Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 2-5-2007

 

 

 

 

 
Αστέρας-Καλλιθέα 2-1 (0-1)
Ακόμα πιο κοντά στην άνοδο

Με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και έφτασε σε μία παλικαρίσια νίκη με 2-1 που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην άνοδο. Ταυτόχρονα, ο Αστέρας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 28ης αγωνιστικής, αφού αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες του εκμεταλλευόμενος τα αποτελέσματά τους.

Η Καλλιθέα, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς, όταν με ασύλληπτο διαγώνιο σουτ του Βοσκαρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 13ο λεπτό έκανε το 0-1.

Μετά τη ψυχρολουσία του γρήγορου τέρματος, οι παίκτες του Αστέρα ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν την Καλλιθέα, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν τίποτα μέχρι την ανάπαυλα.

Στην τελευταία μάλιστα φάση του ημιχρόνου, η τύχη τους γύρισε την πλάτη όταν μετά από σέντρα του Παντελιάδη από δεξιά, ο Κανακούδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλλιθέα πλησίασε πρώτη στο γκολ όταν μετά από πλασέ του Βοσκαρίδη με αυτοθυσία Λαζαρίδης και Συμεωνίδης έπεσαν πάνω στη γραμμή αποσοβώντας τη δεύτερη παραβίαση.

Ο Αστέρας πίεσε ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους του και βγήκε στην επίθεση με αξιώσεις, αλλά πότε η ατυχία, πότε ο Σουλογάνης διατηρούσαν ανέπαφη την εστία της Καλλιθέας.

Ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση στο 74ο λεπτό, όταν μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Πουρτουλίδη, ο Ιωάννου πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας της Καλλιθέας και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Πουρτουλίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Καρατζά. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Ιωάννου που στέλνοντας το Σουλογάνη στην άλλη γωνία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, φτάνοντας ο ίδιος στα εννέα προσωπικά τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννου σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Πέτρου Κανακούδη στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ζωγράφος (Αθηνών).

Αστέρας: Συμεωνίδης, Μίχος (33’ Παντελιάδης), Μασάρα, Χατζόπουλος, Λαζαρίδης, Ρικάρντο Σα, Λαδάκης (66’ Πουρτουλίδης), Κανακούδης, Ζουντί, Ιωάννου, Μπαράνιος (46’ Κλοκίδης).
Καλλιθέα: Μπαρτζώκας (38’ Σουλογάνης), Καρατζάς, Παραράς, Δημήτρης (84’ Πέτκοβιτς), Τζωρμπατζάκης, Μπέι, Συλά, Γεωργίου, Λετιέρι, Καζάντζης (78’ Αργυράκης), Βοσκαρίδης.

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι με Καλλιθέα

Γούτης (προπονητής Καλλιθέας) «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά και στα δύο ημίχρονα, παρά το ότι είχε να αντιμετωπίσει και στα δύο ημίχρονο μία ομάδα που είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας με τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας.
Μας αρέσει να βλέπουμε ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης να προοδεύουν.
Ποιος θέλει να μη βλέπει ομάδες από τη χώρα του να βγαίνουν από την επαρχία όπως είναι ο Αστέρας. Όλοι ζηλεύουμε αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Αστέρα Τρίπολης. Πιστεύω πώς αξίζει τον κόπο να κάνει την προσπάθεια και να σταθεί στην Α’ Εθνική»

Κάμπος (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους φιλάθλους μας, που γέμισαν το γήπεδο του Ζωγράφου και μας υποστήριξαν την προηγούμενη Κυριακή, αλλά και σήμερα που είχαν εντυπωσιακή παρουσία και μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη. Ελπίζω με το Χαϊδάρι να έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο.
Είμαι τέσσερις μήνες στην Ελλάδα και βλέπω τους παίκτες μου να δουλεύουν πολύ σκληρά στο γήπεδο. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μου για τη δουλειά που κάνουν, στην Καλλιθέα που ήταν ένας πολύ καλός αντίπαλος.
Δεν είναι καθόλου εύκολο για μία νεανική ομάδα όπως είναι ο Αστέρας να διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λήγκα. Δε μπορώ να καταλάβω όμως και ενώ ο κόσμος λέει πώς ο Αστέρας παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, κάποιοι προτιμούν να λένε άλλες δικαιολογίες. Στην Τρίπολη έχω παίξει επτά παιχνίδια και έχουμε κερδίσει και τα επτά εναντίον πολύ καλών ομάδων, διότι δουλεύουμε πολύ σκληρά και με αντιπάλους όπως για παράδειγμα σήμερα η Καλλιθέα.

Βρεθήκαμε να χάνουμε 0-1 και είπα στους παίκτες μου, μη φοβηθείτε, προσπαθήστε μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ο Θεός βοήθησε την προσπάθεια των παικτών και είναι πολλοί σημαντικοί αυτοί οι βαθμοί που πήραμε.
Κάναμε αλλαγές, βγάζοντας στην αρχή έναν αμυντικό και στη συνέχεια ένα αμυντικό χαφ. Βάλαμε επιθετικογενείς παίκτες για να γυρίσουμε και στο τέλος να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Μένουν έξι παιχνίδια ακόμα, κανένας δεν είναι σίγουρος για την άνοδο και εμείς θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μέχρι το τέλος για να φτάσουμε στο στόχο μας»

 

 

 

 
2η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
Η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης διοργανώνει τη 2Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, το Σάββατο 5 Μαΐου 2007 ώρα 7 μ.μ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχουν οι Χορωδίες:
1. Παιδική Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης
2. Νεανική Χορωδία Φιλαρμονικής Αιγίου "ΕΥΤΕΡΠΗ"
3. Παιδική Χορωδία "ΑΡΜΟΝΙΑ" Πρέβεζας
4. Νεανική Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης
5. Νεανική Χορωδία - Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και χορηγία του Δήμου Τρίπολης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη της COSMOTE και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.

 

 

 

 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ & ΒΥΤΙΝΑΣ
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιεί μέσω του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ) πρόγραμμα για τα « Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – AIDS ».

Στις 04 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν δυο επιμορφωτικές εκδηλώσεις σε μαθητές των Λυκείων Δημητσάνας και Βυτίνας.
Μέσα από τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις το κοινό ενημερώνεται για τη φύση των νοσημάτων, τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης και συζητά για στρατηγικές αντιμετώπισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα , μπορείτε να αναζητήσετε , στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , διεύθυνση : Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και στο τηλέφωνο : 2710 – 232524 μέσω του κ. Σπυρόπουλου Ηλία , Υπευθύνου του προγράμματος στο Νομό Αρκαδίας .

 

 

 

 
Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις των υποψηφίων διευθυντών Σχολικών Μονάδων
Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (4θέσιων Δημοτικών Σχολείων και άνω) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τετράχρονες θητείες. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις του τελευταίου νόμου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2006, οι θητείες ανανεώνονται χωρίς νέα προκήρυξη, μετά από τη διαπίστωση επιτυχούς διεκπεραίωσης του έργου των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων ύστερα από αξιολόγησή τους.

Συμπληρωματικά ενημερώνουμε ότι οι πίνακες υποψηφίων Διευθυντών που θα συνταχθούν από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια θα ισχύουν για ολόκληρη την 4ετία, δηλαδή από τους ενταγμένους στους πίνακες θα συμπληρώνονται οι θέσεις Διευθυντών που θα κενωθούν κατά τη διάρκεια της 4ετίας.

 

 

 

 
Πανηγύρι Αγίου Χριστοφόρου Στενού
Στις 9 Μαΐου 2007, εορτάζει το μαγευτικό εξωκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου Στενού.
Το πρωί της εορτής και ώρα 07:00 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας.
Την Παραμονή 8 Μαΐου 2007 και ώρα 19:30 θα ψαλλεί Μέγας Εσπερινός.
Μετά το πέρας των θρησκευτικών τελετών θα διατεθούν: Καλοψημένη γουρνοπούλα, βραστά, υπέροχο κρασί από μοσχοφίλερο, μπύρες και αναψυκτικά.

Ανήμερα της εορτής και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με γνήσια δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, την επιλογή των οποίων θα κάνει πεπειραμένος D.J.
Ενδιάμεσα του γλεντιού, θα εμφανιστούν παραδοσιακοί μουσικοί για να διασκεδάσουν τον κόσμο, παίζοντας Κλαρίνο και Νταούλι χωρίς μικροφωνικές εγκαταστάσεις.
Έτσι θα θυμηθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι, πως γλένταγαν και διασκέδαζαν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας.

Το πανηγύρι του Αγίου Χριστοφόρου Στενού είναι το πρώτο του καλοκαιριού που αρχίζει και το μοναδικό που πραγματοποιείται στο Δήμο Κορυθίου και την ευρύτερη περιοχή.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΕΝΟΥ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΝΟΥ

 

 

 

 
4ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Θεάτρου
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, φοιτητές, ηθοποιούς και σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου "όταν το μισό πορτοκάλι… βρήκε το… άλλο μισό" θα πραγματοποιηθεί από 9-15 Ιουλίου 2007.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών ν. Καρδίτσας διοργανώνει το Πανελλήνιο Σεμινάριο Θεάτρου <<δρυάδες 2007>>, διάρκειας 40 ωρών, στο Νεοχώρι του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων, στη λίμνη Ν. Πλαστήρα.

Στους υπέροχους χώρους του ξενοδοχείου ‘Ανατολή’, με θέα τα βαθυπράσινα νερά της λίμνης αλλά και μοναδικές φυσικές τοποθεσίες της περιοχής, οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν τις βασικές αρχές του θεάτρου, τη σωματική, λεκτική και εικαστική έκφραση και θα προσεγγίσουν το θέμα με την καθοδήγηση των εμψυχωτών μέσα από: Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα