Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 29-9-2009

 

 

 

 
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της παραίτησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημητρίου Παυλή και μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Επιμελητηριακή νομοθεσία, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

Επομένως, η νέα σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έχει ως εξής:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ – Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – Α΄Αντιπρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – Β΄Αντιπρόεδρος
ΗΛΙΑΣ ΤΟΤΣΗΣ – Γενικός Γραμματέας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΟΡΦΑΝΟΣ – Οικονομικός Επόπτης

 

 
Εκλογές 2009. Ομιλία Δημήτρη Ρέππα
Στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, ο Δημήτρης Ρέππας είπε αναφερόμενος στην έξοδο από την οικονομική κρίση:

Επείγει η εφαρμογή ενός σχεδίου 100 ημερών.
Η Νέα Δημοκρατία προτείνει συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής που όμως
Οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση
Υποσκάπτει την επιχειρηματικότητα
Περιορίζει την αγοραστική δύναμη
Διαλύει τελείως τον κοινωνικό ιστό.

Μια τέτοια πολιτική θα οδηγούσε σε περαιτέρω απόκλιση την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε έτσι να επωφεληθεί από την ανοδική φάση της οικονομίας που υπολογίζεται περί το τέλος του 2010.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνει δράσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας. Μια πολιτική εξορθολογισμού που περιλαμβάνει :
Την αύξηση του Π.Δ.Ε. για την παραγωγή πλούτου και τόνωση της απασχόλησης
Την στήριξη της αγοραστικής δύναμης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων
Την αποτελεσματική λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και την εξάλειψη της διαφθοράς και του σπάταλου πελατειακού κράτους
Δεν πρόκειται να μιμηθούμε τη Νέα Δημοκρατία της μικροκομματικής Απογραφής.
Δεν πρόκειται με άγονες κομματικές αντιδικίες να ζημιώσουμε τη χώρα. Όμως η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής είναι μια ουσιαστική διαδικασία.

Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν:
o Τι οφείλει το δημόσιο (16 δις;, 20 δις;)
o Τι χρωστούν στο δημόσιο
o Αν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και κρυφά χρέη.

Στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε ένα πρόγραμμα άμεσης δράσης.
Ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες που λύνει αμέσως προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

1ο. Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο

2ο. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3ο. Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων. Ιδίως των νέων με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

4ο. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.
Θέτουμε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο, ψηφίζοντας στις πρώτες 100 μέρες πέντε νομοσχέδια που αφορούν στην οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο στόχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ισχυρή αυτοδυναμία, τόνισε:

Δεν επιδιώκουμε απλώς μια εκλογική νίκη. Οι συνθήκες είναι κρίσιμες. Για να πετύχουμε τους στόχους μας προαπαιτείται πολιτική σταθερότητα και αδιατάρακτη πορεία. Η εκλογική νίκη πρέπει να αποτελέσει μια αφετηρία με τους άριστους οιωνούς και τις μέγιστες προϋποθέσεις. Μόνο έτσι μια κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει ένα μακρόπνοο σχέδιο χωρίς περισπασμούς σε επιζήμιες αναμετρήσεις που προσθέτουν διχασμούς και αφαιρούν πολιτικό χρόνο. Θέλουμε αυτοδυναμία όχι αυτοεπιβεβαίωσης και κομματικής εσωστρέφειας αλλά αυτοδυναμία ευθύνη και έργου.

Αγωνιζόμαστε για ισχυρή αυτοδυναμία. Για μεγάλη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή , για μεγάλη πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο μιας εθνικής και κοινωνικής συμφωνίας απευθυνόμαστε σε προοδευτικούς φορείς, σε δυνάμεις που μπορούν στο πλαίσιο μιας προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής σύμπραξης να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και ανόρθωση της χώρας.

Το κλειδί για να ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες μας είναι η ισχυρή αυτοδυναμία.
Γι αυτό αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή για κάθε ψήφο.
Να μην λείψει καείς από αυτό το προσκλητήριο ευθύνης.

Οι εκλογές δεν είναι διαμαρτυρία είναι δημιουργία. Τη διαμαρτυρία μας έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να την εκφράζουμε σε ανάλογη περίσταση με ψηφίσματα, με απεργίες και διαδηλώσεις. Στις εκλογές ψηφίζουμε για να επιλέξουμε αυτόν που πρέπει να κυβερνήσει. Στις εκλογές ψηφίζουμε για να βγάλουμε κυβέρνηση, όχι για να βγάλουμε αντιπολίτευση.

Και κυβέρνηση πρέπει να είναι η δική σας ψήφος, δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

 

 
Για το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης των διοδίων
H υπέρμετρη αύξηση των διοδίων τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει σαν συνέπεια της πορείας ιδιωτικοποίησης των αυτοκινητοδρόμων, για γρηγορότερη απόδοση κερδών στους ιδιώτες εργολάβους.

Η λογική της χιλιομετρικής χρέωσης χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για εισπρακτικούς λόγους ορίζοντας τέτοιο ύψος χιλιομετρικού τέλους που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στους ιδιώτες.

Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται διόδια σε δρόμους που δεν τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (δηλαδή δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι τα χαρακτηριστικά τους όπως προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες). Για όσο διάστημα επιβάλλονται διόδια, η αύξηση του χιλιομετρικού τέλους δεν πρέπει να ξεπερνά τον τιμάριθμο.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο κοινωνικά άδικη και επιζήμια από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εναλλακτικές υποδομές για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των πολιτών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε για όσο διάστημα επιβάλλονται διόδια, το δημόσιο μερίδιο από τα έσοδά τους να δεσμευθεί για επενδύσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο, όπως γίνεται ήδη σε άλλες χώρες.
 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

 

 
Νέα Λυσσαρέας
Το Γριγριλιδι Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο Νο.17 Περισσότερα...

 

 
Ο Αργυρόπουλος στην εθνική ελπίδων
Ανακοινώθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Νιόπλια τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα πάρουν μέρος στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους δύο αγώνες με την Πορτογαλία (9/10/2009) και τη Λιθουανία (13/10/2009) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.
Μεταξύ των ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Λεωνίδα Αργυρόπουλου του Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης με ώρα έναρξης 19:00.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:
Τερματοφύλακες: Φώτης Κουτζαβασίλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός)
Αμυντικοί: Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ανέστης Αργυρίου (Πανθρακικός), Μιχάλης Μπουκουβάλας (Λάρισα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος)
Μέσοι: Θόδωρος Βασιλακάκης (SKODA Ξάνθη), Ελίνι Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ιωαννίδης (Ηρακλής), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Παντελής Ριζογιάννης (SKODA Ξάνθη), Γιώργος Σιάκκας (Εργοτέλης), Αρης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Ταχτσίδης (ΑΕΚ)
Επιθετικοί: Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Θανάσης Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Παυλής (ΑΕΚ)

Η αποστολή θα συγκεντρωθεί την Τρίτη 6/10/2009 στο ξενοδοχείο Athens Imperial, ενώ έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στις 16:30.
Η αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 7/10/2009. Η ομάδα θα προπονηθεί στο γήπεδο του Αστέρα στις 7/10/2009 (19:00), 8/10/2009 (11:00), 10/10/2009 (11:00), 11/10/2009 (19:00) και 12/10/2009 (11:00).

Ο κ. Νιόπλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 8/10/2009 και ώρα 10:30 στο γήπεδο του Αστέρα. Οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ και για τους δύο αγώνες θα διανεμηθούν μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα