inArcadia.gr

Αρχείο

Επικαιρότητας

από 31-1-2003

έως 31-8-2013

 

Κεντρική σελίδα

 


 

 

 

 "Τα κακώς κείμενα"

 Αρχείο 2004

Ζούγκλα...

8-6-2004

       

Τι άλλο θα δούμε; αδιαφορία, αυθαιρεσία, το δίκιο του ισχυροτέρου, νόμος της ζούγκλας...

Συμβαίνει  στην Τρίπολη.

Ο δρόμος ανάμεσα στην οδό Μουντζουροπούλου και στην Πελάγους, ήταν διπλής κατεύθυνσης. Ανακουφιστήκαμε όλοι όταν έγινε μονόδρομος. Ήταν επιβεβλημένο να γίνει για να αποφευκτεί κάποιο ατύχημα αφού ο δρόμος είναι στενός και  χρησιμοποιείται από παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία (2ο Γυμνάσιο και Λύκειο).

Μπήκε λοιπόν το ανάλογο σήμα που ενημέρωνε για τη μονοδρόμηση. Παρ' όλα αυτά πολλές φορές είδαμε να κινούνται κάποιοι αντίθετα στο μονόδρομο και μάλιστα και γονείς μαθητών. 

Όμως κάποιους ενοχλούσε το σήμα και έγινε η πρώτη ...κατεδάφιση. Οι αρμόδιοι το τοποθέτησαν στη θέση του.  Όμως όταν το έχει βάλει ο άλλος στο μυαλό του να το ξηλώσει, δεν τον σταματάει τίποτα. Έτσι η ταμπέλα  ξαναβρέθηκε ξαπλωμένη πάνω στα χορτάρια, δείχνοντας το πίσω μέρος που γράφει: "... τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών".  Πριν τρεις μέρες η ταμπέλα μπήκε για τέταρτη φορά στη θέση της, σήμερα ... είναι πάλι ξαπλωμένη!

Θα συνεχιστεί άραγε αυτή η κατάσταση; Γιατί δε σεβόμαστε τους νόμους και τους κανόνες σ' αυτήν την πόλη; Και τέλος πάντων ποιος θα κερδίσει; Ο νόμος ή η αυθαιρεσία; Όλοι έχουμε αυτή την απορία.

 Μ.Θ.

 

Δρόμος Ζάτουνας

16-3-2004

      

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Δημητσάνα με τη Ζάτουνα. Είναι εμφανής η εγκατάλειψη και τούτο αποτυπώνεται στο οδόστρωμα που είναι γεμάτο λακκούβες και εμπόδια. Είναι έτσι, για να προετοιμάσει τον οδηγό για την ποιότητα του δρόμου προς την Ηραία.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με αυτό το θέμα αφού το γνωρίζουν οι Δήμαρχοι που περνούν από την περιοχή, όπως και οι πολιτικοί μας αφού και εκείνοι τον γνώρισαν μέσα από τις προεκλογικές περιοδείες. Όμως παρ' ολίγο να θρηνήσουμε θύματα σε εκείνα, τα κατά τα άλλα πανέμορφα από αισθητικής άποψης, βράχια.

 ...Ξεκίνησε από την Αθήνα ο νομοταγής οικογενειάρχης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Στο δρόμο ήταν πολύ προσεκτικός ώσπου έφτασε στα βράχια της Ζάτουνας. Εκεί ένας βράχος σαν άλλες συμπληγάδες, έπεσε πάνω στο πίσω μπαμπρίζ, το κομμάτιασε και χάρις στην ψυχραιμία του συμπαθούς συμπατριώτη μας το αυτοκίνητο δεν έπεσε στον γκρεμό. Ευτυχώς που δεν υπήρχε επιβάτης στο πίσω κάθισμα. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν πέτρες σ' εκείνη την περιοχή. Μάλιστα πριν λίγο καιρό ένας μεγάλος βράχος έπεσε κοντά στη βρύση στο Βουρλάγκαδο. Ένας άλλος βράχος έπεσε κι αυτός κοντά στο γεφύρι (Μπαρμπίνη) στο Λούσιο. Το μόνο που έκαναν οι αρμόδιοι ήταν να τους μετακινήσουν στην άκρη του δρόμου.

Έχει κανείς ευαισθητοποιηθεί για να λυθεί το πρόβλημα; Δεν ξέρω αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φαίνεται. Η δική μου φωνή είναι κραυγή αγωνίας προς όλους εσάς που έπρεπε να είχατε κινητοποιηθεί εδώ και πολύν καιρό. Πόσο άραγε κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή!!! Μερικές κουλούρες συρματόπλεγμα θα έλυνε μερικώς το πρόβλημα. Αυτό έχει γίνει σε πολλά τμήματα  του εθνικού οδικού δικτύου. Για να μην αγωνιούμε και θέλουμε τη συμβουλή του Κάλχα, σαν άλλοι Αργοναύτες, για να περάσουμε το βράχο της Ζάτουνας.

Ελπίζουμε να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

Σκούρκος

 

 

Λακκούβες !!!!

16-3-2004

      Είναι πλέον συνήθεια και δεν εκπλήσσει κανένα το γεγονός ότι οι δρόμοι της Τρίπολης είναι μόνο για αυτοκίνητα τύπου "Τζίπ". Οι λακκούβες είναι καθημερινό φαινόμενο και αν κάποιος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για κάποια δουλειά θα το μετανιώσει αμέσως. Όταν ο Δήμος αποφασίζει να κλείσει κάποιες από τις λακκούβες (έπειτα από αρκετό διάστημα) συνήθως δημιουργείται εξόγκωμα το οποίο ίσως είναι χειρότερο από πριν. Ελπίζω κάποτε στο μέλλον να υπάρξει κάποιος που να μπορέσει να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα.  

 Π.Μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα