Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Μ. Τρίτη 3-4-2007

 

 

 

 
20η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04
Συνεδρίασε σήμερα Μ. Τρίτη η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κας Αγγέλα Αβούρη και ενέκρινε έντεκα (11) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 8.897.380,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 3.970.747,50 ευρώ, που φθάνει σε ποσοστό το 44,63 % και συγκεκριμένα:

1) Στο Νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Άργους του Δήμου Άργους εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά ίδρυση μονάδας κατασκευής μελισσοκομικών κυψελών & συσκευασίας & τυποποίησης σακχάρων, σιροπιών σακχάρων & αμυλωδών προϊόντων συνολικού κόστους 1.218.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 487.200,00 ευρώ & στο Δ.Δ. Κουτσοποδίου του Δήμου Κουτσοποδίου ο εκσυγχρονισμός μονάδας παραγωγής ζωοτροφών συνολικού κόστους 652.600,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 228.410,00 ευρώ.

2) Στο Νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αρχ. Κλεωνών του Δήμου Κλεωνών εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 516.060,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 180.621,00 ευρώ.

3) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Κλαδά του Δήμου Σπάρτης εγκρίθηκε η ίδρυση μονάδας επεξεργασίας – τυποποίησης & συσκευασίας βρώσιμων ελιών συνολικού κόστους 506.850,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 253.425,00 ευρώ & στο Δ.Δ. Βουτιάνων του Δήμου Οινούντος ο εκσυγχρονισμός με μετεγκατάσταση ελαιοτριβείου συνολικού κόστους 480.670,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 216.301,50 ευρώ.
Εγκρίθηκε επίσης η ίδρυση 2 ξενοδοχειακών μονάδων 3 * στην Κοινότητα Ελαφονήσου & στο Δ.Δ. Αρεόπολης του Δήμου Οιτύλου, συνολικού κόστους 2.840.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 1.359.000,00 ευρώ.

4) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Γαργαλιάνων του Δήμου Γαργαλιάνων & Αριστομένους του Δήμου Αριστομένους εγκρίθηκε ο εκσυγχρονισμός & εκσυγχρονισμός με μετεγκατάσταση ελαιοτριβείων συνολικού κόστους 658.200,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 296.190,00 ευρώ.
Εγκρίθηκε επίσης η ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3* στο Δ.Δ. Φοινίκης του Δήμου Μεθώνης συνολικού κόστους 1.258.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 566.100,00 ευρώ & ο εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακής μονάδας 5* στο Δ.Δ. Αχλαδοχωρίου του Δήμου Πεταλιδίου συνολικού κόστους 767.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 383.500,00 ευρώ.

 

 

 
Πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου Οδυσσέα  για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελ/σου
«Αρκαδία η δύναμή μας»
Προς: Νομάρχη Αρκαδίας
Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου
Νομαρχιακούς Συμβούλους

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρά το γεγονός ότι έχει θέσει τις βάσεις για μια δημιουργική πορεία, σύμφωνη με τους στόχους και τις επιδιώξεις του, αντιμετωπίζει ένα οξύ πρόβλημα.
Ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και 78 υπαλλήλους του που μετά την εμφάνισή του βρίσκεται η εργασιακή τους ασφάλεια στον αέρα.

Στο ΠΑΠΕΛ εργάζονται 94 υπάλληλοι, οι 78 από τους οποίους εργάζονται με σύμβαση έργου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου. Τον Αύγουστο του 2007 λήγουν οι συμβάσεις, οι οποίες κατά το προηγούμενο διάστημα έχουν για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ανανεωθεί, χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος καμία πρόβλεψη για την παραπέρα οικονομική κάλυψή τους.

Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος δεν αφορά ούτε μόνο τους εργαζόμενους, ούτε μόνο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά αφορά όλους εμάς που επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη στήριξη και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Που οφείλουμε να στηρίξουμε τους υπαλλήλους αυτούς που έχουν εργαστεί και έχουν στηρίξει το Πανεπιστήμιο στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του και έχουν αποδείξει την καταλληλότητα τους.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ένα Πανεπιστήμιο που αναπτύσσεται διαρκώς και ως ιδρυτικούς στόχους έχει την αντιμετώπιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών της Πελοποννήσου, και η εύρυθμη λειτουργία του, είναι υπόθεση όλων μας.
Κατανοητό γίνεται ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν μπορεί να λειτουργήσει με 16 μόνο υπαλλήλους.

Δεδομένων των παραπάνω απαραίτητη είναι από την δικιά μας πλευρά κάθε ενέργεια ή μορφή πίεσης για την εύρεση μιας μόνιμης συνολικής λύσης στο παραπάνω πρόβλημα στην κατεύθυνση της προστασίας των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου και τελικά στην κατεύθυνση στήριξης του φορέα τους, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που έχει χαρακτηριστεί ως ελπίδα για την ανάπτυξης της περιοχής, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστο τη λειτουργία του.

Σας καλώ άμεσα να συγκαλέσουμε νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο διευρυμένο με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως, των Βουλευτών, των Νομαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των άμεσα ενδιαφερόμενων μερών, τη Διοικούσα Επιτροπή και τους εκπροσώπους των συμβασιούχων προκειμένου όλοι μαζί να πιέσουμε για την λύση και να αποδείξουμε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που δεν μετριούνται μικροκομματικά, κάποια θέματα που μπορούν να μας ενώσουν.

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Ιατρός
Νομαρχιακός Σύμβουλος
 

 

 

 
Οι καθαρίστριες των σχολείων με σύμβαση αορίστου χρόνου
Σε πρόσφατη σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών της Περιφέρειας, αναλύθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με τις καθαρίστριες των σχολείων. Ειδικότερα μετά τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, με πρόσφατη απόφαση της Υπουργού, επακολούθησε η κατάταξή τους σε κλιμάκια και η έκδοση των διοικητικών πράξεων με τις οποίες θα προσδιοριστεί η μισθοδοσία τους με τη χορήγηση όλων των δικαιούμενων επιδομάτων.

Ήδη οι αποφάσεις αυτές αποστέλλονται στους Διευθυντές Εκπαίδευσης στους οποίους πλέον υπάγεται η κατηγορία αυτή των υπαλλήλων. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει και συντάσσουν μισθοδοτικές καταστάσεις πληρωμής. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, σε όλες τις καθαρίστριες θα καταβληθούν οι αποδοχές που δικαιούνται με το προηγούμενο καθεστώς.

Από ένα σημείο της σύσκεψης και μετά είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των σωματείων καθαριστριών των νομών για ενημέρωσή τους και εν συνεχεία ενημέρωση των μελών τους.
Με τις ενέργειες αυτές επιλύεται το εργασιακό θέμα αυτής της μεγάλης ομάδας εργαζομένων και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ισχυρή η συμβολή τους στην αναβάθμιση της ποιότητας των σχολικών χώρων.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα