Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 30-9-2009

 

 

 

 
Απαξίωση των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών
Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική ατζέντα της χώρας μας, οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας και οι Φορείς Διαχείρισης τους, δυστυχώς, εγκαταλείπονται στην τύχη τους.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών καταγγέλλει τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μας.

Από τον Απρίλιο του 2009 ως ακόμη και σήμερα, ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης ότι θα εξασφαλίσει την παράταση των εποχικών συμβάσεων εργασίας τους, που λήγουν στις 31/12/09.

«Παρά το θεωρητικά ειλικρινές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υφυπουργού να μη χαθεί η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τους εργαζόμενους στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, από 01/01/2010 οι Φορείς Διαχείρισης θα παραμείνουν χωρίς προσωπικό και αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στους φορείς» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών «Ελληνική Φύση», Βασίλης Κουρούτος.

Πλέον, οι προστατευόμενες περιοχές και το έμπειρο προσωπικό τους που εργάζονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μεράκι και πάθος για να προστατέψουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, περιμένουν να ανατείλουν καλύτερες ημέρες μετά τις εκλογές.

«Ας ελπίσουμε ότι οι θετικές εξαγγελίες όλων των πολιτικών κομμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος δε θα μείνουν απλώς προεκλογικές υποσχέσεις», υπογραμμίζει ο κ. Βασίλης Κουρούτος.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

 

 

 
Κλειστό για λίγες μέρες το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Αρκαδία, έκλεισε προσωρινά για το κοινό και θα παραμείνει κλειστό έως και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης.

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Εργοτέλη

Η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη την προσεχή Δευτέρα πλέον ενδιαφέρει τον Αστέρα και εκεί είναι στραμμένο το μυαλό, αλλά και η προσοχή όλων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κάτω από αυτή τη λογική ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη.

Μετά τις δύο ημέρες ρεπό που έδωσε στους παίκτες του, ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας Μάριο Γκόμες τους είδε όλους στην προπόνηση να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας εν όψει του παιχνιδιού με τον Εργοτέλη είναι οι απουσίες των Οράσιο Καρντόσο, Ίσραελ Νταμόντε, που συνεχίζουν τις θεραπείες τους, ενώ ο Ζεάν Κάρλος συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Το σημερινό προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε, ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο πρώτο μέρος και ασκήσεις με μπάλα και παιχνίδια «6 εναντίον 6» και «7 εναντίον 7» στο γήπεδο. Η προετοιμασία για το παιχνίδι της Δευτέρας θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα (5 μ.μ.).

Λειτουργία παιδικής-νεανικής κερκίδας

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι η Παιδική - Νεανική κερκίδας θα συνεχίσει να λειτουργεί για όλη την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

Η κερκίδα αυτή θα λειτουργήσει στην Θύρα 2 Τμήμα Α του γηπέδου.
Δικαίωμα δωρεάν εισόδου έχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.
Νεαροί φίλαθλοι από 12 έως 18 ετών έχουν δικαίωμα έκδοσης εισιτηρίου με τιμή 5€.

Στην ίδια τιμή (5€) και στο ίδιο τμήμα (Θύρα 2-Τμήμα Α) θα εκδίδονται Φοιτητικά – Στρατιωτικά εισιτήρια με επίδειξη του φοιτητικού πάσο ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα, τόσο για την αγορά του εισιτηρίου όσο και για την είσοδο στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα.

Επισημαίνεται ότι το δικαίωμα δωρεάν εισόδου για το παιδιά έως 12 ετών και το Νεανικό «Φοιτητικό-Στρατιωτικό» εισιτήριο ισχύει εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στην Θύρα 2 Τμήμα Α του γηπέδου.

Η είσοδος των νεαρών κατόχων αυτών των εισιτηρίων θα γίνεται από συγκεκριμένο τουρνικέ της Θύρας 2 με την ειδική σήμανση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ».

Τρίτο καλύτερο γκολ του Μπαστία

Η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, με το γκολ του Αντριάν Μπαστία να ψηφίζεται το τρίτο ομορφότερο της αγωνιστικής.

Καλύτερο γκολ αναδείχθηκε αυτό του Σεμπάστιαν Αμπρέου του Αρη και δεύτερο αυτό που σημείωσε ο Σέρχιο Λεάλ του Εργοτέλη. Οι ψηφοφορίες γίνονται μέσω SMS στο 54454 με κωδικούς MVP και ΓΚΟΛ αντίστοιχα στις δυο κατηγορίες.

Τα υποψήφια γκολ επιλέγει και αξιολογεί επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Superleague, του ΠΣΑΠ και της NOVA και τα ονόματα των σκόρερ ανακοινώνονται από την τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση κάθε αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Ο διαγωνισμός αρχίζει το βράδυ της Κυριακής και λήγει στις 23:15 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Αργυρόπουλος στην εθνική ελπίδων

Ανακοινώθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Νιόπλια τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα πάρουν μέρος στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους δύο αγώνες με την Πορτογαλία (9/10/2009) και τη Λιθουανία (13/10/2009) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

Μεταξύ των ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Λεωνίδα Αργυρόπουλου του Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης με ώρα έναρξης 19:00.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:
Τερματοφύλακες: Φώτης Κουτζαβασίλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός)
Αμυντικοί: Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ανέστης Αργυρίου (Πανθρακικός), Μιχάλης Μπουκουβάλας (Λάρισα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος)
Μέσοι: Θόδωρος Βασιλακάκης (SKODA Ξάνθη), Ελίνι Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ιωαννίδης (Ηρακλής), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Παντελής Ριζογιάννης (SKODA Ξάνθη), Γιώργος Σιάκκας (Εργοτέλης), Αρης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Ταχτσίδης (ΑΕΚ)
Επιθετικοί: Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Θανάσης Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Παυλής (ΑΕΚ)

Η αποστολή θα συγκεντρωθεί την Τρίτη 6/10/2009 στο ξενοδοχείο Athens Imperial, ενώ έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στις 16:30.
Η αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 7/10/2009. Η ομάδα θα προπονηθεί στο γήπεδο του Αστέρα στις 7/10/2009 (19:00), 8/10/2009 (11:00), 10/10/2009 (11:00), 11/10/2009 (19:00) και 12/10/2009 (11:00).

Ο κ. Νιόπλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 8/10/2009 και ώρα 10:30 στο γήπεδο του Αστέρα. Οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ και για τους δύο αγώνες θα διανεμηθούν μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου.

Στατιστικά της Σούπερ Λίγκα

Μετά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μία στατιστική ματιά στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Μεταξύ των πολλών στατιστικών κατηγοριών, ο Αστέρας διαθέτει αρκετούς παίκτες που έχουν μπει στις κορυφαίες θέσεις όπως ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο Ματίας Ντεγκρά, ο Έντερ και ο Αντριάν Μπαστία. Στις παρακάτω γραμμές παρουσιάζουμε τις κατηγορίες που συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές του Αστέρα:

Χρόνος συμμετοχής: 1) Κοβαλέφσκι 472 (Ηρακλής), 2) Μπέλιτς 472 (Πανιώνιος), 3) Μπλάζιτς 470 (Λεβαδειακός), 5) Ντεγκρά 468 (Αστέρας)
Σκόρερς: 1) Τσέζαρεκ 4 (Αστέρας), 2) Λέτο 3 (Παναθηναικός), 3) Μπάρκογλου 3 (Λεβαδειακός), 4) Έντερ 2 (Αστέρας)
Αποκρούσεις: 1) Ντεγκρά 19 (Αστέρας), 2) Μιχαηλίδης 17 (Ατρόμητος), 3) Σηφάκης 16 (Αρης), 4) Ρόκα 16 (Πανθρακικός), 5) Μάλαρτζ 16 (Λάρισα)
Απομακρύνσεις: 1) Νικοπολίδης 26 (Ολυμπιακός), 2) Μπλάζιτς 25 (Λεβαδειακός), 3) Ρόκα 24 (Πανθρακικός), 4) Σάχα 24 (ΑΕΚ), 5) Ντεγκρά 22 (Αστέρας)
Γκολ ανά σουτ: 1) Γκαλίνοβιτς 0/18 (Παναθηναικός), 2) Νικοπολίδης 2/63 (Ολυμπιακός), 3) Ιτάνς 1/28 (Καβάλα), 4) Ντεγκρά 3/79 (Αστέρας)
Μπλοκαρίσματα: 1) Ντεγκρά 30 (Αστέρας), 2) Ρόκα 24 (Πανθρακικός), 3) Νικοπολίδης 24 (Ολυμπιακός), 4) Σάχα 24 (ΑΕΚ)
Σουτ εντός περιοχής: 1) Λέτο 9 (Παναθηναικός), 2) Πόι 8 (Ξάνθη), 3) Σουλτανίδης 8 (Καβάλα), 4) Ρεκόμπα 8 (Πανιώνιος), 5) Τσέζαρεκ 7 (Αστέρας)
Κλεψίματα: 1) Τζούνιορ 17 (Εργοτέλης), 2) Ντιέ 14 (Ηρακλής), 3) Μπαστία 14 (Αστέρας)
Πόντοι-θετικές ενέργειες: 1) Λέτο 109 (Παναθηναικός), 2) Ρομάνο 102 (Εργοτέλης), 3) Μπαστία 94 (Αστέρας), 8) Τσέζαρεκ 86 (Αστέρας).
INDEX: 1) Μπέτο 0.286 (Εργοτέλης), 2) Καζάκης 0.271 (Πανθρακικός), 3) Νέμεθ 0.268 (ΑΕΚ), 7) Τσέζαρεκ 0.222 (Αστέρας).

Στις 27/10 παίζει Κύπελλο ο Αστέρας

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τέταρτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, όπου πλέον συμμετέχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που θα αγωνιστούν σε μονά παιχνίδια με αυτές της Β’ και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, χωρίς όμως πλεονέκτημα έδρας.
Ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου (17.00) εκτός έδρας το Αιγάλεω. Αναλυτικά το πρόγραμμα της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 27 Οκτωβρίου
14.15 Παναιτωλικός-Πανιώνιος
14.15 Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννενα
17.00 Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης
21.00 Πανσερραικός-Ολυμπιακός

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Οκτωβρίου
14.15 Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα
14.15 Βισαλτιακός-Ατρόμητος
14.15 Εθνικός-Ξάνθη
14.15 Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα
14.15 Ιωνικός-Λεβαδειακός
14.15 Καλλιθέα-Πανθρακικός
14.15 Πιερικός-Εργοτέλης
17.00 Ασπρόπυργος-Αρης
17.00 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
21.00 Εορδαικός-Παναθηναικός

ΠΕΜΠΤΗ 29 Οκτωβρίου
17.00 Τρίκαλα-Ηρακλής
17.00 Θρασύβουλος-ΑΕΚ

 

 

 
Ο Αρκαδικός στο τουρνουά του Αργους
Την στιγμή που εξελίσσεται η μεταγραφολογία με τους δύο κοινοτικούς παίκτες (έναν περιφερειακό και ένα ψηλό), η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται χωρίς προβλήματα με διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τρέξιμο το πρωί, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις με μπάλα και πολύ τακτική στο γήπεδο από τον Γιάννη Σμυρνιώτη.

Ο προπονητής του Αρκαδικού θα έχει πάντως την ευκαιρία να βγάλει περισσότερα και σαφώς πιο χρήσιμα συμπεράσματα στο τουρνουά του Αργους (Παρασκευή και Σάββατο), όπου ο Αρκαδικός θα αντιμετωπίσει την πρώτη μέρα τον Άλιμο και τη δεύτερη το Πέραμα, που θα είναι ένας από τους αντιπάλους του στην Α2 κατηγορία.

Το πρόγραμμα αγώνων στο τουρνουά του Αργους έχει ως εξής:
Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
17.00 Αρκαδικός-Αλιμος
19.00 ΑΕΚ Αργους-Πέραμα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου
18.00 Αρκαδικός-Πέραμα
20.00 ΑΕΚ Αργους-Αλιμος

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας

Ξεκίνησε η διάθεση των καρτών διαρκείας του Αρκαδικού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Οι κάρτες διαρκείας θα χωρίζονται φέτος σε τρεις κατηγορίες και θα έχουν αντίστοιχες τιμές:
- Οι θέσεις της κάτω κερκίδας του κλειστού γυμναστηρίου, δίπλα στον αγωνιστικό χώρο κοστολογούνται 100 ευρώ και θα είναι αριθμημένες.
- Οι θέσεις της επάνω κερκίδας κοστολογούνται 70 ευρώ και δεν θα είναι αριθμημένες
- Οι θέσεις στην μικρή κερκίδα πίσω από την μπασκέτα κοστολογούνται 30 ευρώ

Τρεις ανόδους σε τέσσερα χρόνια

Με δεδομένο ότι μόνο ο Απόλλων Πατρών και η Ολυμπιάδα Πατρών έχουν αγωνιστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν στην Α1 κατηγορία, η άνοδος και η παρουσία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία είναι η αμέσως μεγαλύτερη επιτυχία του μπάσκετ στην Πελοπόννησο.

Αυτή τη στιγμή, Αρκαδικός και Ολυμπιάδα Πατρών θεωρούνται οι κορυφαίες ομάδες μπάσκετ στην Πελοπόννησο, αφού όπως όλα δείχνουν ο Απόλλων Πατρών θα αγωνίζεται (τελικά) στην Β’ Εθνική κατηγορία.
Ο Αρκαδικός, με την τρίτη του άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ για ομάδα της επαρχίας καθώς σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα