Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 28-11-2009

 

 

 

 
Πάλι 0-0 με την Ξάνθη
Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στο παιχνίδι της Τρίπολης και για τέταρτο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, Αστέρας και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Ο Αστέρας καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ με καλύτερη την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι στο 61ο λεπτό όταν το σουτ του έστειλε την μπάλα να χτυπήσει το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Αστέρα, όταν στο 26’ το σουτ του Πόι έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα σε σουτ του Πόι ο Αναστασόπουλος απομακρύνει με γροθιές.

Στο 35' φοβερή απόκρουση Αναστασόπουλου σε εξ επαφής κεφαλιά του Βάλλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Αστέρα αποκρούει το σουτ του Κωστούλα από το ένα μέτρο.

Στο 44' ήταν σειρά του Αστέρα να απειλήσει την αντίπαλη εστία όταν κεφαλιά Ουντότζι μετά από κόρνερ του Βίλτσες, απέκρουσε θεαματικά ο Γκσπούρνινγκ. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Καρέρα μέσα από την περιοχή της Ξάνθης φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ήταν η μοναδική ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή. Οι σημαντικότερες στιγμές σε αυτό το διάστημα ήταν οι παρακάτω:
52' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βίλτσες, ο Ουντότζι κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ μπλοκάρει.
59' Λάθος Τζάγκι, η μπάλα στρώνεται στον Τσέζαρεκ, όλη η άμυνα της Ξάνθης πέφτει πάνω στον Κροάτη επιθετικό που δεν προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όπως και ο Ουριμπάρι που μπήκε στη συνέχεια στη φάση
68' Μετά από κόρνερ του Καρέρα, η κεφαλιά του Τσέζαρεκ, έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ!!!!
71' Δυνατό σουτ Βίλτσες με το αριστερό πόδι, έξω από την περιοχή, απόκρουση Γκσπούρνινγκ με γροθιές!!!
77' σουτ Ουντότζι από τα 20 μέτρα. μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ.
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα (88’ Έντερ), Ουντότζι, Βίλτσες (80’ Ζεάν Κάρλος), Τσέζαρεκ (77’ Καούνος)
Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Tζάγκι Βάλλας, Σταθάκης, Κωστούλας Στρμπα, Κιντάνα (90’ Σουάνης), Ζίεντσουκ (65’ Μαρσελίνιο), Φαμπιανέζι (76’ Ριζογιάννης) , Πόι

Δηλώσεις Βλάχου για το παιχνίδι

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του είχαν ως εξής:

«Χάσαμε για μία ακόμα φορά ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί, νευρικοί, κάτι που είναι φυσιολογικό διότι όταν έρχεσαι από μία μεγάλη επιτυχία και πρέπει να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό αντιμετωπίζεις μία ομάδα που πρέπει να τη διασπάσεις, να βρεις λύση στην επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο κερδίσαμε σε όλες τις φάσεις, ήμασταν αρκετά καλοί, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μία ομάδα που αν την προσέξετε στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν δέχεται πολλές επιθέσεις. Εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος γιατί οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Η καλή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου καλύπτει την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Θέλαμε τη νίκη σήμερα, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν παίζεις μόνος σου. Υπάρχουν και αντίπαλοι. Συνεχίζουμε κανονικά, η ομάδα βρίσκεται σε καλή τροχιά και μέσα από τις προπονήσεις και τους επίσημους αγώνες πιστεύω πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα»

Ο Συμεωνίδης στην Τρίπολη

Στην κερκίδα βρέθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Αστέρα Γιάννης Συμεωνίδης, που είχε μεγάλη συμμετοχή στις διαδοχικές ανόδους από την Γ’ Εθνική κατηγορία στην Σούπερ Λίγκα, ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω ήταν ο Αντώνης Λαδάκης που παρακολούθησε από την κερκίδα το παιχνίδι λόγω της τιμωρίας του. Ο Λαδάκης αγωνίστηκε ωστόσο το πρωί με την ομάδα νέων εναντίον της Ξάνθης στο παιχνίδι που τελείωσε επίσης 0-0.

Ενός λεπτού σιγή για Μελά

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Αστέρα, Παναγιώτη Μελά.

 

 

 
Επιστροφή στις νίκες. Αρκαδικός-Ίκαρος/Έσπερος 89-82 (37-40)
Επιστροφή στις νίκες για τον Αρκαδικό που σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το άθλημα κέρδισε με 89-82 τον Ίκαρο/Έσπερο και παρέμεινε στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το σημείο που κρίθηκε η έκβαση του παιχνιδιού ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με μία αντεπίθεση διαρκείας ο Αρκαδικός ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά (που έφτασε και μέχρι το -9) παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη σημείωσαν 29 πόντους, με ποσοστά ευστοχίας που άγγιξαν το τέλειο (3/3 βολές, 7/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα) και το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα ποσοστά ευστοχίας σημειώθηκαν απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Την ίδια στιγμή, ο Αρκαδικός εκτός της παραγωγικότητας του, βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα επιβεβαιώνοντας όλους τους «ειδικούς» που κάνουν για κατακόρυφη άνοδο στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και παρά την πίεση των φιλοξενουμένων, ο Αρκαδικός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, καθώς δεν επανέλαβε τα λάθη του προηγούμενου παιχνιδιού στο Πέραμα ενώ στο τέλος όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μία αγκαλιά πανηγύρισαν τη νίκη στο κέντρο του γηπέδου.

Η νίκη αυτή επί του Ίκαρου/Έσπερου ήταν σημαντική και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς, καθώς μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε του παιχνιδιού, ο Αρκαδικός έπρεπε να προετοιμαστεί για το παιχνίδι αυτό, ξεπερνώντας παράλληλα την ήττα στο Πέραμα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Διαιτητές: Κ. Πουρσανίδης, Σαλαβός, Τσούνας
Δεκάλεπτα: 19-19, 37-40, 66-58, 89-82
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 14 (3), Παπαδάκης 4, Κοψαύτης 6 (1), Σιζόπουλος 11 (3, Γιοβάνοβιτς 21, Καραδολάμης, Μαναβόπουλος 11 (2), Σουρλής 9, Σιβορότκα 9 (1), Τζουγκαράκης 4.
Ίκαρος/Έσπερος (Λυκογιάννης): Λάκσα 11 (2), Μάρτζος, Φαλέκας 8 (1), Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 12 (2), Λιούις 12, Κερασοβίτης 9, Κατιακός 3 (1), Τζιάλας 2, Κατούφας 2, Πετροδημόπουλος 19.

Δηλώσεις Σμυρνιώτη μετά το παιχνίδι

Ικανοποιημένος για τη νίκη, αλλά και κυρίως για την εμφάνιση απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ίκαρος/Έσπερος παρουσιάστηκε στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης.

Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα έχουν ως εξής: «Παρόλο που το ματς ήταν πολύ διαβασμένο και από τις δύο ομάδες με το σκάουτινγκ να έχει την τιμητική του και τους δύο προπονητές να αλλάζουν πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και μεγάλη παραγωγικότητα πόντων. Αυτό αποδεικνύει το υψηλό μπάσκετ που παίχθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με τις εκπληκτικές αποδόσεις στην επίθεση.

Δείξαμε πώς ήμαστε μία ομάδα που δεν τα παρατάει, δείξαμε πώς έχουμε πυγμή και ανατρέψαμε την εις βάρος μας διαφορά δύο φορές. Η ομάδα έδειξε πάθος στο παιχνίδι της, είχε διάθεση και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να φτάσει στη νίκη. Μόλις περάσαμε μπροστά στο σκορ με τέσσερις και έξι πόντους διαφορά, θεωρώ πώς εξασφαλίσαμε σε σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού τη νίκη.

Η νίκη είναι πολύ σημαντική, αφού στην εβδομάδα προετοιμασίας είχαμε διπλή αποστολή να φέρουμε σε πέρας. Να ξεπεράσουμε την ήττα στο Πέραμα και να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ όπως είναι ο Ίκαρος/Έσπερος. Παράλληλα θεωρώ πώς δείξαμε στο παρκέ πώς έχουμε τα φόντα για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να πάμε παραπέρα»

Όσον αφορά το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στον Λαγκαδά δήλωσε «Έχει ανέβει ψυχολογικά ο Ερμής με τις συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει, αλλά έχουμε δείξει στα έξι μέχρι σήμερα παιχνίδια που έχουμε παίξει ότι αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια και τα χτυπάμε το ίδιο. Έτσι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο Λαγκαδά. Έχουμε δείξει δείγματα καλά. Πιστεύω πώς θα είναι ένα ακόμα ντέρμπι»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα