Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 25-10-2009

 

 

 

 
Παρελθόν ο κ. Γκόμες. Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2
Ανακοίνωση Αστέρα Τρίπολης

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας της με τον προπονητή Μάριο Γκόμες, τον οποίο ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στο μέλλον.
Επίσης ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Βαγγέλης Βλάχος από 26.10.2009.
Η παρουσίαση του νέου προπονητή θα γίνει στην αίθουσα Τύπου του συλλόγου την Δευτέρα 26.10.2009 και ώρα 15.00.

Τρίτη σερί ήττα...
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2


Την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα γνώρισε ο Αστέρας, που έχασε αυτή τη φορά στην Τρίπολη 1-2 από τον Ατρόμητο. Τα γκολ για την ομάδα του Περιστερίου σημείωσαν οι Αναστασάκος (31') και Περόνε (46'), ενώ ο Αστέρας μείωσε με τον Καούνο στο 81ο λεπτό.

Ο Αναστασάκος στο 31ο λεπτό με δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με δυνατό σουτ του Περόνε (που αντικατέστησε τον Αναστασάκο) από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διπλασίασε τα τέρματά του Ατρόμητου.

Στη συνέχεια, ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να πιέσει, ανέβασε την απόδοσή του και στο 81’ κατάφερε να μειώσει και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Σε εκείνο το σημείο ο Ουντότζι από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και με έξυπνη γυριστή κεφαλιά του Καούνου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μιχαηλίδη. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό τέρμα του Καούνου στη Σούπερ Λίγκα.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν... καρποφόρησαν με αποτέλεσμα να μείνει το 1-2.

Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Αστέρας: Ντεγκρά, Φυτανίδης (43' Aργυρόπουλος), Λαμπρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Λαδάκης, Τζέζαρεκ, Βιλτσές (77' Ζεάν Κάρλος), Εστέβες (46' Ουντότζι), Καούνος
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Κουτσόπουλος, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (43' Περόνε), Φαβάλι, Νάστος, Κάμπας (80' Μελισσάς), Σαρμιέντο, Τάτος (77' Σφακιανάκης)

 

 

 
Μεγάλη και ιστορική νίκη. Αιγάλεω-Αρκαδικός 67-69 (26-36)
Μεγάλη και ιστορική νίκη πέτυχε ο Αρκαδικός στο Αιγάλεω κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 69-67 κάνοντας το «δύο στα δύο». Μεγάλη, γιατί κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημά του στην Α2 κατηγορία όντας μία από τις τέσσερις αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος (Ηρακλής, Ρέθυμνο και Ν. Ήστ οι άλλες τρεις), αλλά η μόνη νεοφώτιστη.

Ιστορική, γιατί στην πρώτη «έξοδο» του στην Α2 κατηγορία κέρδισε στο Αιγάλεω, που μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο συμμετείχε στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Ο Αρκαδικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου από την αρχή του παιχνιδιού, ελέγχοντας το ρυθμό και τις μάχες των ριμπάουντ, κάτι που αποδεικνύεται και από την σταδιακή εξέλιξη του σκορ ανά δεκάλεπτο: 12-21, 26-36, 40-50.

Στο φινάλε ωστόσο, ο Αρκαδικός έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αφού παρότι προηγήθηκε 54-67 2:10 πριν το τέλος του αγώνα, πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα νικητή με 67-69.

Διαιτητές του αγώνα: Μητσόπουλος, Τσούνας, Σαλαβός
Αιγάλεω (Κεραμιδάς): Τεόντοσιτς 2, Καράβολας 9, Φωτίου 10 (1), Τσολάκης, Δημάκος 5 (1), Ζακυνθινός 16, Ζόντερβαν 13, Εμίρης 7 (1), Τσόπης, Σιαμανδούρας 5 (1).
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 7 (1), Παπαδάκης 5 (1), Κοψαύτης 3 (1), Σιζόπουλος 15 (1), Γιοβάνοβιτς 6, Καραδολάμης 7 (1), Σουρλής 3, Σιβορότκα 17 (2), Τζουγκαράκης 6.

 

 

 
Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας ολοκλήρωσε την ανθρωπιστική αποστολή που διοργάνωσε το κέντρο παραδοσιακών χορών και εθίμων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» σε συνεργασία με το Σύλλογο της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» του παραρτήματος Κορυτσάς από τις αρχές του Οκτωβρίου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου περιλάμβανε ρουχισμό και τρόφιμα. Η αποστολή της Ανθρωπιστικής Βοήθειας ξεκίνησε με το φόρτωμα των πραγμάτων την Δευτέρα το απόγευμα και το κομβόι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας ξεκίνησε χαράματα της Τρίτης με κατεύθυνση τα Ελληνοαλβανικά σύνορα για να γίνει η παράδοση του υλικού. Τα έξοδα της αποστολής (καύσιμα, αυτοκίνητα κ.α) καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τα μέλη της ΕΟΔ Αρκαδίας. Στο τελωνείο Κρυσταλοπηγής έφτασε η αποστολή στις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στην Αλβανική πλευρά, το κομβόι εισήλθε στην Αλβανία στις 19.30 το απόγευμα. Η παράδοση του εξοπλισμού ολοκληρώθηκε στις 21.30 το βράδυ.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, θα ήθελε να ευχαριστήσει το κέντρο παραδοσιακών χορών και εθίμων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» και το Σύλλογο της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» του παραρτήματος Κορυτσάς για την άψογη συνεργασία και δεσμεύεται για την μελλοντική συμμετοχή και σε άλλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.


 

 

 
Α΄ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Η Λογοτεχνική ομάδα Πετρούπολης «Ιδεόπνοον» και το πολιτιστικό περιοδικό «Πνοές Λόγου και Τέχνης» στα πλαίσια των πολύχρονων δραστηριοτήτων τους, διοργανώνουν το Α΄ Συνέδριο για την Ποίηση και την Πεζογραφία το οποίο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή & Σάββατο 30 & 31 Οκτωβρίου 2009 (Ώρα έναρξης 7 μ.μ) στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59).
Θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν σκοπό την προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας, ως μέσο επιμόρφωσης και καλλιέργειας του αναγνωστικού κοινού. Στόχος είναι, η όσον το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση παλαιών και νέων τάσεων στην ποίηση και την πεζογραφία και η ανάδειξη των πνευματικών δημιουργών και του έργου τους.

Το διήμερο αυτό Συνέδριο, είναι μια πρώτη προσπάθεια να καθιερωθεί ως θεσμός, όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα της Πετρούπολης, αλλά και πανελλαδικά, αγκαλιάζοντας όλους τους τομείς των ελληνικών γραμμάτων.

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν οι συγγραφείς και ποιητές: Δημήτρης Ιατρόπουλος, Ελένη Τσαμαδού, Βούλα Μάστορη, Μάνος Κοντολέων, Απόστολος Γονιδέλλης, Γιώργος Κατεμής, Δημήτρης Καραμβάλης, Χρήστος Χαρατσάρης, Μιχάλης Σπέγγος και Δημήτρης Γεωργάς.

Τα επιλεγμένα θέματα είναι: Η σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, Η σύγχρονη ελληνική ποίηση, Το ιστορικό μυθιστόρημα, Η παιδική λογοτεχνία, Η λογοτεχνία για νεαρούς ενήλικους αναγνώστες, Παραδοσιακή λογοτεχνία-Η λογοτεχνία της Λέσβου, ενώ τα θέματα των εισηγητών αναφέρονται στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και στη σχέση της έμπνευσης με τη λογοτεχνία.

Την πρώτη μέρα θα γίνει τιμητική βράβευση του γνωστού και καταξιωμένου συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου για το έργο του.
Ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου θα απαγγείλουν και τις δυο ημέρες, τα μέλη της λογοτεχνικής ομάδας «Ιδεόπνοον» συγγραφείς και ποιητές:
Θανάσης Αργυρίου, Αρετή Γκιωνάκη, Νίκος Δεληγιάννης, Ιωάννα Μήλια,
Κλεοπάτρα Ρισσάκη, Έλενα Σιούτη και Κώστας Συμεωνίδης.

Στο μουσικό μέρος του συνεδρίου, κιθάρα θα παίξει η Μαρία Αναγνωστοπούλου
Κιθαρίστα, καθηγήτρια Μουσικού σχολείου.

Έναρξη με καφέ, θα ακολουθήσει κέρασμα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα