Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 23-12-2009

 

 

 

 
Χριστούγεννα με Φιλαρμονική Δ.Τ. και «Ορφέα» Τρίπολης
Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ήταν η ευχάριστη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης παρουσίασαν ένα γιορτινό πρόγραμμα με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια, Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τρεις Άριες.

Την έναρξη έκανε η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αναστάσιου Πίσχου που παίζοντας pianissimo τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια η μικτή χορωδία του «Ορφέα» υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους, το Εξαποστειλάριο των Χριστουγέννων, το Εισοδικό, το Κοντάκιο και το Μεγαλυνάριο των Χριστουγέννων που ενορχήστρωσε ο ίδιος ο μαέστρος, χαρίζοντας στους θεατές ένα καταπληκτικό πολυφωνικό άκουσμα.

Για πρώτη φορά στην Τρίπολη, ακουστήκαν τρεις Άριες από την συμπολίτη μας τενόρο Ευστράτιο Φιλιππόπουλο, που επί 20 χρόνια περίπου συμμετείχε στην Όπερα του Γκρατζ της Αυστρίας ως χορωδός και ως σολίστ, «υποχρεώνοντας» τους ακροατές να ξεσπάσουν σε παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα. Στο πιάνο συνόδευσε η Διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου Τρίπολης η κ. Λούση Γεωργιάδη.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας πατήρ Θεόκλητος Ντούλιας, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα αγάπης που φέρνει στον κόσμο το φως της Βηθλεέμ και η γέννηση του Θεανθρώπου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Λυγιά όπου παρουσίασε και ένα νέο τμήμα μικρών παιδιών από 5 έως 8 ετών που έκλεψαν το χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του κοινού. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Πόπη Ηλιάκη. Τα παιδιά της παιδικής απέδωσαν Νέγρικα κάλαντα, κάλαντα Ουαλίας, γιορτινά Ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια και με αποκορύφωμα της εκδήλωσης την «Άγια Νύχτα», που έκαναν σόλο ο κ. Γιώργος Κουρόγιωργας στα Αγγλικά, η κ. Νικολέττα Ψαρρού στα Γαλλικά, ο κ. Ευστράτιος Φιλιππόπουλος στα Γερμανικά. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Λούση Γεωργιάδη, στο μπάσο ο κ. Τάσος Ψαρρός και στο μαντολίνο ο κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.

Με συγκινητικά και μεστά σε νόημα λόγια, έδωσε τις ευχές του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρος ο οποίος συγκινήθηκε πάρα πολύ όταν ο μαέστρος του «Ορφέα» κ. Βασίλης Τζαβάρας του παρέδωσε αναμνηστική φωτογραφία όταν το Νοέμβριο του 1986 ο «Ορφέας» είχε επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο στην Ναύπακτο που είχε τότε χειροτονηθεί μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε τον ερασιτέχνη καλλιτέχνη ζωγράφο κ. Χρήστο Καρδαρά ο οποίος το 1987 ζωγράφισε πίνακα που κοσμεί τα εντευκτήρια του «Ορφέα» και παρουσιάζει το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Θερμά ήταν και τα λόγια του συμπολίτη μας Κώστα Ταλούμη - που είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος - όταν ο Βασίλης Τζαβάρας του παρέδωσε την φωτογραφία που το 1961 συμμετείχε στην πρώτη ανδρική χορωδία στον Ι.Ν. της Αγ. Βαρβάρας.

Χρόνια πολλά σε όλους και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!!!


ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΦΩΤΑΚΟΥ 10 - Τ.Θ. 64 - 221 00 ΤΡΙΠΟΛΗ τηλ. 2710.224622

 

 

 
Επίσκεψη Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο ΕΕΕΕΚ και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στο Κάψια και του Ειδικού Σχολείου Τρίπολης παρευρέθησαν, όπως κάθε χρόνο τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης πραγματοποίησε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις εγκαταστάσεις του στο Κάψια.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου ΕΕΚ κ. Φώτης Γκέσουρας, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Λουκά και τον Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γεώργιο Καραγιάννη για την πρωτοβουλία τους να παρευρεθούν και να μοιράσουν τα δώρα στους μαθητές, αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΕΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Λουκάς με τον Οικονομικό Επόπτη κ. Παρασκευά Ορφανό και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Παπαγεωργίου παρακολούθησαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνης Τερζής, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, έχουν δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία, στην εκπαίδευση, κυρίως όμως έχουν ανάγκη την αγάπη μας, ενώ τόνισε ότι η ευαισθητοποίηση των φορέων και του κοινού πρέπει να είναι μεγάλη.

Μετά το τέλος της εορτής ο κ. Λουκάς, ο κ. Ορφανός και ο κ. Παπαγεωργίου, με συνεργάτη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ντυμένο Άγιο Βασίλη δώρισαν παιχνίδια σε όλους τους μαθητές του σχολείου.


 

 

 

 
Υπόμνημα ΕΚΑ στο Διευθυντή Λ.Κ. Μεγαλόπολης
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100 Τρίπολη 23 - 12 - 2009
ΤΗΛ. 2710 - 222218, ΦΑΞ: 2710 - 238755 Αρ. πρωτ: / Φ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:
Διευθυντή Λ.Κ.Μ: Κουστέρη Π.

Κύριε Διευθυντά

Η προσπάθεια εφαρμογής 9ωρης απασχόλησης στη λειτουργία των ορυχείων υπονομεύει το ωράριο εργασίας και επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.

Η κίνηση αυτή επιχειρείται σε μια περίοδο εφαρμογής γενικότερων αντεργατικών μέτρων σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Ιεραρχία της Δ.ΟΡ. και της Δ.Λ.Κ.Μ επιλέγει για την κάλυψη της παραγωγής μέτρα σε βάρος των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων χωρίς να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και να επιλύει χρόνια και υπαρκτά προβλήματα, έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού, υποδομών, συντήρησης, κ.λ.π.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην παραπάνω προσπάθεια που υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η υπεράσπιση του 8ωρου αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το συνδ. κίνημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Ιεραρχία της Δ.ΟΡ. και της Δ.Λ.Κ.Μ να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια εφαρμογής του 9ώρου στα ορυχεία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας σε συνεργασία με τα Σωματεία του χώρου, ενωτικά και αγωνιστικά μαζί με τους εργαζομένους, θα αποτρέψουν την εφαρμογή του 9ώρου διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο, την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία, την στήριξη του λιγνίτη και του Λ.Κ.Μ.

Οι εργαζόμενοι προστατεύουν την εργασία τους και απαιτούν:
Σωστή και ασφαλή λειτουργία των ορυχείων.
Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Σεβασμό και αξιοπρέπεια που τους ανήκει στο χώρο εργασίας.
Δίκαιη και ίση μεταχείριση.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ Α.     ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

Κοινοποίηση:
Γ.Δ/ΟΡ.: κ. Λάππα Δ.
Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου - Ε.Μ.Ν.Ε - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Κ.Η.Ε

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα