Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 31-12-2009

 

 

 

 
Εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο έτος
Η επίσημη δοξολογία για το νέο έτος θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2010 στις 11.00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και από ώρα 11.45 έως 13.30 ο Νομάρχης θα δεχτεί τις ευχές των Αρχών, των Φορέων, των Οργανώσεων και των πολιτών του Νομού στο Νομαρχιακό Κατάστημα.

 

 

 
Περί Οικονομικού Προϋπολογισμού Δ. Τρίπολης
 Όταν οι εναλλαγές συμπεριφοράς μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης μας δίνουν και παίρνουν.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας η ψήφιση του Οικονομικού Προϋπολογισμού για τον χρόνο που έρχεται. Έτσι έγινε και φέτος, με τις ψήφους της πλειοψηφίας της Δημοτικής Παράταξης που διαχειρίζεται το Δήμο μας, εγκρίθηκε τελικά και αφού ανταλλάχτηκαν εκατέρωθεν οι απαραίτητες ευχές για τον καινούργιο χρόνο , έληξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 29-12-09 ημέρα Τρίτη και όλοι πήγανε στα σπίτια τους.

Το ερώτημα όμως που παραμένει και πλανάται πάνω από την πόλη μας και βασανίζει κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας είναι το εξής: Τι είναι αυτός ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του Δήμου μας για τον χρόνο που έρχεται;

Η απάντηση είναι: Απολύτως τίποτα. Είναι μια φούσκα στην κυριολεξία. Είναι αριθμοί και χρηματικά ποσά που μπαίνουν το ένα κάτω από το άλλο με πολύ μεγάλη ευκολία και τίποτα περισσότερο.

Στέκει μια τόσο σκληρή και απορριπτική απάντηση; Και βέβαια στέκει και μάλιστα εκφράζει την πραγματικότητα, διότι ο κάθε Προϋπολογισμός κατά τη διάρκεια του χρόνου, για τον οποίο συντάσσεται, τροποποιείται πάμπολες φορές και στο τέλος του χρόνου είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον που ψηφίστηκε. Π.χ ο Προϋπολογισμός του 2009 τροποποιήθηκε 13 φορές κατά την διάρκεια του χρόνου. Δηλαδή 1 και κάτι φορές ανά μήνα.

Στο βρόντο λοιπόν πάνε οι διαφωνίες, οι αντεγκλήσεις, οι διαξιφισμοί και οι πολλές αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων για το αν πρέπει να είναι έτσι ή αλλιώτικος ο Προϋπολογισμός.

Η Δημοτική Κίνηση ΤΡΙΠΟΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ακριβώς σε αυτό το πρόβλημα θέλει να δώσει άλλη διάσταση. Ποιο συγκεκριμένα αντί να γίνεται τόση πολύ συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, να γίνεται για τον Οικονομικό Απολογισμό του χρόνου που φεύγει. Μόνο τότε θα γίνεται συζήτηση περι συγκεκριμένων γεγονότων και συγκεκριμένων χρηματικών ποσών, πόσα και πού πήγανε, γιατί στον Απολογισμό δε χωράνε ανακρίβειες, ούτε χωράνε υποθέσεις και επιθυμίες που μένουν ανεκπλήρωτες. Στον Απολογισμό ισχύει εκείνο που λέει ο λαός μας: «τα σύκα - σύκα και η σκάφη - σκάφη».

Όμως τώρα, συμβαίνει το αντίθετο και οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν μεγάλες ευθύνες. Ευθύνες που έχουν να κάνουν με το συγχωροχάρτι που δίνουν κάθε φορά στην κάθε Δημοτική Αρχή μέσα σε 3 λεπτά της ώρας, χωρίς ποτέ κανείς να έχει ζητήσει εξηγήσεις γιατί ο ψηφισμένος Προϋπολογισμός πήγε στο βρόντο και γιατί, τα χρηματικά ποσά για τα οποία μαλώναμε πήγανε στην πάντα, και άλλα τώρα έρχονται μπροστά μας.

Ένα παράδειγμα θα μας πείσει για τα όσα εννοώ πιο πάνω: Όταν ψηφιζότανε ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του 2008 η παρούσα Δημοτική Αρχή κοκορευότανε και περιαυτολογούσε για ένα Προϋπολογισμό Αναπτυξιακό που θα άλλαζε την όψη της πόλης μας αφού προέβλεπε για το 2008 έργα και μελέτες ύψους 25.558.910 €

Ξέρετε πόσα από αυτά τα χρήματα τελικά έγιναν έργα και μελέτες; Μόνο 3.512.451 € δηλαδή ούτε το 15% του προυπολογιζόμενου ποσού. Και όμως αυτό το αποτέλεσμα, αυτή η κατάληξη του Προϋπολογισμού, του 2008 επαναλήφθηκε και στο 2009 το οποίο μας αποχαιρετάει αφήνοντας πίσω του μια τέτοια μίζερη και εγκαταλελλημένη εικόνα της πόλης μας.

Έχουν λοιπόν τεράστιες ευθύνες οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι, κουβέντα δεν κάνανε για την απαράδεκτη αυτή κατάληξη του Προϋπολογισμού του 2008 και την εγκρίνανε ομόφωνα όλοι τους μέσα σε 3 μόνο λεπτά της ώρας, όταν συνεδριάσανε επί τούτου πριν 10 περίπου μέρες.

Η Δημοτική Κίνηση ΤΡΙΠΟΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ και γι’ αυτή την απαράδεκτη πραγματικότητα, με τα συγχωροχάρτια να δίνονται αφειδώς και ανελλιπώς από όλους στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή, θα αγωνιστεί να δώσει τέλος και να καλλιεργήσει ένα άλλο πνεύμα πιο υπεύθυνο, πιο παραγωγικό και δημιουργικό για την πόλη μας, την αγαπημένη μας Τριπολιτσά, που περιμένει υπομονετικά να ομορφύνει και να γίνει πιο ελκυστική.

Χρόνια πολλά σε όλους σας Δημιουργικός και Ευτυχισμένος ο νέος Χρόνος

Τρίπολη 30-12-2010
Τάσος Παπαζαχαρίας
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης
ΤΡΙΠΟΛΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα