Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 30-12-2009

 

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για τις φυλακές Τρίπολης
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κου Δημήτρη Κωστόγιαννη σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις Φυλακές Τρίπολης, ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας θέλουμε για ακόμα μια φορά να επισημάνουμε την ζοφερή και απάνθρωπη πραγματικότητα που παρατηρείται στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Κλιμάκιο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, επισκεπτόμενο κατά το παρελθόν αρκετές φορές τον χώρο των φυλακών Τρίπολης και συνομιλώντας με τους εκεί συναδέλφους μας –Σωματείο Εξωτερικής Φρούρησης & την Ένωση Εργαζομένων Δικαστικών Φυλακών Τρίπολης- έχει καταγράψει το κυρίαρχο αίτημα από την πλευρά τους που είναι η άμεση ανάγκη ίδρυσης (μετεγκατάστασης) νέου σωφρονιστικού καταστήματος, μιας και οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής από άποψη κτιριακών υποδομών σε συνάρτηση με τον βαθμό επικινδυνότητας του αντικειμένου είναι πλέον απαράδεκτες.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι κοινωνικό-πολιτικές συνθήκες πια έχουν ωριμάσει και επειδή ως ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας πιστεύουμε στην συντονισμένη δράση, στην συνεργασία και στη συνέργια όλων των θεσμοθετημένων φορέων και όλων των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας, τους καλούμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να διεκδικήσουμε δυναμικά και συλλογικά.

Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε και να συνεργαστούμε δυναμικά σε αυτήν την κατεύθυνση, διότι ως ενεργοί πολίτες δεν μπορούμε να παραμένουμε αμέτοχοι και αδιάφοροι σε ένα τέτοιο μείζων ζήτημα που μας αφορά ΌΛΟΥΣ.

 

 

 
ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!
Μαύρα Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά κάνουν οι εργαζόμενοι σε βιομηχανία μετάλλου, στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης.

Η επιχείρηση βάζει λουκέτο πετώντας στο δρόμο 21 εργαζόμενους, χρωστώντας στους πιο πολλούς δεδουλευμένα 5 και 6 μηνών. Η εργοδοσία αξιοποιώντας την κρίση και αποθρασύμμενη από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, δρα ασύδοτα και παράνομα. Νύχτα, κρυφά και παράνομα πούλησε πρώτες ύλες και μηχανήματα για να μην έχουν να διεκδικήσουν από πουθενά τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες.

Σύμμαχοό της η εργοδοσία έχει τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό σε όλα τα επίπεδα, στη ΓΣΕΕ, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική. Στέλνουν τους εργάτες από τον Άννα στον Καϊάφα, κάνουν ότι μπορούν για να μην αναδειχθούν οι αιτίες και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης, να μην οργανώσουν την πάλη τους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της εταιρίας. Καλούμε τους εργαζόμενους στις άλλες επιχειρήσεις που ζουν με το φόβο της απόλυσης, που τους χρωστούν δεδουλευμένα... Να δράσουν τώρα έστω και στο παραπέντε, πριν είναι αργά.

Καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην πλειοψηφία της ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Είναι σύμμαχοι- συνέταιροι με την εργοδοσία, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στο Π.Α.ΜΕ, να μας καταγγείλουν περιπτώσεις μη καταβολής δεδουλευμένων, ανασφάλιστης δουλειάς, παραβίασης ωραρίου εργασίας, προσπάθειες τρομοκράτησης κ.α.

Από κοινού να οργανώσουμε την πάλη μας, την αντίσταση, την αντεπίθεση. Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να πάρουν πίσω τις απολύσεις, να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, να πάρουν μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των απολυμένων.

Οι εργάτες έχουν το δίκιο, έχουν τη δύναμη που βρίσκεται στην ταξική ενότητα και πάλη, για να το επιβάλλουν.

Τρίπολη, 29 Δεκ. 09
Η γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ

 

 

 
Κυκλοφόρησε το 18ο "Γριγριλιδι"
Το Γριγριλιδι, Εφημερίδα του Συλλόγου Λυσσαρεωτών, κυκλοφόρησε το νέο φύλλο Νο.18   Περισσότερα...

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Λάρισα
(29-12-09)
Με την παρουσία πλέον όλων των ποδοσφαιριστών που μπορεί να έχει στη διάθεση του ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος, αφού σήμερα το πρωί  προπονήθηκαν όσοι είχαν πάρει μία μέρα παραπάνω άδεια, συνεχίστηκε το προπονητικό πρόγραμμα του Αστέρα.
Απουσίαζαν από την προπόνηση οι Ίσραελ Νταμόντε, Λιονέλ Ρίος που παραμένουν στην Αργεντινή.

Ουσιαστικά από σήμερα ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για την πρώτη αναμέτρηση του 2010 με την Λάρισα την προσεχή Τρίτη 5 Ιανουαρίου (16.45)

Οι παίκτες προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και των συνεργατών του, με πολλές ασκήσεις κατοχής μπάλας και ανάπτυξης παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, με δύο προπονήσεις, στις 9.30 π.μ. και στις 3.30 μ.μ.

Παράλληλα, συνεχίζονται σήμερα οι δοκιμές στα τμήματα υποδομής του Αστέρα, υπό την τεχνική επίβλεψη του προπονητή της ομάδας Οράσιο Γκονσάλβες, με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από όλη την επικράτεια. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις τακτικής το πρωί και «οικογενειακά διπλά» το απόγευμα.

 

 

 
Συνέντευξη του προέδρου του Αρκαδικού Μιχάλη Σμυρνιώτη
Η πορεία του ΣΕΦΑ Αρκαδικού τα τελευταία χρόνια στο χώρο του μπάσκετ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η ομάδα της Τρίπολης έχει καταφέρει να αναρριχηθεί από τη Γ' Εθνική στην Α2 μέσα σε δύο χρόνια.

Η συνέχεια των επιτυχιών ήρθε με την κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα με το κλείσιμο του 2009. Πιο αρμόδιος για να μιλήσει για όλα τα ζητήματα του μπάσκετ της Αρκαδίας και φυσικά την πορεία του ΣΕΦΑ, ο πρόεδρος του Αρκαδικού, Μιχάλης Σμυρνιώτης.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Σμυρνιώτη στο arcadiasports.gr.

Κύριε Σμυρνιώτη η ομάδα τις τελευταίες ημέρες έχει καταφέρει να πετύχει τρεις σπουδαίες νίκες με Νήαρ Ήστ και Ίκαρους Σερρών εντός έδρας και φυσικά με Ηρακλή στο "Ιβανώφειο". Μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πως θα διαχειριστείτε ως σύλλογος αυτή τη σπουδαία φετινή πορεία;

Πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που μου δίνετε, να πω δυο λόγια σε εσάς και τους φιλάθλους της Τρίπολης και της Αρκαδίας. Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και ένα δημιουργικό νέο έτος. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας του μπάσκετ, πιστεύω ότι είναι ίσως η καλύτερη χρονιά του ανδρικού τμήματος.. Οι παίκτες μας, σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτό μέχρι τώρα μας έχει φτάσει σ' αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα έρθουν και άλλες επιτυχίες. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα