Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 4-5-2007

 

 

 

 
Στελεχώθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ηραίας
Ύστερα από αίτηση του Δήμου Ηραίας Αρκαδίας και την με αρ. πρωτ. 66659/Γ7/3-7-2006/ΥΠΕΠΘ υπουργική απόφαση ιδρύθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ηραία, με την επωνυμία «Κ.Π.Ε. Ηραίας Αρκαδίας».

Το ΚΠΕ, έχει έδρα τη Λυσσαρέα και λειτουργεί στα καταργημένα Δημοτικά Σχολεία Λυσσαρέας, Σαρακινίου και Παρνασσού, όπου καθένα από αυτά θα φιλοξενήσει συγκεκριμένα αντικείμενα. Έτσι στη Λυσσαρέα λειτουργούν τα γραφεία του Υπευθύνου ΚΠΕ και της Παιδαγωγικής Ομάδας (Π.Ο.) καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου θα παρουσιάζονται προγράμματα μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Στα σχολεία Σαρακινίου και Παρνασσού θα λειτουργήσουν αντίστοιχα, Βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο και εργαστήριο Πληροφορικής.

Το ΚΠΕ Ηραίας υπάγεται διοικητικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που εδρεύει στην Τρίπολη.
Στοχεύει στη δημιουργία γνωστικού και αξιακού υπόβαθρου στους μαθητές και στους νέους, ώστε να αναπτυχθούν υπεύθυνες στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές, που θα συμβάλλουν στην προστασία της οικολογικής ισορροπίας και της ποιότητας ζωής και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Περισσότερα...

 

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 29η αγωνιστική (Κ 6/5/2007, 17:00)


Αστέρας - Χαϊδάρι

Δ' Εθνική, 28η αγωνιστική (Κ 6/5/2007, 17:00)

Λεωνίδιο-Επαμεινώνδας

Πανθυρεατικός-Παναργειακός

Ολυμπιακός Λουτρακίου-Αναγέννηση Ορχομενού

Νέα Πέραμος-Πέλοψ Κιάτου

Ελλάς Βέλλου-Νέα Αρτάκη

Ακράτητος-ΠΑΣ Κόρινθος

ΑΕ Κρανιδίου/Ερμιόνης-Πανελευσινιακός

Εν. Παν./Δόξα-Δόξα Μεγαλόπολης



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 26η αγωνιστική

Παγγορτυνιακός - Προοδευτική
Ολυμπιακός - Βρασιές
Ορχομενός - Νεστάνη
Κορακοβούνιο - Παναρκαδικός
Φαλαισία - Ηρακλής
ΑΕΚ - Απόλλων

Δεν αγωνίζεται η Μελιγού



Β' κατηγορία, 26η αγωνιστική

Ελπίδα - Ελαιοχώριο
Φορτούνα - Μαντινειακός
Νικηταράς - Θρίαμβος
Κάψια - Αρκαδικός
Δόξα - Δημητσάνα
Κανδήλα - Αχιλλέας
Πάρνων - Τεγέα



Γ' κατηγορία, 12η αγωνιστική

Αρης - ΑΕ Τρίπολης
Αναγέννηση - ΑΕ Κορυθίου
Θύελλα - ΑΕ Μαρίου

Δεν αγωνίζεται ο Πλάτανος

 

 

 

 
Αστέρας, Με το μυαλό στο Χαιδάρι
Ο Αστέρας συνεχίζοντας την πορεία του στο φετινό μαραθώνιο της Β' Εθνικής κατηγορίας, υποδέχεται την Κυριακή στην Τρίπολη την ομάδα του Χαϊδαρίου (5 μ.μ.)

Ο προπονητής του Αστέρα Πάουλο Κάμπος, καταστρώνει με τους συνεργάτες του τα πλάνα για το Κυριακάτικο παιχνίδι και έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό τον αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Αστέρα δε θα έχει στη διάθεσή του την Κυριακή, τους τραυματίες Καλογιαννίδη, Ματσάντο που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και τον τιμωρημένο Κανακούδη, ενώ στον αντίποδα, θα επιστρέψει ο Ροτζέριο που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Από την πλευρά τους, οι φίλαθλοι του Αστέρα θα γεμίσουν το γήπεδο την Κυριακή προκειμένου να συμπαρασταθούν για μία ακόμα φορά στην προσπάθεια που κάνει η αγαπημένη τους ομάδα για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.


Ο Κουσκουνάς στην εθνική νέων

Ο Νίκος Κουσκουνάς κλήθηκε και πάλι στην εθνική νέων από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Νιόπλια για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια την ερχόμενη εβδομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ την Τρίτη 8 Μαΐου θα παίξει φιλικό παιχνίδι με τη Νέα Ιωνία (18.00) και την Τετάρτη 9 Μαΐου με την Καλλιθέα (11.00).

Οι νέοι παίζουν με Προοδευτική

Οι νέοι του Αστέρα παίζουν το Σάββατο 5 Μαΐου στις 3 μ. μ. με την Προοδευτική για το πρωτάθλημα ομάδων Β’- Γ’ Εθνικής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τριπόλεως.

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 3/5/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 
Σχετικά με τον αλκοολισμό
Ο αριθμός των ασθενών με κίρρωση του ήπατος λόγω κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα αυξάνει. Η κατάχρηση αλκοόλης ευθύνεται για το 20-25% των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με κίρρωση και το 15% των ασθενών που παρουσιάζει πρωτοπαθή καρκίνο του ήπατος.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον κ Ι Κοσκίνα κατά τη διάρκεια των εργασιών του 33ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου το οποίο διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα