Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 28-7-2009

 

 

 

 
Bραδιά αφιερωμένη στην αστροπαρατήρηση
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων στα πλαίσια του "έτους αστρονομίας - 2009" διοργανώνει βραδιά αφιερωμένη στην αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο την Τετάρτη 29-07-2009 και ώρα 8:30 στη πλατεία Άρεως.

Θα παρατηρήσουμε και θα γνωρίσουμε τους πλανήτες και τους γαλαξίες και θα μυηθούμε στα μυστικά του σύμπαντος.

Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου :
Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

 
Περί εμβλήματος του Ερυθρού Σταυρού
Ένα από τα πιό αναγνωρίσιμα εμβλήματα παγκοσμίως παραμένει το σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού. Όχι τυχαία. Τον Ιούνιο που μας πέρασε, συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την αφορμή ίδρυσης του Ερυθρού Σταυρού από τον Ερρίκο Ντυνάν, την μάχη του Σολφερίνο στις 24 Ιουνίου του 1859.

Μετά την μάχη, ο Ντυνάν, εκτός των άλλων εισήγαγε την ιδέα ενός σήματος που θα προστάτευε τον τραυματία στρατιώτη στο πεδίο της μάχης αλλά και εκείνους που θα του παρείχαν βοήθεια (υγειονομικές μονάδες στρατευμάτων). Το σήμα αυτό θα δείκνυε ότι τόσο ο τραυματίας στρατιώτης όσο και οι αρωγοί του είναι ουδέτεροι και χρήζουν άμεσης προστασίας. Προς τιμήν του Ελβετού Ερρίκου Ντυνάν, αποφασίστηκε η αναστροφή της Ελβετικής σημαίας να είναι το σήμα που πρότεινε ο Ντυνάν ως αναγνωριστικό και προστατευτικό. Έτσι γεννήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός σαν έμβλημα το 1863, το 1876 εισάγετε η Ερυθρά Ημισέληνος και το 2005 προστίθεται ο Ερυθρός Κρύσταλλος ως ισάξια εμβλήματα προστασίας και αναγνώρισης.

Ποιοί όμως πρέπει και μπορούν να τα χρησιμοποιούν; Υπάρχουν κυρώσεις σε όσους τα παραβιάζουν; Περισσότερα...

 

 
18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

 
Λογοτεχνική Βραδιά
Το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας (ΟΚΦΠ) σας προσκαλεί στη Λογοτεχνική Βραδιά με γενικό θέμα: «Η Αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη Ποίηση: Αφιερώματα στους ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Γιώργη Παυλόπουλο» (Ancient Greece in Modern Poetry: Dedication to the Poets Giannis Ritsos and Giorgis Pavlopoulos), η οποία διεξάγεται στα πλαίσια του 20ου Διεθνούς Συμποσίου Φιλοσοφίας και του 4ου Δίγλωσσου Διεθνούς Σεμιναρίου Ελληνικής Φιλοσοφίας με θέμα: “Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ως πηγή έμπνευσης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας” που διοργανώνει το ΟΚΦΠ. Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος σύνεδροι από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες. Ποιητές και Φιλόσοφοι διερευνούν την επιρροή της Αρχαίας Ελλάδας ως συμβόλου καλλιτεχνικής δημιουργίας στην παγκόσμια και ελληνική ποίηση και διαβάζουν κείμενα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς, καθώς και κείμενά τους. Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ποιητές Γιάννη Ρίτσο (καθώς το 2009 είναι έτος Ρίτσου) και στον Ηλείο ποιητή Γιωργή Παυλόπουλο. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα Γρανιτσέϊκα Πύργου την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009, στις 6.30 μ.μ. και είναι ανοικτή για το Κοινό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας και ο εκδοτικός οίκος Ν. & Σ. Μπατσιούλα σας προσκαλούν στην παρουσίαση της Εξαμηνιαίας Επιθεώρησης Φιλοσοφίας, Παιδείας και Τέχνης, “CELESTIA” (τεύχη Ι & ΙΙ), τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009, στις 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας.

H Celestia είναι ένα νέο περιοδικό (κυκλοφορεί κάθε Οκτώβριο και Απρίλιο) που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα αισθητικής παρουσίας και επιστημονικής δεοντολογίας. Διευθύνεται από τους Καθηγητές Λ. Μπαρτζελιώτη και Ε. Καλοκαιρινού, έχει ως εκδότη (editor) τον Π. Ηλιόπουλο και αποτελείται, επιπλέον, από δύο επιτροπές, τη συντακτική και την επιστημονική. Την πρώτη απαρτίζουν ερευνητές και διδάκτορες ελληνικών Πανεπιστημίων, ενώ τη δεύτερη Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδος, της Κύπρου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Κίνας.

Το Περιοδικό δημοσιεύει επιστημονικά κείμενα βάσει του διεθνώς αναγνωρισμένου στον ακαδημαϊκό χώρο συστήματος των κριτών. Παράλληλα, εκτός των επιστημονικών κειμένων που αναφέρονται στο φιλοσοφικό χώρο, δημοσιεύει με τον ίδιο τρόπο άρθρα που άπτονται θεμάτων της εκπαίδευσης. Η τρίτη θεματική ενότητα του περιοδικού αφορά στην Τέχνη. Στην προκειμένη ενότητα φιλοξενούνται έργα σημαντικότατων ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών εν γένει, καθώς και πρωτότυπες συνεντεύξεις τους. Ήδη στα δύο πρώτα τεύχη η Celestia, μεταξύ άλλων, έχει φιλοξενήσει άρθρα και συνεντεύξεις των βραβευμένων ποιητών Γ. Χρονά και Α. Φωστιέρη, των Καθηγητριών Μ. Δραγώνα-Μονάχου, Αθ. Γλυκοφρύδη-Λεοντσίνη και Χ. Μπακονικόλα, των Καθηγητών Χ. Ευαγγελίου, Α. Μαρκαντωνάτου (βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών), Σπ. Τσιτσίγκου, Αθ. Μελισσάρη, J. Anton, M. Strawser, Arth. Ledoux, και πολλών άλλων καταξιωμένων επιστημόνων.

Κατόπιν της γρήγορης καθιέρωσής της στον ακαδημαϊκό χώρο με αδιάβλητα και σταθερά κριτήρια, η Celestia αποκτά ταχύτατα αναγνωστικό κοινό στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, σε διεθνείς βιβλιοθήκες, καθώς και στα σχολεία της επικράτειας αλλά και στον χώρο των έγκριτων περιοδικών Τέχνης. Λόγω των τριών θεματικών της πεδίων (Φιλοσοφία- Εκπαίδευση-Τέχνες), η Celestia στοχεύει σε ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με σημαντικά ονόματα από τους ανάλογους χώρους σε Ελλάδα και Εξωτερικό, χρησιμοποιώντας τη δικτύωση και τις δημόσιες και διεθνείς σχέσεις του ΟΚΦΠ. Κυρίως, όμως, στοχεύει στη δημοσίευση κειμένων από επιστήμονες που θεωρούνται κορυφαίοι στο χώρο τους διεθνώς. Ήδη για το τρίτο τεύχος έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες εξαιρετικά τιμητικές για οποιοδήποτε ελληνικό περιοδικό, οι οποίες και θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά στη διάρκεια της παρουσίασης.

 

 
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Με την τέταρτη και πέμπτη θέση του Άδωνη Γιαλαμα στα 50 και 100μ ύπτιο αλλά και τις καταπληκτικές θέσεις των αθλητριών Καραμητου Αναστασία και Κωστογιαννη Μαριλένα καθώς και την για πρώτη φορά συμμετοχή αθλητριών στην σκυταλοδρομία στην κατηγορία Παγκοραρασίδων β έκλεισε η φετινή χρονιά για τους αθλητές του συλλόγου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδία του συλλόγου για τις προσπάθειες τους, καθώς και στην προπονήτρια τους Οικονόμου Κωστούλα για τις επιτυχίες αυτές, αν αναλογιστεί κανείς ότι την τελευταία εβδομάδα των προπονήσεών τους η πισίνα δεν ζεσταινόταν για λόγους που γνωρίζει μόνο η διοίκηση του ΔΑΚ. Τη χαρά που μας έδωσαν μέσα από τις επιτυχίες τους, κάνοντας τον σύλλογό μας ακόμα πιο γνωστό στο πανελλήνιο, αλλά και διαφημίζοντας την Τρίπολη για την υποδομή της στο άθλημα της κολύμβησης μέσα από τον ΚΟΑΤ, δεν μπορούν κάτι τέτοιες ενέργειες να την μειώσουν.

Δεν πειράζει. Δείξαμε για μια ακόμη φορά πόσο μπροστά βλέπουμε κάτι που άλλοι δεν το μπορούν. Επειδή θα υπάρξουν πολλές ερμηνείες σε αυτά που λέμε φίλοι των ΜΜΕ αλλά και φίλοι του αθλήματος τα συμπεράσματα δικά σας. Το όνειρό μας δεν μας το αφαιρει κανείς
Πάντα επιτυχίες ολόψυχα από όλο το Δ.Σ.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος    Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα