Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 3-5-2007

 

 

 

 
Εγκαίνια αεροπορικής γραμμής Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη
Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για την τελετή εγκαινίων της νέας αεροπορικής σύνδεσης, της γραμμής Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε σήμερα η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη.

Σε δήλωση της, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέφερε «Η νέα αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας-Θεσσαλονίκη δημιουργεί νέες προοπτικές για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και τη Ν. Πελοπόννησο.

Δημιουργούνται νέες προοπτικές για τον τουρισμό, το εμπόριο και παράλληλα γίνεται ταχύτερη μεταφορά μεταξύ των πολιτών δύο ελληνικών πόλεων της ελληνικής περιφέρειας.

Η αερογραμμή αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα την περιφερειακή πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα από την Κυβέρνηση, καθώς Μεσσηνία και Πελοπόννησος μπορούν να γίνουν οι «πύλες» για περαιτέρω οικονομική και κοινωνική πρόοδο»

 

 

 

 
4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IOV HELLAS-UNESCO
Από τις 10 έως 14 Μαΐου 2007 θα γίνει στην Ελλάδα το 4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IOV HELLAS (Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης) UNESCO.

Το Συνέδριο με γενικό θέμα: «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ» διοργανώνεται από το «Αρχείο Ελληνικού Χορού» & ΔΟΛΤ-IOV HELLAS σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας Μαγνησίας.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει στην Αθήνα στη στοά του Αττάλου στις 10 Μαΐου 2007, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Xριστόδουλου, του Δημάρχου Αθηναίων κ.Κακλαμάνη και πλήθους επισήμων. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Βόλο.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ως μέλος της IOV HELLAS- UNESCO θα εκπροσωπήσει την Αρκαδία στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου και θα λάβει μέρος στις εργασίες του μαζί με εκπροσώπους της Οργάνωσης από 100 περίπου Κράτη του κόσμου.

 

 

 

 
Μη αναγγελία εργατικού ατυχήματος
Το Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ καταγγέλλει σε κάθε αρμόδιο φορέα τους Υπεύθυνους της Εταιρείας «Γ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ» γιατί δεν προέβη σε αναγγελία στους αρμόδιους φορείς (Επιθεώρηση Εργασίας - Ι.Κ.Α) εργατικού ατυχήματος που προκλήθηκε σε εργαζόμενο της που εργαζόταν στον Α.Η.Σ ΜΕΓ/ΛΗΣ στις 21 - 4 - 2007, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Περισσότερα...

 

 

 

 
Πανελλήνιο Συνέδριο «Θαλασσαιμία 2007»
 Η καθολική εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος, με τη τεχνική ΝΑΤ, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την αποτροπή μολύνσεων από λοιμώδεις νόσους (HIV, HCV, HBV), στη διάρκεια του «ορολογικά σιωπηλού παραθύρου». .
Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελληνίου Συνεδρίου «Θαλασσαιμία 2007», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 4-6 Μαΐου στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

«Πράγματι ο μοριακός έλεγχος του αίματος προστατεύει πρωτίστως τους πολυμεταγγιζόμενους, αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό, από τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών ασθενειών» τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Αιμοδοσίας και Συμπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, επίκουρος καθηγήτρια κ Κωνσταντίνα Πολίτη, η οποία συμπλήρωσε ότι σήμερα μόνο το 50% του αίματος που διατίθεται ελέγχεται με την μέθοδο ΝΑΤ. Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες είναι αναγκασμένοι να διαχειρίζονται αίμα δυο ταχυτήτων. Περισσότερα...

 

 

 

 
Η βρουκέλλωση στον άνθρωπο
Στην τρίτη θέση ( πίσω από την Αλβανία και τη FYROM ) των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες ενδημεί η ανθρωποζωονόσος βρουκέλλωση, γνωστή ως μελιταίος πυρετός, είναι η χώρα μας.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 33ου Ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,- που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Hilton από 2-5 Μαΐου 2007 - από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ Γιώργο Παππά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ Παππάς στην Ελλάδα, η επίπτωση της βρουκέλλωσης στον άνθρωπο παρουσιάζει πτωτική πορεία, η οποία όμως δεν είναι όσο σταθερή και αποτελεσματική εμφανίζεται σε άλλες μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα