Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 31-10-2009

 

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για ΟΣΕ στην Πελοπόννησο
Προς τους και τις Υπουργούς:
- Οικονομικών
- Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων
- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


ΘΕΜΑ: Επαναφορά των κομμένων δρομολογίων του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο και νέο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο

O σιδηρόδρομος είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσον, το πιο οικονομικό και το πιο ασφαλές, επομένως οι όποιες εξαγγελίες για «πράσινη ανάπτυξη» δεν μπορεί να είναι αποκομμένες από ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη του δημόσιου σιδηρόδρομου στη χώρα μας. Η κατάσταση όμως του σιδηροδρομικού δικτύου στο V της Πελοποννήσου, δηλαδή το τμήμα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Πύργος – Πάτρα βρίσκεται κυριολεκτικά στην εποχή του Τρικούπη, με μικρές επιδιορθώσεις.
Την 1η Αυγούστου 2009, η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά την ομόφωνη αντίθεση της Ν.Α. Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ηλείας, των Δήμων της Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ηλείας και των φορέων των νομών αυτών, προχώρησε Περισσότερα...

 

 

 
ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ
Διαβάστε online το τεύχος Οκτωβρίου του 2009 της λαογραφικής, σατιρικής και ενημερωτικής εφημερίδας "Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου" στο site www.tamantata.gr

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Θεσσαλονίκη
Την τελευταία προπόνηση στην ομάδα πριν το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποστολή. Αναλυτικά οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που πήρε στην αποστολή είναι οι παρακάτω:

Αναστασόπουλος, Ντεγκρά, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Ρόκας, Μπαστία, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Καρέρα, Λαμπρόπουλος, Αργυρόπουλος και Λαδάκης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι κυπέλλου στο Αιγάλεω απουσιάζουν από την αποστολή ο Μαρσελάο και ο Έντερ, ενώ αντίθετα τέθηκαν στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας οι Φυτανίδης, Καρέρα.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει το μεσημέρι από την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε για το Κυριακάτικο παιχνίδι: «Γνωρίζουμε την κρισιμότητα του παιχνιδιού, σεβόμαστε την ιστορία του Ηρακλή που είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτών μου και πιστεύω πώς αν εφαρμόσουν αυτά που τους ζητήσω και κάνουν αυτά που πραγματικά ξέρουν, τότε μπορούμε να έχουμε ευχάριστα νέα μετά το τέλος του αγώνα»

Επίσης, στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Αντριάν Μπαστία, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Τέλος, η κλήρωση της Ε’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΠΟ. Θα μετέχουν στην κλήρωση δέκα ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα (μεταξύ αυτών και ο Αστέρας), τέσσερις από την Β’ Εθνική και δύο από την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Εκτός έδρας παίζουν νέοι και έφηβοι

Μακριά από την Τρίπολη θα συνεχίσουν το Σάββατο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, οι ομάδες υποδομής του Αστέρα. Η ομάδα νέων (Κ-21) θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ., ενώ η εφηβική ομάδα (Κ-17) θα φιλοξενηθεί από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στις 12 το μεσημέρι.

 

 

 
Τρίτη σερί νίκη... Αρκαδικός-Ξάνθη 86-71 (31-32)
Χάρη στο εκρηκτικό του τρίτο δεκάλεπτο, όταν επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του προσφέροντας σκορ και θέαμα με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας (1\1 βολή, 5\5 δίποντα, 6\12 τρίποντα και συνολικά 29 πόντους, όσους σχεδόν είχε σημειώσει στο πρώτο ημίχρονο), ο Αρκαδικός έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του επί της Ξάνθης με 86-71 που τον διατηρεί στο βαθμολογικό ρετιρέ της Α2 κατηγορίας.

Σε αυτό το διάστημα, ο Αρκαδικός κατάφερε να πάρει και μία διαφορά δώδεκα πόντων (από 31-32 σε 60-48) και τα τελευταία λεπτά της συνάντησης να έχουν απλά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη να συνδυάζουν το θέαμα με την ουσία ξεσηκώνοντας ουκ ολίγες φορές τους 1.000 και πλέον θεατές , που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο ενθαρρύνοντας συνεχώς τις προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Σμυρνιώτη.

Σε πολλά σημεία του αγώνα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Αρκαδικού επέδειξαν αλτρουισμό (κάτι που φαίνεται από τις 14 συνολικά ασίστς που μοίρασαν), αλλά και καλή άμυνα (με τα εννέα κλεψίματα). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ατομικά ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Αρκαδικού (που είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) έκαναν απόψε οι Τόσιτς, Παπαδάκης, Σουρλής και Τζουγκαράκης.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα που σφύριξαν οι κ.κ. Κατραχούρας, Δεσλής, Β. Τσώνος είχαν ως εξής: 19-17, 31-32, 60-48, 86-71.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 19 (3), Παπαδάκης 7, Κοψαύτης, Σιζόπουλος 14 (3), Γιοβάνοβιτς 7, Καραδολάμης 3, Σπηλιόπουλος, Σουρλής 14 (2), Σιβορότκα 8 (1), Τζουγκαράκης 14.
Ξάνθη (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 7 (1), Χρήστου 11, Ιωακειμίδης 4 (1), Κουκουράβας 3, Στεφανίδης 4, Γέλενιτς 15 (1), Αναγνωστόπουλος 13, Νησιώτης 12, Μασλαρινός 2.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα