!

Ο Αστέρας τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που τελείωσε, κάνοντας έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο και ένα αήττητο σερί 12 παιχνιδιών όπου είχε απολογισμό δέκα νίκες και δύο μόλις ισοπαλίες! Μπορεί ο Αστέρας να είχε πανηγυρίσει μαθηματικά την άνοδο πέντε αγωνιστικές νωρίτερα μετά τη νίκη στην Καλαμάτα, αλλά προσπάθησε, κυνήγησε και τελικά κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί το πρωτάθλημα ήρθε πανάξια, καθώς Αστέρας τερμάτισε πρώτος στη βαθμολογία με 69 βαθμούς, έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση με 55 γκολ και την καλύτερη άμυνα, αφού δέχτηκε μόλις 24!

Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 56ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Κυζερίδη, ο Σουλτανίδης με κεφαλιά πάσαρε στον προωθημένο, Ασπρίδη που με δεύτερη κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
Το γκολ των γηπεδούχων, ανάγκασε τους παίκτες του Πάουλο Κάμπος να «ανεβάσουν ταχύτητα» στο παιχνίδι και να αναλάβουν τα «ηνία» του πιέζοντας ακόμα περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Μιχάλης Κλοκίδης πέρασε στο παιχνίδι στο 61ο λεπτό και χρειάστηκε πέντε λεπτά για να σκοράρει. Έπειτα από μπαλιά του Παντελιάδη, ο Κλοκίδης στόπαρε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και με αριστερό σουτ στη γωνία του Διλμπέρη ισοφάρισε το παιχνίδι (1-1).
Αυτό ήταν το 62ο γκολ του Μιχάλη Κλοκίδη με τη φανέλα του Αστέρα και ο καλύτερος τρόπος να πει αντίο στην ομάδα με την οποία πανηγύρισε τρεις ανόδους σε ισάριθμες χρονιές!
Το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Δριστέλλα βρήκε τον Αστέρα να πανηγυρίζει μαζί με τους 150 φιλάθλους του, που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ευόσμου για να ζήσουν αυτή την ιστορική στιγμή.

Αγροτικός Αστέρας: Διλμπέρης, Γ. Παπαδόπουλος, Μπάρμπας, Ασπρίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Τζιόκας (80' Γεωργιάδης), Σακελλαρίδης, Πέτρου (85' Κολώνης), Μπεκιάρης (78' Σκλιοπίδης), Κυζερίδης, Σουλτανίδης.
Αστέρας: Συμεωνίδης, Ματσάντο, Χατζόπουλος, Λαζαρίδης, Ροτζέριο, Λαδάκης (61' Κλοκίδης), Πουρτουλίδης, Ντιμπάλα (77' Μπαράνιος), Παντελιάδης, Ζουντί (67' Μίχος), Κανακούδης.

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Πάουλο Κάμπος (προπονητής Αστέρα): «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση, τους φιλάθλους μας, όλο το προσωπικό του Αστέρα και φυσικά τους δύο ιδιοκτήτες στην ομάδα τους κ.κ. Γιάννη Καυμενάκη, Δημήτρη Μπάκο που μας υποστήριξαν δυνατά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που βλέπουν πολύ μπροστά.
Όλοι μαζί καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Χαίρομαι πολύ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού ήταν το πολύ καλό φινάλε και η σταθερότητα στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια κάναμε δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες. Νομίζω πώς από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι δίκαια ο Αστέρας ανεβαίνει ως πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα.
Ευχαριστώ το Θεό και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν και απολαμβάνω αυτές τις χαρές με αυτή την ομάδα.»

Περικλής Αμανατίδης (προπονητής Αγροτικού Αστέρα): «Θέλω να συγχαρώ τον Αστέρα για την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα, όπως και τις άλλες δύο ομάδες που προβιβάστηκαν. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Μόλις κατασκευαστεί το νέο γήπεδο που θα παίζει ο Αγροτικός Αστέρας, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γευτούμε μέχρι το 2010 τη χαρά που ζει σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης»

Τελείωσαν σήμερα οι προπονήσεις

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι προπονήσεις του Αστέρα Τρίπολης για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, με τους παίκτες της ομάδας να παίρνουν από το προπονητικό τημ ξεχωριστό ατομικό πρόγραμμα για την περίοδο των διακοπών τους.

Το ραντεβού για τη νέα αγωνιστική περίοδο ορίστηκε στις αρχές Ιουλίου, με την προετοιμασία να ξεκινάει το πρωί της 5ης Ιουλίου στην Τρίπολη εν όψει της πρώτης συμμετοχής του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Απόψε, η διοίκηση θα κάνει το αποχαιρετιστήριο τραπέζι της χρονιάς σε μαγαζί της Τρίπολης στους παίκτες της ομάδας, ενώ αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Κρητικός.θα τους μιλήσει.

 

 

 

 
5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον
Η μέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία για φορείς, συλλόγους και πολίτες να εκτιμήσουν καταστάσεις, να αποτιμήσουν γεγονότα, να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη διαχείριση Περιβάλλοντος σε κάθε μήκος και πλάτος.

Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί - εξασφαλιστεί ένα ανώτερο επίπεδο ζωής για τους κατοίκους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε μια δύσκολή καμπή για την ανθρωπότητα, η προστασία του περιβάλλοντος στέκει αντιμέτωπη με τα οικονομικά συμφέροντα των ανεπτυγμένων κρατών και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η καταστροφή του περιβάλλοντος φθάνει πια σε εκρηκτικά όρια από Περισσότερα...

 

 

 

 
Με επιτυχία η πρώτη διαπραγμάτευση για το Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ
Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαπραγμάτευση για το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος-Ιονίων Νήσων (ΔΕΠΙΝ)» 2007-2013

Από πλευράς Ελληνικών Αρχών μετείχαν η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, ο Γενικός Γραμματέας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδωνος, ο Γενικός Γραμματέας Ιονίων Νήσων κ. Σωτ. Βόσδου, οι πρόεδροι των Ομάδων Σχεδιασμού των τριών ΠΕΠ, εκπρόσωποι των Υπουργείων και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κώστας Μουσουρούλης.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης μετείχαν ο Διευθυντής της Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ponchet, ο Υπεύθυνος για το ΔΕΠΙΝ κ. Θάνου, η εκπρόσωπος για το περιβάλλον κα. Παλαιολόγου και οι εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου κ.κ. Τσουρής, Μαυρίδης.

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη έγινε η παρουσίαση του υποβληθέντος ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ τον Μάρτιο του 2006 στην Ε.Ε, ως αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης και επίπονης διαδικασίας και τεκμηρίωσης των θέσεων των τριών περιφερειών, του Υπουργείου Οικονομίας Οικονομικών των λοιπών Υπουργείων, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας και τον προσδιορισμό των παρεμβάσεων εκείνων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα του υποβληθέντος προγράμματος και τη συνάφεια του με τις προτεραιότητες και τους γενικούς στόχους του ΕΣΠΑ και τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την παρέμβαση της η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη τόνισε τις ιδιαιτερότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως περιοχή, η οποία έχει ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και απαιτείται η εφαρμογή πολιτικών για την ισόρροπη ανάπτυξη και αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου.

Η πρώτη διαπραγμάτευση εστέφθη από επιτυχία, αφού οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για το υποβληθέν πρόγραμμα και συμφωνήθηκε η αποδοχή κάποιων παρατηρήσεων της Ε.Ε. για τεχνικά θέματα κυρίως.
Προσδοκία όλων είναι η ταχύτερη δυνατή έγκριση του ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του.

Παράλληλα, την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε για την πορεία του Γ' ΚΠΣ για το ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Η αλματώδης άνοδος σε όλους τους δείκτες στο ΠΕΠ Πελοποννήσου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και η κάλυψη των στόχων μας (κανόνας Ν+2) αναδεικνύει το ΠΕΠ Πελοποννήσου μεταξύ των πρώτων προγραμμάτων της χώρας.

 

 

 

 
Το 1ο Τ.Ε.Ε. Στεμνίτσας μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Στεμνίτσας
Με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα προσδιορίζονται στα πλαίσια του προ έτους ψηφισθέντος νόμου οι Επαγγελματικές Σχολές που θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Όπως προκύπτει από την εξέταση των στοιχείων, στους πέντε νομούς της Περιφέρειας θα λειτουργήσουν επτά Επαγγελματικές Σχολές στις πόλεις: Άργος, Στεμνίτσα, Λουτράκι, Κιάτο, Σπάρτη, Καλαμάτα, Κυπαρισσία, ακριβώς όσα ήταν και τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) που προϋπήρχαν.

Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι δεν υπήρχε βάση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, δεδομένου ότι όλα τα Τ.Ε.Ε. μετατράπηκαν ή σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.). Σημειωτέο ότι οι τελευταίες είναι διετούς φοιτήσεως με πρόγραμμα κατά βάση εργαστηριακού περιεχομένου, έτσι όπως ήταν οι Τεχνικές Σχολές που προϋπήρχαν του 1999 τότε που ιδρύθηκαν τα Τ.Ε.Ε.
Στις Επαγγελματικές Σχολές θα εγγράφονται οι απόφοιτοι της Α' τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν επαγγελματικό σχολείο με πολλές ώρες εργαστηριακής διδασκαλίας στις προσδιορισμένες ειδικότητες. Οι ΕΠΑ.Σ. και οι ειδικότητές τους στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Ν. Αρκαδίας

Το 1ο Τ.Ε.Ε. Στεμνίτσας μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Στεμνίτσας με την ειδικότητα
Αργυροχρυσοχοΐας

Ν. Αργολίδας

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Άργους μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Άργους με τις παρακάτω ειδικότητες:
Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)
Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Κτηριακών Έργων
Βοηθών Οδοντοτεχνιτών
Βοηθών Φυσιοθεραπευτών
Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων
Βοηθών Φαρμακείων

Ν. Κορινθίας

Το 3ο Τ.Ε.Ε. Λουτρακίου μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Λουτρακίου με τις εξής ειδικότητες:

Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)
Εργαλειομηχανών CNC
Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Αμαξωμάτων
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Αισθητικής Τέχνης
Κομμωτικής Τέχνης
Κτηριακών Έργων
Χημικών Εργαστηρίων και Ποιοτικού Ελέγχου Υλικών

Το 2ο Τ.Ε.Ε. Κιάτου μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Κιάτου με τις εξής ειδικότητες:

Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)
Εργαλειομηχανών CNC
Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Αμαξωμάτων
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων
Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας
Βοηθών Φυσιοθεραπευτών
Κομμωτικής Τέχνης

Ν. Λακωνίας

Το 2ο Τ.Ε.Ε. Σπάρτης μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Σπάρτης με τις παρακάτω ειδικότητες:

Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Κτηριακών Έργων
Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων
Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων –Αρχιτεκτονική τοπίου
Βοηθών Φυσιοθεραπευτών
Αισθητικής Τέχνης
Κομμωτικής Τέχνης
Αισθητικής Τέχνης
Κομμωτικής Τέχνης
Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)

Ν. Μεσσηνίας

Το 2ο Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας μετατρέπεται σε ΕΠΑ.Σ Κυπαρισσίας με τις παρακάτω ειδικότητες:

Εργαλειομηχανών CNC
Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Κτηριακών Έργων
Βοηθών Φαρμακείων
Κομμωτικής Τέχνης
Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)

Το 3ο Τ.Ε.Ε. Καλαμάτας μετατρέπεται σε 1η ΕΠΑ.Σ Καλαμάτας με τις παρακάτω
ειδικότητες:
Εργαλειομηχανών CNC
Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Κτηριακών Έργων
Συντήρησης Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης
Βοηθών Φαρμακείων
Αισθητικής Τέχνης
Κομμωτικής Τέχνης
Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)

 

 

 

 
«2ο Συνέδριο της Κ.Ο.Ε.» - Εκδήλωση στην Τρίπολη
Το 2ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) θα γίνει 22 ως 24 Ιουνίου στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Mε τη Διεθνή Kοινότητα των Λαών, για την ενότητα στη δράση της Aριστεράς, στο δρόμο της κομμουνιστικής Aριστεράς».

Το συνέδριο θα ξεκινήσει τις εργασίες του με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στις 22 Ιουνίου.

Οι θέσεις του καθοδηγητικού οργάνου της ΚΟΕ για το 2ο Συνέδριο αναφέρονται: α) στον πολιτικό και οργανωτικό απολογισμό της ΚΟΕ β) στις εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και γ) στις κατευθύνσεις της ΚΟΕ. Το βασικό μέρος των εισηγήσεων αυτών δημοσιεύτηκαν στο τ. 217 της 15ήμερης εφημερίδας «Αριστερά!» (Απρίλιος 2007-www.koel.gr)

Η προσυνεδριακή διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη Απρίλη και στα πλαίσιά της πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν δεκάδες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις – εκτιμήσεις- κατευθύνσεις της ΚΟΕ.

Στην Τρίπολη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-παρουσίαση των θέσεων την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή το Σπύρο Παναγιώτου.
Θα προβληθεί βίντεο από την ιστορία και τη δράση της ΚΟΕ.

Η ΚΟΕ καλεί όλους τους φίλους και τους αγωνιστές της Αριστεράς να συμβάλλουν με την ενεργό συμμετοχή τους στο 2ο Συνέδριο, ώστε αυτό να αποτελέσει ένα σοβαρό βήμα στην προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα στην Αριστερά και να οικοδομηθεί το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα