inArcadia.gr

Αρχείο

Επικαιρότητας

από 31-1-2003

έως 31-8-2013

 

Κεντρική σελίδα

 


 

 

 

 "Τα κακώς κείμενα"

 

   Αρχείο 2002-2003 

Μια παγίδα στο κέντρο της Τρίπολης

2-12-2003

    

Επικίνδυνο είναι το κιόσκι πίσω από το μεγάλο καφενείο στην Τρίπολη. Το έργο, που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα, έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός. Στο χώρο συγκεντρώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πολλοί άνθρωποι και κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι. 

 

Οι υπεύθυνοι το έχουν υπόψη τους; 

Πρέπει να γίνει το κακό για να θρηνήσουμε κατόπιν στα συντρίμμια;

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Να κλείσει ο χώρος με προειδοποιητικές ταινίες  και να επισκευαστεί άμεσα το κιόσκι. Το θέμα θα το παρακολουθήσουμε και ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε.

 Ο.Σ.

 

17-1-2004

Πράγματι οι υπεύθυνοι ενήργησαν άμεσα. Το κιόσκι κατεδαφίστηκε.

 

 

'Αρχισαν τα μαθήματα με επτάωρο!!!

15-9-2003

      

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά. Σ' όλα τα σχολεία έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια σε αρκετά απ΄ αυτά μοιράστηκαν τα βιβλία. Οι μικροί μαθητές αναγκάστηκαν να τα κουβαλήσουν σε πλαστικές σακούλες!!!

12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, πρώτη μέρα μαθημάτων. Υπήρξαν σχολεία που για να μην "χάσουν" διδακτικό χρόνο έκαναν επτάωρο!!! (έγινε και πέρσι το ίδιο).

Δεν εκπλήσσομαι γιατί ζούμε στη χώρα των υπερβολών και των εντυπώσεων. Από τα προηγούμενα χρόνια που έφτανε Οκτώβρης και δεν είχαν αρχίσει κανονικά τα μαθήματα περάσαμε στην αντίπερα όχθη.

 Η πρώτη μέρα, που οι μαθητές έχουν φορέσει τα καλά τους, δε θα 'ταν καλύτερα να αφιερωθεί στον αγιασμό, στις ευχές, στο αντάμωμα των συμμαθητών, στη γνωριμία των μαθητών με τους δασκάλους των και τους καθηγητές των, στην ανταλλαγή των εμπειριών τους για το καλοκαίρι... Τη δεύτερη μέρα, που οι μαθητές θα πάνε με τις τσάντες τους στο σχολείο, ας μοιραστούν τα βιβλία και να μπουν νοικοκυρεμένα μέσα στη σχολική τσάντα και όχι να θυμίζουν ψώνια του σούπερ μάρκετ. Ας γίνουν και 3 ώρες μάθημα, έτσι για προσαρμογή. Όλοι έχουμε ανάγκη την ομαλή προσαρμογή.

Αυτές είναι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό μου βλέποντας το παιδί μου να έρχεται με σκισμένη τη σακούλα - δεν άντεξε βλέπεις το βάρος - και να μου λέει "αύριο ξεκινάμε με επτάωρο." !!!

 Μ.Θ.

 

Καταστροφή φυσικής πηγής

4-7-2003

      Επισημαίνουμε ένα πρόβλημα που δείχνει για ακόμη μια φορά το πόσο εύκολα και απερίσκεπτα καταστρέφουμε σήμερα τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου.

Ο λόγος είναι για μία από τις πιο όμορφες πηγές της περιοχής της Φαλαισίας, τη λεγόμενη νεραϊδόβρυση, η οποία βρίσκεται στο δρόμο Γούπατα Ακόβου. Η πηγή αυτή όχι μόνο έχει ιστορική αξία αφού υπάρχει εκεί επί αιώνες, αλλά και φυσική. Η ποιότητα του νερού της έχει κριθεί εξαιρετική.

Δυστυχώς από το 1997 και μετά έχει υποστεί πολλαπλές άστοχες και «εγκληματικές» παρεμβάσεις από την πολιτεία και τους κρατικούς φορείς με αποτέλεσμα την υποβάθμιση, αλλά και την καταστροφή της, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

http://akobos.netfirms.com/Neraidobrysi/Neraidobrysi.htm

http://akobos.netfirms.com

Ακοβίτικος

 

 

Στολισμός Τρίπολης

16-4-2003

    Παρατηρήσατε ότι,  στις μεγάλες γιορτές. ο στολισμός  των δρόμων της Τρίπολης  δεν γίνεται σε ολόκληρη την πόλη; Γιατί άραγε; Αν στολιζόταν μόνο το κέντρο δε θα είχα λόγους να γκρινιάξω. Δε θέλω να πιστέψω ότι ο στολισμός γίνεται επιλεκτικά. Όμως πληρώνω όλα τα δημοτικά τέλη και ειδικά ό,τι αναφέρεται στο  φωτισμό, κι ας μην είναι επαρκής, συνοικία γαρ, το ειδικό τέλος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκείνο το πληρώνω μέχρι λεπτού. Λέτε να συμβαίνουν όλα αυτά επειδή η γειτονιά μου δεν έχει δώσει στην πόλη μας κάποιον τοπικό άρχοντα; Ίσως πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά.

    Γιατί, κύριοι, με κατατάσσετε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας;

   Κεντρί

    

Η εκδίκηση

27-2-2003

    Και ήρθε η εποχή για να μας θυμίσει ο καιρός ότι πρέπει να σεβόμαστε τη φύση. Μα γιατί δε διδασκόμαστε  τίποτα από τις προηγούμενες γενιές; Κάτι ήξεραν κι αυτοί. Δεν μπορεί να τα ξέρουμε όλα εμείς, οι άνθρωποι της καρέκλας.  Δεν μπορείς, αγαπητέ νεοέλληνα, να λειτουργείς χωρίς να τη λαβαίνεις καθόλου υπόψη σου. Ίσα ίσα που έπρεπε να δείχνεις απεριόριστο σεβασμό στο περιβάλλον. 

    Από πότε άραγε έχουν να καθαριστούν οι κοίτες των ποταμών; Γιατί δεν έχουν κοπεί τα πλατάνια μέσα στην κυρίως κοίτη του ποταμού; Οι συνοριάτες του έχουν μια αυξημένη υποχρέωση. Έτσι τουλάχιστον έκαναν οι παλιότεροι. Προστάτευαν την κοίτη. Ενίσχυαν τα αναχώματα. Συνεργάζοντο με το ποτάμι. Σήμερα τι διαπιστώσαμε; Η κοίτη του ποταμού μικραίνει, για να γίνει χωράφι, για να μεγαλώσει η παραποτάμια επιχείρηση, για να αυξηθεί τελοσπάντον η ιδιοκτησία. Και παράλληλα αλλάζει η ροή των νερών. Και κατατρώγει τα πέδιλα της γέφυρας και τρέχουμε και δε φτάνουμε.

    Επιτέλους, ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας δείξουμε περισσότερο σεβασμό στη φύση.

Χ.Δ.

 

Πινακίδες Λυκόσουρας - Λυκαίου όρους

25-4-2002

     Όσο και αν θέλεις να δεις με επιείκια και να δικαιολογήσεις την κακή  σηματοδότηση του δρόμου από τη διασταύρωση Μεγαλόπολης - Ίσαρη, προς την πανέμορφη περιοχή της Λυκόσουρας και του Λυκαίου όρους,  σου είναι πολύ δύσκολο.  Άραγε γιατί τέτοια προχειρότητα; Δεν έχει ευαισθητοποιήσει τους υπευθύνους η σπουδαία  ιστορία της περιοχής; Πραγματικά δυσκολεύτηκα να βρω λόγια και να δικαιολογήσω την απαράδεκτη σηματοδότηση. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους... 

     Αν με ρωτήσετε τώρα από ποιο υλικό είναι φτιαγμένες οι ταμπέλες θα σας πω, πως άλλες είναι από γαλβανισμένη λαμαρίνα, άλλη από πινακίδα που από την άλλη μεριά έχει κάποιο διαφημιστικό, άλλη είναι φτιαγμένη από τάβλα που χρησιμοποιούν στα ταβάνια... 

    Κύριοι υπεύθυνοι, η ιστορία της περιοχής είναι μεγάλη. Η τουριστική περίοδος άρχισε. Η σηματοδότηση είναι η πρώτη επικοινωνία με τον επισκέπτη. Εκείνος είναι ο καλύτερος πρεσβευτής. Είναι υποχρέωση η σωστή και ευπρεπής σηματοδότηση. Μην υποβαθμίζετε αυτή την όμορφη γωνιά της Αρκαδίας μας.

    Ας μη γίνουμε ρεζίλι στους επισκέπτες μας.

Σκούρκος

 

Επιστροφή στα πρόσφατα κείμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα