Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 1-3-2007

 

 

 

 
Με επιτυχία η συνάντηση για τον τουρισμό
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας, με τους Συμβούλους του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τον στρατηγικό σχεδιασμό τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία πήραν μέρος ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εκπρόσωποι από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια και τους Επαγγελματικούς φορείς τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, η οποία τόνισε ότι «Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε ο τουρισμός και ο πολιτισμός να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της νέας τουριστικής αναπτυξιακής πολιτικής μας.
Θα ήθελα να τονίσω, ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αειφόρο ανάπτυξη στην Πελοπόννησο. Είναι δύο βασικοί τομείς στους οποίους επενδύουμε και θεωρώ ότι οι συναντήσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε και άλλους φορείς, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία συνολική πορεία και μία στοχευμένη στρατηγική στα θέματα του τουρισμού»

Κατ΄ αυτήν, το κλιμάκιο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής για το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν σχετικά με το Marketing και το Branding, ενώ συζητήθηκαν μαζί του οι ανάγκες, η δυναμική, τα προβλήματα της περιοχής μας και τα βασικά τουριστικά προϊόντα σε περιφερειακό επίπεδο.

Η ατζέντα συζήτησης περιλάμβανε:
-Το έργο και τους σκοπούς του (Στρατηγικός Σύμβουλος)
-Το βασικό πλαίσιο στρατηγικής για το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν σχετικά με το Marketing και το Branding (Στρατηγικός Σύμβουλος)
-Η καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών Τουριστικής Προσφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου
-Η καταγραφή των Βασικών κλάδων
-Τα βασικά Τουριστικά Προϊόντα (αξιοθέατα, χώροι, εκδηλώσεις)
-Την περιγραφή των ενεργειών marketing τα τελευταία χρόνια
καθώς και την υπάρχουσα υποδομή και μελλοντικά σχέδια

Κατά την εξαιρετική αυτή συνάντηση εργασίας, οι 65 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις τρεις καταλληλότερες μορφές τουρισμού για την Πελοπόννησο.
Την πρώτη θέση κατέλαβε ο τουρισμός σε Φύση και Ύπαιθρο με 72% τη δεύτερη ο Πολιτιστικός Τουρισμός με 67%, την τρίτη ο Περιηγητικός με 61% ενώ χρήσιμο είναι να αναφερθεί ότι 44% είχε Ήλιος και Θάλασσα και 25% ο Συνεδριακός Τουρισμός.

Εντοπίστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, που μπορούν να καθορίσουν την τουριστική ταυτότητα και τέθηκαν τα προβλήματα και οι αδυναμίες που υπάρχουν για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης κρίθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και το υλικό και οι πληροφορίες που προέκυψαν από αυτή, θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή πολιτική, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

 

 

 

 
Ακροβατικός Χώρος Εικαστικής Δημιουργίας Γεωργίου Σπίθα
Ο Σπίθας Γεώργιος, ζωγράφος, γλύπτης και ακροβάτης θα συμμετέχει στις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Φεστιβάλ Δια-Ροές, οργανωμένο από το χοροθέατρο Ροές και το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, από 26 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου 2007, με διανομή και κυκλοφορία, σε 12 δωρεάν αντίτυπα, μίας -ήδη αξιολογημένης- γραπτής του εργασίας για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με τίτλο "Δεσμοί δεσμών", ως τμήμα μιας "προσωπικής ιδιορρυθμίας", ενός Art and Language action drama ( www.xorotheatroroes.gr ).

- Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας, οργανωμένο από τον Α.Σ.Δ.Α. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, από 2 ως 15 Μαρτίου 2007, με έκθεση δύο πινάκων ζωγραφικής (κάρβουνο σε χαρτί), με τίτλους "Μην ξεχάσεις..." και "Πέμπτη βράδυ..." ( www.asda.gr ).

 

 

 
Ενημερωτική εκδήλωση για το AIDS στην Αεροπορία
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιεί μέσω του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ) πρόγραμμα για τα « Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – AIDS ».

Στις 2 και 3 Μαρτίου 2007 , ημέρες Παρασκευή και Σάββατο , θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές εκδηλώσεις σε στρατευμένους στην 124 Π.Β.Ε.
Μέσα από τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις το κοινό ενημερώνεται για τη φύση των νοσημάτων , τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης και συζητά για στρατηγικές αντιμετώπισης .

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα , μπορείτε να αναζητήσετε , στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , διεύθυνση : Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και στο τηλέφωνο : 2710 – 232524 μέσω του κ. Σπυρόπουλου Ηλία , Υπευθύνου του προγράμματος στο Νομό Αρκαδίας .

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα