Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 28-10-2009

 

 

 

 
Ερωτήσεις ΛΑΦΑΖΑΝΗ για διόδια και Ίδρυμα Βοσυνιώτη
 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:

- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Οικονομικών

Επιβεβλημένη η άμεση κατάργηση των διοδίων στον εθνικό δρόμο
Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας

Οι πολίτες που κινούνται στη διαδρομή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολη -Καλαμάτα. Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου -Τρίπολης, λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας. Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Οικονομικών
- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: Κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» στην Τρίπολη. Απλήρωτοι για 8 μήνες οι εργαζόμενοι

Περίπου είκοσι χρόνια λειτουργεί στην Τρίπολη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» καλύπτοντας σοβαρές κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» συστήθηκε με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας Πρόνοιας (ΦΕΚ 46Β΄/1983).

Με το Π.Δ. της 7-5-1987 (ΦΕΚ 231Β΄/1987) η διαχείριση του Ιδρύματος εξαιρέθηκε από την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών και παρέμεινε στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό φιλοξενούνται εξήντα περίπου παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών ως δυόμισι χρόνων, σε φιλικό περιβάλλον, εναρμονισμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης και φροντίδας, συμβάλλοντας στην προετοιμασία τους για τα επόμενα βήματα της ζωής τους. Περισσότερα...

 

 

 
Εξελίξεις στην αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας
Α΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.
Β΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

Σε μια νέα βάση, με πολύ απλούστερες, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και περισσότερο αποτελεσματικές για το ευρύ κοινό, τίθεται η αντιμετώπιση συχνών γυναικολογικών προβλημάτων, που απαρτίζουν ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας. Τα προβλήματα αυτά, όπως το πολύ διαδεδομένο πρόβλημα της ακράτειας ούρων, που εμφανίζει το 25% περίπου του γυναικείου πληθυσμού και διάφορες μορφές πρόπτωσης των γυναικολογικών οργάνων, μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν με κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις, συχνά περίπλοκες και χρονοβόρες και με όχι ικανοποιητικά ποσοστά ίασης.

Τα προβλήματα αυτά υγείας που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των γυναικών, αυξάνουν σταθερά, παράλληλα με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Στα τελευταία πέντε χρόνια σημειώθηκαν εντυπωσιακές εξελίξεις με την επινόηση νέων, ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, σε αντικατάσταση των κλασικών πυελικών επεμβάσεων. Η χρησιμοποίηση ποικιλίας βιολογικών και συνθετικών ταινιών και πλεγμάτων προσφέρει υψηλά ποσοστά θεραπείας της ακράτειας με ανατομική και λειτουργική αποκατάσταση του κόλπου, απαιτώντας ελάχιστη (24ωρη) παραμονή της ασθενούς στο νοσοκομείο και με σχεδόν ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία.

Οι τεχνικές αυτές θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο «Πρόσφατες εξελίξεις και αντιπαραθέσεις στη χειρουργική του πυελικού εδάφους και τη γυναικεία ακράτεια», που διοργανώνουν από κοινού οι Α΄ και Β΄ Γυναικολογικές Κλινικές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο αντίστοιχα) και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντιπροσωπεία (για Ελλάδα και Κύπρο) του Royal College of Obstetricians and Gynaecologists του Λονδίνου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων ομιλητών από Αγγλία, Γαλλία και Αυστραλία μαζί με Έλληνες ειδικούς στην υποειδικότητα της Ουρογυναικολογίας.

Όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του συνεδρίου Ιωάννης Τζαφέττας και Τρύφων Τσαλίκης, καθηγητές μαιευτικής-γυναικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πέραν της παρουσίασης των νέων αυτών μεθόδων, σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει απαντήσεις σε αμφιλεγόμενα σχετικά θέματα, που προκύπτουν κυρίως λόγω των ταχύτατων εξελίξεων στον τομέα αυτόν.

Η καθιέρωση παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα τέτοιων χειρουργικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπως συνέβη με τις παραπάνω πανεπιστημιακές κλινικές στα τελευταία 4-5 χρόνια, με την ενεργό συμμετοχή συναδέλφων της περιοχής τουλάχιστον, εμφανίζεται ως επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα μετά την επίσημη καθιέρωση της νέας αυτής υποειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Στο χώρο της Γυναικολογικής Ουρολογίας, συμβαίνουν εξελίξεις που έρχονται να ανασκευάσουν εκ βάθρων ένα μεγάλο μέρος της ειδικότητας διαφοροποιώντας ή και αντικαθιστώντας τεχνικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις που κυριάρχησαν για πολλές δεκαετίες. Γι’ αυτό τελευταία, το ενδιαφέρον και η προσέλευση γυναικολόγων αλλά και ουρολόγων σε αντίστοιχες εκδηλώσεις είναι κορυφαίο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή και το Σάββατο 30-31 Οκτωβρίου με επίσημη έναρξη στις 8 μ.μ. της Παρασκευής. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου πρακτικό σεμινάριο επίδειξης των νέων χειρουργικών μεθόδων από Έλληνες και επώνυμους διεθνώς ξένους ειδικούς σε πραγματικά περιστατικά.

 

 

 
Προτάσεις ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για αποσπάσεις, ΠΔΣ και συντάξεις
ΘΕΜΑ:«Για ρυθμίσεις σε Αποσπάσεις, ΠΔΣ και Συντάξεις»

Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, για το παραπάνω θέμα προτείνει τα εξής:

1. Για τις προταθησόμενες ρυθμίσεις των Αποσπάσεων από το Υ.Π.ΔΙ.ΒΙ.ΜΑ.Θ.

Καλούμε το Υπουργείο, στις ρυθμίσεις που θα κάνει στο θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, να συμπεριλάβει και τις εξής με σειρά φθίνουσας σπουδαιότητας: Περισσότερα...

 

 

 
Άνετη πρόκριση του Αστέρα στους «16»
Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης 0-3 (0-2)

Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» με 3-0 το Αιγάλεω στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου φτάνοντας άνετα στη νίκη-πρόκριση που οδηγεί στη φάση των «16».

Το ντεμπούτο του Βαγγέλη Βλάχου στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα ήταν πετυχημένο, κάνοντας αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, ενώ ο Έλληνας προπονητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα και σχήματα εν όψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Ο Αστέρας δημιούργησε μερικές καλές ευκαιρίες με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 9’ και στο 23’ ήταν ο Εστέβες, στο 11’ και στο 28’ ο Ζεάν Κάρλος και στο 18’ ο Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 30' με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Εστέβες από τα δεξιά.

Ο Τσέζαρεκ ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης, αφού μετά από τρία χρόνια επέστρεφε ως αντίπαλος στην έδρα της προηγούμενης ομάδας του καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει.

Στο 39’ ήταν σειρά του Μπαστία να σκοράρει. Ο Αργεντινός χαφ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος μεταβίβαση του Παντίδου με κεφαλιά προς τον τερματοφύλακα Ταμπάση, κέρδισε την μπάλα και προ κενής εστίας πλέον δεν είχε κανένα πρόβλημα να διπλασιάσει τα τέρματα του Αστέρα με πλασέ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 51' με δυνατό σουτ του Ουντόζι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αφού πρώτα ξεπέρασε δύο παίκτες των γηπεδούχων. Από κει και πέρα το παιχνίδι είχε τυπική διαδικασία, αφού η πρόκριση είχε κριθεί και ο Αστέρας δεν χρειάστηκε να φορτσάρει περισσότερο.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Κάκος (Κέρκυρας)

Αιγάλεω: Ταμπάσης, Παυλίδης (46’ Τρέχο), Φρίμπονγκ, Κοκκίνης, Ουμουρί, Παντίδος, Σκάρος, Βάσι (54' Μπερνιδάκης), Τσαμπούρης, Τσιρογιάννης, Βελέτης (39' Ουλάι).
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Εστέβες, Μαρσελάο (79' Μπαρτολίνι), Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος (68' Ρόκας), Λαδάκης, Μπαστία, Ζεάν Κάρλος, Ουριμπάρι, Ουντόζι, Τσέζαρεκ (58’ Καούνος).

Βλάχος: «Συγχαρητήρια στους παίκτες»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο Αιγάλεω και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Ο Αστέρας έπαιξε καλά, έπαιξε σαν ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αυτοί οι παίκτες. Πριν το ματς δεν σας κρύβω, πώς μετά από πολύ καιρό είχα άγχος και αγωνία, γιατί ξαναγύρισα στα γήπεδα.

Έκανα μόλις μία προπόνηση με τους παίκτες, τους ζήτησα πέντε πράγματα και αυτοί έκαναν επτά. Τους ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου, γιατί το ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό.

Παίξαμε με μία ομάδα που είχε κίνητρο να παίξει όσο καλύτερα μπορεί, όπως γίνεται συνήθως όταν αντιμετωπίζει κανείς μία ομάδα που παίζει μία κατηγορία ψηλότερα.

Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στη διάρκεια ενός παιχνιδιού και γι αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο.

 

 

 
Κάλεσμα στους φιλάθλους του Αρκαδικού
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ξάνθη

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη (17.30) το προσεχές Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και μαζί με τους συνεργάτες του καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το παιχνίδι του Σαββάτου.

Την ίδια στιγμή, η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση και το ηθικό των παικτών του Αρκαδικού βρίσκονται στα ύψη μετά τις νίκες επί του Παγκρατίου και του Αιγάλεω.

Ένας από τους βασικούς παίκτες του Αρκαδικού, ο Γιώργος Σουρλής δήλωσε για το Σαββατιάτικο παιχνίδι «Αφήσαμε πίσω μας το παιχνίδι με το Αιγάλεω και τις δύο νίκες μας στο πρωτάθλημα. Κοιτάμε μπροστά και σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι, που είναι στην έδρα μας με την Ξάνθη.

Δουλεύουμε σκληρά στο γήπεδο καθημερινά προκειμένου να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι το Σάββατο και να κερδίσουμε την αντίπαλο μας. Στην προσπάθεια αυτή όμως, θα θέλαμε όλοι την συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο να είναι γεμάτο το γήπεδο και να νιώθουμε τον κόσμο ότι είναι δίπλα μας.»


 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα