Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 27-8-2009

 

 

 

 
Από τη συνέντευξη τύπου με αφορμή το 35ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Ν.Γ. Αρκαδίας της ΚΝΕ ενόψει των εκδηλώσεων του 35ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή που θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Αρκαδία. Επισημάνθηκε ότι:

«Φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» κλείνει τα 35 χρόνια. Τριάντα πέντε χρόνια αδιάκοπης παρουσίας του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πια το μοναδικό Φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας, παραμένει μοναδικό.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι μοναδικό γιατί είναι φτιαγμένο με τα ίδια "υλικά" που είναι φτιαγμένο το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και η Οργάνωσή μας, η ΚΝΕ. Με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και την ανάγκη να συζητάμε μαζί τους για όλα. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μοναδικό γιατί είναι το μόνο που φτιάχνεται από νέους για νέους. Χωρίς εταιρείες και χορηγούς. Με τη φαντασία, το κέφι, το μεράκι και τη δουλειά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Γι' αυτό και εμπνέει κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, που συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους. Γι' αυτό και αποτελεί κάθε χρόνο το σταθερό ραντεβού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι.

Οι φετινές εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ θα μεταφέρουν σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος! Είναι η απάντηση στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ακριβοπληρωμένη αμάθεια. Είναι η λύση στα αδιέξοδα του καπιταλισμού που εντείνονται με την κρίση. Γιατί ό,τι βλέπουμε σήμερα γύρω μας το έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι του χεριού και του πνεύματος. Κι όμως, το καρπώνονται λίγοι. Αυτοί που κρατούν στα χέρια τους τον πλούτο. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο και εφικτό αυτή η αντίθεση να λυθεί. Αυτοί που παράγουν, αυτοί και να καρπώνονται. Οι ίδιοι να σχεδιάζουν την παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Ο σοσιαλισμός και το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, η Σοβιετική Ένωση, είχαν ανεκτίμητη, συγκλονιστική προσφορά στους εργαζόμενους και στην ανθρωπότητα. Οι κατακτήσεις στην εργασία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό βελτίωσαν αλματωδώς το βιοτικό επίπεδο και αποτέλεσαν φάρο φωτεινό και για τους αγώνες των λαών στις καπιταλιστικές χώρες. Η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική πάλη σφράγισε τη νίκη των λαών απέναντι στο ναζισμό.

Την προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης δεν μπορεί να τη σβήσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της Ιστορίας. Την πάλη για το σοσιαλισμό δεν μπορεί να τη σταματήσει ο αντικομμουνισμός! Είμαστε σίγουροι ότι ο σοσιαλισμός που θα χτίσουμε θα είναι καλύτερος. Γιατί έχουμε μελετήσει και διδαχθεί από τις αδυναμίες και τα λάθη. Το δρόμο που άνοιξε με την Οχτωβριανή Επανάσταση θα τον βαδίσουμε ως το τέλος.

Στα πλαίσια του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθούν στο νομό μας δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στην Μεγαλόπολη, την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, ώρα 8 μμ στην Κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης. Και θα έχει θέμα Σοσιαλισμός και μετανάστες. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου – Ζακύνθου Κεφαλονιάς της ΚΝΕ. Και η κεντρική εκδήλωση του νομού θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του στην Τρίπολη, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, ώρα 8 μμ, στα Κλωναντζίδικα (Σκακιέρα- Θεατράκι). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νομού να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή». Γιατί πρέπει να διεκδικήσουμε το πλούτο που παράγουμε, για το μέλλον μας το Σοσιαλισμό».

 

 
Ερώτηση ΚΚΕ για τις καταστροφικές πυρκαγιές
ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταστροφικές πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας
26/08/09

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΠΕΧΩΔΕ

Από την Παρασκευή το βράδυ (21/8/09) η Βορειοανατολική και Δυτική Αττική, συνολικά το Λεκανοπέδιο αλλά και άλλες περιοχές στη συνέχεια, όπως η Κάρυστος, η Βοιωτία, η Ζάκυνθος κ.ά. παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι εργαζόμενοι, ο λαός του Λεκανοπεδίου καθώς και άλλων περιοχών της χώρας ζουν με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της αντιδασικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ε.Ε., που θέλει τη γη εμπόρευμα, τα δάση στην υπηρεσία της οικονομίας της αγοράς. Μια πολιτική που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών, ώστε να κερδοσκοπήσουν τα διάφορα συμφέροντα από τη γη και το δασικό πλούτο. Υπήρξε σχέδιο, όπως το αποδεικνύουν σειρά γεγονότων και καταγγελιών, αλλά και οι πολλές εστίες που αποσκοπούσαν στον αντιπερισπασμό και τη διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση όμως έχει τεράστιες ευθύνες, ιδιαίτερα μετά την πείρα που έχει αποκτηθεί από τις μεγάλες καταστροφές του 2007: Περισσότερα...

 

 
Στην τελική ευθεία για Καβάλα
Δύο ημέρες απέμειναν για την πρώτη εκτός έδρας αποστολή του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και όλοι στον Αστέρα σκέφτονται τον αγώνα στην Καβάλα, καθώς η προετοιμασία της ομάδας έχει μπει στην τελική ευθεία.

Η σημερινή προπόνηση περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα και τακτική στο γήπεδο, ενώ τα ευχάριστα νέα ήταν ότι οι Λουκάς Βίλτσες, Στάθης Ρόκας, Αντώνης Λαδάκης ακολούθησαν κανονικά όλο το πρόγραμμα, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε και σήμερα ο Ζεάν Κάρλος. Ο Βαγγέλης Καούνος ήταν αυτός που δεν προπονήθηκε σήμερα κάνοντας θεραπεία.

Η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί (09.00 π.μ.), ενώ αμέσως μετά την τελευταία προπόνηση ο Αργεντινός τεχνικός Μάριο Γκόμες θα ανακοινώσει την αποστολή για Καβάλα.

Εντυπωσιακό 5-2 από την Κ17

Η εφηβική ομάδα (Κ17) του Αστέρα συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις της στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας κέρδισε στο ανακαινισμένο γήπεδο της Μελιγού την ανδρική ομάδα του Ερμή με το εντυπωσιακό 5-2.

Τα πέντε τέρματα του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι σημείωσαν οι: Γκαιδατζής (40’), Μπέλτσος (50’), Χαρμπαλής (55’), Κυριακάκος (65’), Μπέμπης (70’). Ο Ερμής προηγήθηκε 0-1 στην αρχή του παιχνιδιού και μείωσε στο φινάλε της αναμέτρησης σε 5-2.

Η εφηβική ομάδα του Αστέρα στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα (πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου) θα δώσει ακόμα τρία φιλικά παιχνίδια.

Το Σάββατο παίζει στην Αθήνα με την Χαραυγή, ενώ για τη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια εκτός έδρας με τον Πανθυρεατικό και την Σπάρτη.
29-8-2009: Χαραυγή-Αστέρας (5.30 μ.μ.)
2-9-2009: Πανθυρεατικός-Αστέρας (6.00 μ.μ.)
6-9-2009: Σπάρτη-Αστέρας (5.30 μ.μ.)

Τέλος, κλήθηκαν για προπονήσεις με την εθνική παίδων δύο ακόμα ποδοσφαιριστές του Αστέρα. Ο λόγος για τους Κώστα Κλαπή, Αλέξανδρο Κυριακάκο (1994 γεννηθέντες).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα