Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 4-2-2007

 

 

 

 
Καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες του Ν. Αρκαδίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αθήνα, 31.01.2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ

Σε Απάντηση της υπ' αριθμόν 3031/12.01.07 Ερώτησης μου για την πορεία των πληρωμών των αγροτικών επιδοτήσεων στο Νομό Αρκαδίας, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων περιορίστηκε στη κατάθεση εγγράφου του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και σε ένα προηγούμενο (16.12.2006) Δελτίο Τύπου, εμμένοντας στις γνωστές μεθοδεύσεις της:
• Πρώτον, εξακολουθεί να συγκρίνει ανόμοια πράγματα, δηλαδή τις πληρωμές του 1998 με τις πληρωμές του 2006 όταν οι περισσότεροι κανονισμοί στο μεσοδιάστημα αυτό έχουν τροποποιηθεί και όταν οι πληρωμές της νέας κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προκύπτουν από τις πληρωμές 2000-2001-2002.
• Δεύτερον, αποφεύγει να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν, δηλαδή, πόσες είναι οι κανονικές πληρωμές από το Κοινοτικό Ταμείο ΕΛΕΓΕΠ που έχουν γίνει στο Νομό Αρκαδίας,
• και Τρίτον, ποιο είναι το σύνολο των πραγματικών δικαιούχων και πόσοι, από αυτούς δεν ενεργοποίησαν τελικά τα δικαιώματα τους, εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης και καθοδήγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
Για τα θέματα αυτά θα επανέλθουμε.

Δελτίο Τύπου 16-12-06 του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κ.Σκιαδά, σε απάντηση σχετικής ερώτησης κ. Ρέππα


Έγγραφο υπ. αριθ. 6851/18-1-2007 Προέδρου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σελ1,  σελ2

 

 

 
Ανακοίνωση ΟΛΜΕ για τις καθαρίστριες
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των καθηγητών της Β/θμιας εκπαίδευσης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, που πραγματοποιούν 48ωρη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση στη 1 και 2/2/07.
Η Κυβέρνηση αφού αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση και τους πολύχρονους αγώνες των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να εφαρμόσει το Π.Δ. 164/04 και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση 7.162 καθαριστριών μέχρι σήμερα (σε σύνολο 8.000 περίπου), προσπαθεί τώρα με αυθαιρεσίες, λαθροχειρίες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις να:
α) αποφύγει το κόστος μισθοδοσίας τους. επιχειρώντας παράνομα να το «φορτώσει» στους οικείους Δήμους και Κοινότητες, χωρίς φυσικά οι ΟΤΑ να έχουν ούτε την ιδιότητα του εργοδότη, ούτε τα απαραίτητα κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους!
β) να το ελαχιστοποιήσει ακόμα περισσότερο, από τη μια «μονιμοποιώντας» τους 2.500 (από τους 8.000) με συμβάσεις απασχόλησης της μισής, μίας και μιάμισης ώρας ημερησίως!! στερώντας έτσι από τους εργαζόμενους αυτούς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης και από την άλλη, επιχειρώντας να προσμετρήσει ως προϋπηρεσία για όλους το μονιμοποιούμενους αυτήν που προσμετρήθηκε για την ένταξη τους στο Π.Δ. 164/04, δηλ. από το σχολικό έτος 2001-2002. Για δε τους ωρομισθίους της μερικής απασχόλησης η προϋπηρεσία τους θα προσμετράται με άθροιση των μισάωρων!!- Το αν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν προϋπηρεσία 15, 20 και 25 ετών, ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση .'.'

Πέραν όμως όλων αυτών, η Κυβέρνηση παράλληλα προσπαθεί να ανατρέψει και την πρόσφατη απόφαση της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να μονιμοποιηθούν και οι υπόλοιποι 3.500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων καθώς όλοι τους σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας, που έκρινε και αποφάσισε τη μονιμοποίηση τους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι οποίοι εξαιρέθηκαν λόγω του χρονικού ορίου (24μηνο), που το Π.Δ. Παυλόπουλου έθετε.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση:

• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ
το διορισμό των συμβασιούχων καθαριστριών στα
ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
• ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟ Π.Δ. 164/04
• ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ «ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΙΣΗΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ!!
• ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
• ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
• ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
 

 

 

 
Σημαντική νίκη του Αστέρα στην Καλαμάτα
Μεσσηνιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-2 (1-0)

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, ο Αστέρας πέρασε νικηφόρα από την Καλαμάτα κερδίζοντας με το ίδιο σκορ το Μεσσηνιακό (2-1) στο Πελοποννησιακό ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής, παραμένοντας αήττητος για έβδομο στη σειρά παιχνίδι και στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς.

Συνεχίστηκε ταυτόχρονα, η παράδοση που φέρνει αήττητο τον Αστέρα στα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει με το Μεσσηνιακό, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία, εκ των οποίων οι δύο νίκες στην Καλαμάτα!

Ο Αστέρας, είχε από την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτός που πλησίασε πρώτος στην επίτευξη ενός τέρματος. Ο Ντυμπάλα έκανε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 10ο λεπτό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, ενώ στο 19’ ο Ζουντί μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά και αντί να σουτάρει προς την εστία του Κουτσόπουλου προτίμησε να πασάρει στον Αλαιν, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Τσουκαλίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κουτσόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του Μεσσηνιακού έσωσε και πάλι την ομάδα του.
Αφού δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ ο Αστέρας το έκανε ο Μεσσηνιακός στο 29’ όταν μετά από αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Γκαρόζη, η μπάλα κατέληξε στο δεξί «παράθυρο» της εστίας του Συμεωνίδη.

Ο Αστέρας άρχισε να πιέζει περισσότερο και να βγαίνει με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση, ενώ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Πάουλο Κάμπος άλλαξε μερικά πράγματα στη διάταξη της ομάδας του. Πέρασε δεξί μπάκ τον Ρικάρντο Σα, αριστερό τον Εμεράν, προώθησε τον Κανακούδη, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι τον Ιωάννου αντί του Αλαιν.
Στο 48’ ο Ιωάννου έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο καλά τοποθετημένος Κουτσόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 56’ ήρθε η ώρα της ισοφάρισης, όταν μετά από χτύπημα φάουλ του Κανακούδη, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Μεσσηνιακού (1-1).
Τρία λεπτά αργότερα έγινε η μεγάλη ανατροπή του αγώνα, όταν μετά από σέντρα του Κανακούδη από αριστερά, ο Ιωάννου με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Μεσσηνιακού διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε και οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Αστέρα κάνοντας συνολικά στον αγώνα τέσσερα σουτ (εκ των οποίων τα τρία στο πρώτο ημίχρονο).
Στο ίδιο διάστημα ο Αστέρας είχε δύο ακόμα καλές στιγμές στην επίθεση, όταν στο 61’ το σουτ του Τσουκαλίδη πέρασε άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού το σουτ του Πουρτουλίδη απέκρουσε ο Κουτσόπουλος.
Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι παίκτες του Αστέρα έτρεξαν προς τη μεριά που κάθονταν οι 350 φίλαθλοι της ομάδας για να πανηγυρίσουν μαζί τη σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Διαιτητής του αγώνα ο Πέππας (Αθηνών), που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τους Σέζαρ Παρέιρα (56’), Εμεράν (88’).
Μεσσηνιακός: Κουτσόπουλος, Γκαρόζης, Σέζαρ Περέιρα, Ρικάρντο, Αργυρόπουλος, Κισκαμπάνης (22’ Δέδες), Χελάς (62’ Χριστοφορίδης), Νάιντος, Βελώνης, Μιχ. Νικολόπουλος, Στόρμ.
Αστέρας: Συμεωνίδης, Εμεράν, Κανακούδης, Λαζαρίδης, Οφρυδόπουλος, Ρικάρντο Σα, Τσουκαλίδης, Λαδάκης, Ζουντί (43’ Ροζάριο), Ντυμπάλα (81’ Πουρτουλίδης), Αλαιν (46’ Ιωάννου.

Επιστροφή στις νίκες…
Αστέρας Τρίπολης-Καλαμάτα 2-0 (2-0)


Η ανδρική ομάδα κέρδισε το Μεσσηνιακό στην Καλαμάτα και την ίδια ώρα η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδιζε στην Τρίπολη την αντίστοιχη ομάδα της Καλαμάτας με 2-0 και ανέβηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς.
Τα γκολ που έκριναν τη συνάντηση πέτυχαν οι Κουσκουνάς (στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αστέρα), Μπαρουτσάκης στο 15’ και στο 25’ αντίστοιχα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγγελάκος.
Αστέρας: Ψυχογιός, Τόκος, Πριόβολος, Τσουκάνι, Αναγνωστόπουλος, Ζούλης (65’ Μέλος), Φωτόπουλος (75’ Αποστολίδης), Παπαδόπουλος, Μπαρουτσάκης, Πετρόπουλος, Κουσκουνάς.
Καλαμάτα: Τισκολουάο, Παπανικολόπουλος, Τζίφας, Δημόπουλος (35’ Λίνας), Ανεστόπουλος, Ντόζας (60’ Γιαννάκος), Φλέσας (46’ Πετσόπουλος), Τασώνης, Βαβαρούτσος, Ιατρόπουλος, Κατράνης.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα