Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 1-2-2007

 

 

 

 
Για την κατασκευή του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη
Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Ανατολική Οδός Πελοποννήσου-Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη» η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε:

«Ο οδικός άξονας Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου-Σπάρτης του οποίου η σύμβαση υπεγράφη στις 30/1/2007, που σχεδιάστηκε και προετοιμάστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την πρωτοβουλία και την άοκνη προσπάθεια του Υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά, είναι έργο πνοής για την Πελοπόννησο.

Το τεράστιο αυτό έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται στην Ελλάδα, στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου και αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής σε συνδυασμό με τον οδικό άξονα Κορίνθου-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας και την Ιόνια Οδό.

Η απόφαση δε, της Κυβέρνησης, να κατασκευαστεί ο οδικός αυτός άξονας με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, εξασφαλίζει γρηγορότερους ρυθμούς στην υλοποίησή του έργου, δεν επιβαρύνει στο σύνολό του τις Δημόσιες Επενδύσεις και έχει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η κατασκευή οδικών αξόνων του προγράμματος «Δρόμοι της Ανάπτυξης» σε συνδυασμό με μία σειρά έργων τοπικού ενδιαφέροντος συμβάλλουν καθοριστικά στην άρση της απομόνωσης των περιοχών της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προσελκύουν νέες επενδύσεις. Η Πελοπόννησος βαδίζει σταθερά στο δρόμο της ανάπτυξης»

 

 

 
Παράταση για υποβολή προτάσεων στις ΜΜΕ σε επενδύσεις τεχνολογιών και πληροφορικής
Παρατείνεται μέχρι 2 Μαρτίου 2007 η υποβολή αιτήσεων των δυνητικά δικαιούχων στην «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση επιχειρήσεων που υλοποιούν επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, με βάση την τροποποιηθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Η πρόσκληση αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις του τουρισμού, που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε δράσεις που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών ή μέσο ετήσιο σύνολο ισολογισμού τριετίας από 10.000 ευρώ έως 10.000.000 ευρώ και με αριθμό απασχολούμενων έως 50 άτομα.

Το ύψος των επιχορηγούμενων επενδύσεων είναι από 10.000 έως 200.000 ευρώ με ελάχιστη ίδια συμμετοχή του επενδυτή 25% . Το ποσοστό επιχορήγησης για όλες τις ενταγμένες επενδύσεις είναι 50%.

 

 

 
Το μέλλον του προαστιακού σιδηροδρόμου
Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα παραστεί στο κλειστό θέατρο «Αγγελος Σικελιανός» του Δήμου Ξυλοκάστρου, όπου ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας θα κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον του προαστιακού σιδηροδρόμου.

 

 

 
Ο Κουσκουνάς στον Αστέρα Τρίπολης
Το 18χρονο επιθετικό Νίκο Κουσκουνά απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, που αποτελεί την τελευταία μεταγραφή της χειμερινής περιόδου.

Ο Κουσκουνάς γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1988 και μέχρι την 17η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 τέρματα. Στον Αστέρα θα φοράει το Νο99.

Ο Κουσκουνάς θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο, είναι δεινός σκόρερ με έφεση στο σκοράρισμα και είχε κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ελληνικών ομάδων, αλλά τελικά προτίμησε να μεταγραφεί στον Αστέρα Τρίπολης.

Στον απολογισμό της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Αστέρας απέκτησε εννέα ποδοσφαιριστές: Ντυμπάλα, Αναστασόπουλο, Οφρυδόπουλος, Σα, Μπαράνιος, Τεοφιλέ, Μασάντο, Μιαζιρκίεβιτς, Κουσκουνάς, ενώ παρεχώρησε τους Σέζαρ, Λουντάλα, Αλνταίρ, Παπαδόπουλο, Αναστασάκο, Γκόλια και Μπαντή.

Στο τελικό στάδιο η προετοιμασία του Αστέρα

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το παιχνίδι στην Καλαμάτα με το Μεσσηνιακό μπήκε η ομάδα του Αστέρα, με τον Πάουλο Κάμπος να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του τιμωρημένου Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα.

Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο, που βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να αναρριχάται στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να είναι πρωταγωνίστρια όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Οι φίλαθλοι του Αστέρα αναμένεται να δώσουν το παρόν στον Σαββατιάτικο αγώνα στην Καλαμάτα, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πώς και με τη δική τους συμβολή θα μπορέσει να συνεχίσει η αγαπημένη τους ομάδα την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πέρυσι στη Γ' Εθνική, με το παιχνίδι στην Τρίπολη να λήγει ισόπαλο 1-1 και τον Αστέρα να κερδίζει στην Καλαμάτα 2-1, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την άνοδο στη Β' Εθνική.

Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Αστέρας είχε κερδίσει 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Τσουκαλίδης.

 

 

 
Ανακοίνωση ΕΟΠΕ για τα φύλλα της ελιάς
Η Εταιρείατο Δ.Σ της ΕΟΠΕκκ Παύλος Παπακώστας , Δημήτρης Μπαφαλούκος και Γεράσιμος Αραβαντινός Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας καταδικάζει το εμπόριο ελπίδας που γίνεται από επιτήδειους και άσχετους, σε βάρος της υγείας των αρρώστων με καρκίνο. Βεβαιώνει τους ασθενείς ότι δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση του χυμού από τα φύλλα της ελιάς.

Θεωρεί δε καταστροφική την διακοπή της θεραπείας που παρέχεται από ειδικούς ογκολόγους και διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας του Έλληνα ασθενή με καρκίνο.

Το Δ.Σ της ΕΟΠΕ
 

>>> 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα