Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 26-9-2009

 

 

 

 
ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 2009
24 και 25 Οκτωβρίου 2009
‘’Καστάνων Γεύσεις’’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά, και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας- στην Καστάνιτσα Αρκαδίας - την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009.  Περισσότερα...


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 
Εκλογές 2009
Το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί στον πεζόδρομο της οδού Δεληγιάννη αριθ. 8 τηλέφωνο 2710-227181.
Το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Οι  περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ για τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Νομό μας έχουν ως εξής: Περισσότερα...

 

 

 
«Χαράτσι» στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους
από την Κυβέρνηση καταγγέλλει η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ»

Κουτσουρεμένο κατά 13,2 % ή αλλιώς κατά 4,5 εκ. € είναι το ποσό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που διατέθηκε από την Κυβέρνηση προς τις Νομαρχίες όλης της χώρας για τον μήνα Σεπτέμβριο, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Το πρωτοφανές αυτό στα χρονικά γεγονός που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει με παρέμβασή της η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», αφού η κυβέρνηση αν και όφειλε ως χρηματοδότηση για τους ΚΑΠ για τον μήνα Σεπτέμβριο να καταβάλλει στις Νομαρχίες όλης ης χώρας το ποσό των 38.895.847,38 € διέθεσε 34.366.704,00 €, ποσό που είναι μειωμένο κατά 4.529.143,38 €.

Η Κυβέρνηση λοιπόν συνεχίζει ακόμη και παραμονές των εθνικών εκλογών στην ίδια απαξιωτική τακτική και πολιτική σε βάρος της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αγνοώντας ότι οι ΝΑ όλης της χώρας αντιμετωπίζουν σήμερα τεράστια οικονομικά προβλήματα που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία τους και υπονομεύουν την υλοποίηση πολιτικών υπέρ της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προβλήματα που έχουν προκύψει από :
- Τη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για νομαρχιακά έργα που ανήλθε στο 31,7 % στον προϋπολογισμό του 2009.
- Τις συσσωρευμένες οφειλές της Κυβέρνησης στις ΝΑ όλης της χώρας για τη μεταφορά των μαθητών που ξεπερνούν τα 250 εκ. €.
- Τη μηδενική ανταπόκριση στις οικονομικές διεκδικήσεις που έχουν προβάλλει οι αιρετοί εκπρόσωποι του θεσμού μετά τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΕΝΑΕ.
- Την επί τετράμηνο κατάργηση των τελών άδειας και μεταβίβασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών χωρίς μέχρι σήμερα αυτό το ποσό να έχει επιστραφεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις
- Την αντισυνταγματική μη απόδοση των αναγκαίων πόρων για την χρηστή άσκηση από τις Νομαρχίες της αρμοδιότητας της συντήρησης του οδικού δικτύου.
- Τη διατήρηση των νομαρχιακών υπαλλήλων στον πυθμένα των αποδοχών του δημοσίου

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ, Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Αφού η Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια αφαίμαξε συστηματικά τα έσοδα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αφού κατάργησε και συρρίκνωσε αυτοδιοικητικούς πόρους έρχεται τώρα να περικόψει και τους ΚΑΠ, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων που η ίδια δημιούργησε. Είναι δυνατόν, αντί να κόβουν σπατάλες Υπουργείων, να επιβάλλουν χαράτσι στις Νομαρχίες των οποίων τα πενιχρά έσοδα καλύπτουν μόλις το 0,5 % του ΑΕΠ; Μήπως είναι οι Νομαρχίες που οδήγησαν σε εκτροχιασμό τον οικονομικό προϋπολογισμό της χώρας και δημιούργησαν την τεράστια μαύρη τρύπα των εσόδων; Για μας είναι πλέον φανερό ότι Αυτοδιοίκηση και Πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα μιας ολοκληρωτικά αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που συνεχώς δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στην οικονομική διολίσθηση».

Για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα για τις Νομαρχίες όλης της χώρας, η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», ενημέρωσε εγγράφως τη διοίκηση της ΕΝΑΕ, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Λεβαδειακό
Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Λεβαδειακό και ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας Μάριο Γκόμες ανακοίνωσε την αποστολή μετά την προπόνηση.

Αναλυτικά οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γκόμες για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είναι οι εξής: Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Μπαστία, Έντερ, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ και Λαδάκης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη απουσιάζουν από την αποστολή οι τραυματίες Οράσιο Καρντόσο και Ζεάν Κάρλος, ενώ αντίθετα τέθηκαν στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας οι Ρικάρντο Εστέβες και Αντώνης Λαδάκης.

Η αποστολή του Αστέρα θα διανυκτερεύσει απόψε σε ξενοδοχείο της Τρίπολης.

 

 
Λύγισε την τελευταία περίοδο. Αρκαδικός-Ν. Ήστ 77-97 (40-46)
Μόλις κουράστηκαν οι ταλαιπωρημένοι από τους τραυματισμούς τους ψηλοί του Αρκαδικού (Τζουγκαράκης, Σιβορότκα) και ο βασικός πλευμέηκερ Σουρλής χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ, τότε η Νήαρ Ήστ βρήκε τον τρόπο πάρει την πρόκριση με νίκη 97-77.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου το παιχνίδι ήταν 67-63 υπέρ των φιλοξενουμένων και μέχρι τότε όλα ήταν ρευστά για το εισιτήριο της πρόκρισης και τίποτα δεν προδίκαζε την τελική εξέλιξη και πολύ περισσότερο τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλλε και το ρεσιτάλ του Νίκου Μίχαλου έξω από την γραμμή των 6,25, όταν ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα «εκτοξεύοντας» αρχικά τη διαφορά στο +14 (81-67). Κάπου εκεί οι παίκτες του Αρκαδικού δεν είχαν άλλες δυνάμεις, η ομάδα είχε μείνει από ψηλούς ελέω κούρασης και τραυματισμών και το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ωστόσο, πριν από αυτό το τελευταίο οκτάλεπτο ουσιαστικά της αναμέτρησης, ο Αρκαδικός προσπάθησε για το καλύτερο απέναντι σε μία ιστορική ομάδα του ελληνικού μπάσκετ και φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 για άνοδο στην Α1 όπως η Νήαρ Ήστ.

Οι παίκτες του είχαν πείσμα, αυτοπεποίθηση και πίστεψαν στην υπόθεση-πρόκριση, ξεπερνώντας τα προβλήματά τους. Δηλαδή, τους δύο τραυματισμούς των Τζουγκαράκη (διάστρεμμα), Σιβορότκα (προσαγωγούς), που έδωσαν ότι καλύτερο είχαν, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας εν όψει Α2 και η διοίκηση (σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο) αναζητάει τους δύο κοινοτικούς παίκτες.

Αυτοί άλλωστε ήταν και οι κύριοι λόγοι, που ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης αντιμετώπισε το παιχνίδι με τη Νήαρ Ήστ ως ένα καλό και δυνατό φιλικό τεστ, εν όψει των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων στην Α2 κατηγορία.
Διαιτητές: Τσούνας, Πίγκας
Δεκάλεπτα: 20-21, 40-46, 59-67, 77-97.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής 5 (1), Μπουρής, Παπαδάκης 5, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 11 (2), Σιζόπουλος 21 (4), Σπηλιόπουλος 5 (1), Κουτσουμπός, Μαναβόπουλος 15 (1), Σουρλής 3 (1), Σιβορότκα 4, Τζουγκαράκης 8.
Ν. Ήστ (Καρνέσης): Παππάς, Στανόγιεβιτς 9 (3), Γκρούντμπεργκ 13 (1), Μίχαλος 20 (4), Κόκκαλης 14 (1), Κεφαλάς 6 (1), Ζούκας, Κουτρούλιας 20 (2), Μαχαίρας 8, Κοκκαλιάς, Κούνας 7, Βαβάτσικος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα