Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 23-11-2009

 

 

 

 
Ημερίδα για συστήματα ασφαλείας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υψηλού κινδύνου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στις επιχειρήσεις και κυρίως στα καταστήματα υψηλού κινδύνου». Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των μελών για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και για τους τρόπους αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής τους.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο σωστής τοποθέτησης και χρήσης των συστημάτων ασφαλείας στα καταστήματα, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21).

Κεντρικός εισηγητής των θεμάτων θα είναι ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης Αστυνόμος Α’ κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος.

 

 

 

 
Ανακοίνωση Φ.Σ. για τα κλειστά επαγγέλματα
Κλειστά επαγγέλματα: η ευημερία των πολλών δεν μπορεί άλλο να θυσιάζεται για χάρη των λίγων.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί τις σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σημαντική εξέλιξη για την άρση των περιορισμών που υπάρχουν στα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα» όπως οι φαρμακοποιοί, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και άλλοι.

Ποιό συγκεκριμένα το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ' αριθμ. αποφάσεις 3536, 3537, 3538 και 3539/2009, ακύρωσε υπουργικές αποφάσεις που αφορούσαν την εμπορία και μεταφορά υγρών καυσίμων, καθώς και τη χορήγηση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ. κρίνοντας ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί είναι αντίθετοι στις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 5 του Συντάγματος) που προστατεύουν την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία.

Κατά τους δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου η επαγγελματική ελευθερία αποτελεί ειδικότερη εκδήλωση της προσωπικής και οικονομικής ελευθερίας και κατά συνέπεια, η νομοθετική ρύθμιση που την περιορίζει δεν μπορεί να έχει μοναδικό σκοπό την προστασία του στενού επαγγελματικού και οικονομικού συμφέροντος ορισμένων εις βάρος άλλων ενδιαφερόμενων.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ και της Copenhagen Economics, τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα κοστίζουν στην οικονομία, κάθε χρόνο, 4 δισ. ευρώ ή 1.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό… Όμως, παρά το τεράστιο αυτό κόστος, όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκαν λυσσαλέα, πάντα με την συμπαράσταση της αριστεράς, τις συντεχνίες που ωφελούνται από το υπάρχον καθεστώς. Έτσι, το σύνολο του πολιτικού συστήματος απέδειξε, και στον τομέα αυτό, ότι αδιαφορεί για τα συμφέροντα των πολιτών και ότι αποτελεί, αυτό το ίδιο, το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία διεκδίκησε, εξ αρχής και με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή της, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μη διστάζοντας να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Μάιο του 2008, για το κλειστό επάγγελμα των Μεταφορέων Δημόσιας Χρήσης. Μερικούς μήνες μετά, στις 29/1/2009, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε στην Ελλάδα, αιτιολογημένη γνώμη (δηλ. το τελευταίο βήμα πριν από την επίσημη προσφυγή της στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), με το αιτιολογικό ότι η χώρα δεν τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικά με την ελευθερία εγκατάστασης επιχειρήσεων του κλάδου των οδικών μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων επιβάλλεται πλέον και από την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/123 περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών γνωστότερη ως «οδηγία Μπολκεστάιν» από τον ομώνυμο Ολλανδό επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς που την είχε εισηγηθεί το 2004. Την οδηγία αυτή είχαν παραφράσει, οι ανά την Ευρώπη υπερασπιστές των συντεχνιών και των παρασιτικών κυκλωμάτων, σε «οδηγία Φρανκεστάιν» στην προσπάθειά τους να εκφοβίσουν τους πολίτες για τους υποτιθέμενους κινδύνους που διατρέχουν από την εφαρμογή της. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία γνωστοποιεί στους πολίτες ότι η οδηγία αυτή τίθεται σε ισχύ από την 29η Δεκεμβρίου 2009.

Οι σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, σε συνδυασμό με την θέση σε ισχύ της κοινοτικής οδηγίας, δημιουργούν νέα δεδομένα στον αγώνα για τη διεκδίκηση ανοικτών αγορών.

Η ευημερία των πολλών δεν μπορεί άλλο να θυσιάζεται για χάρη των λίγων.

Πείτε την γνώμη σας για αυτό το δελτίο τύπου κάνοντας κλικ εδώ.

Όλοι προτείνουν περισσότερο κράτος. ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ !

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
20 Νοεμβρίου 2009

 

 

 
Παναθηναϊκός-Αστέρας 1-1
Παλικαρίσιος πόντος στο ΟΑΚΑ!

Όπως και πέρσι (τέτοια εποχή), έτσι και φέτος, ο Αστέρας παρουσιάστηκε διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας με καρδιά και πάθος πήρε το βαθμό ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και ακριβώς με το ίδιο σκορ (1-1).

Αυτοί ήταν μάλιστα οι πρώτοι βαθμοί που δεν κερδίζει στην έδρα του ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, παρά το γεγονός ότι από το 63ο λεπτό ο Αστέρας έπαιζε με δέκα παίκτες.

Ο Αστέρας κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ με το πρώτο φετινό γκολ του Ουντότζι στο πρωτάθλημα, όταν στο 61ο λεπτό και μετά από φάουλ του Βίλτσες από αριστερά, ο Λαζαρίδης κέρδισε στην εναέρια μονομαχία τον Τζόρβα και πάσαρε στον συμπαίκτη του που με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Δύο λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αντώνης Λαδάκης και αυτό άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, αφού πλέον οι γηπεδούχοι είχαν την αριθμητική υπεροχή. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας έπαιξε με πάθος και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αφού ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω κατάφερε απλά να ισοφαρίσει στο 74ο λεπτό με πλασέ του Σισέ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Με αυτό το τέρμα ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού έφτασε στην κορυφή του σχετικού πίνακα τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ του Αστέρα, όπου αμφότεροι έχουν σημειώσει οκτώ τέρματα.

Ο Αστέρας αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά… σκληρό καρύδι απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας έτσι τις καλές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ανεβαίνοντας στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την οποία μοιράζεται μαζί με την ΑΕΚ και τον Αρη.

Όπως ήταν φυσικό, ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε περισσότερο τους παίκτες του Αστέρα και έχασε ευκαιρία στο 88’ όταν ο Πετρόπουλος σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν η κεφαλιά του Σαριέγκι έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο (61' Ρουκάβινα), Κατσουράνης, Νίνης (73' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (80' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Λαδάκης, Ουντότζι (78' Ζεάν Κάρλος), Βίλτσες (65' Ρόκας), Ουριμπάρι, Τσέζαρεκ (84' Καούνος), Αργυρόπουλος, Καρέρα, Μαρσελάο.

Βλάχος: «Κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια»

Απολύτως ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του και τον βαθμό της ισοπαλίας παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, αφού πρώτα συνεχάρη την εθνική ομάδα για την πρόκρισή της στο παγκόσμιο κύπελλο, τόνισε πως οι παίκτες του κατάφεραν και κοίταξαν τον Παναθηναϊκό στα μάτια, τονίζοντας ωστόσο πώς ο βαθμός αυτός θα έχει σημασία μόνο αν ο Αστέρας κερδίσει το προσεχές Σάββατο την Ξάνθη.

«Μου δίνεται η ευκαιρία να συγχαρώ την Εθνική ομάδα για τη μεγάλη της επιτυχία και την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο.
Στο παιχνίδι μας τώρα, θεωρητικά ήμασταν το μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά αυτό ήταν μόνο στα χαρτιά.

Νομίζω πώς μέσα στο γήπεδο και στα δυο ημίχρονα, οι παίκτες μου έκαναν αυτό που έπρεπε. Κοιτάξαμε στα μάτια μία πολύ μεγάλη ομάδα. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα μέχρι την αποβολή.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες, όχι μόνο γιατί υπερέβαλλαν εαυτούς, αλλά έδωσαν και μία εικόνα προς τα έξω των «μικρών» θεωρητικά ομάδων πώς μπορούν να τα καταφέρουν με τους «μεγάλους»

Ο βαθμός που πήραμε σήμερα θα είναι πολύτιμος, εφόσον το Σάββατο εκμεταλλευτούμε το γήπεδο μας και κερδίσουμε την Ξάνθη.

Τέλος, είμαι υποχρεωμένος ως πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την ομάδα και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους»

Έχασαν οι νέοι

Δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα η ομάδα Νέων του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η Golden Team επικράτησε με 3-0 του με τέρματα των Κουσίδη (2’), Χιονίδη (30’ 85’).

Παναθηναϊκός: Ραντοβάνοβιτς, Μαχλελής, Τριανταφυλλόπουλος (65' Φουσού), Μαρινάκης, Λιόλιος, Λαγός, Βλάχος (65' Μαυρίας), Φουρλάνος (75' Φελέκης), Φέτσης (82' Μίχας), Κουσίδης, Χιονίδης (46' Ταχμαζίδης).
Αστέρας Τρίπολης: Κυριακόπουλος, Κίτσος (75' Τζουμάκας), Σεντεμέντες, Μανιφάβας, Φιλάι (46' Μπακασέτα), Κολιός, Κουρμπέλης, Γιανvακούλης, Αγγελόπουλος (65' Ξεροβασίλης), Καράμπελας (81' Δημέζης), Τσουμασίκα.

Χαλάρωμα το πρωί

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αστέρα δεν επιτρέπουν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας να δώσει κάποια ημέρα ξεκούρασης. Έτσι σήμερα το πρωί έγινε μία προπόνηση σε σαφώς πιο χαλαρούς τόνους, ενώ από αύριο το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο στον αγώνα Σαββάτου με την Ξάνθη (16.45) και θα συνδυαστεί με την έναρξη προετοιμασίας.

Για το παιχνίδι του Σαββάτου στην Τρίπολη δεν υπολογίζεται ο Αντώνης Λαδάκης που αποβλήθηκε στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ αντίθετα επιστρέφει ο Αντριάν Μπαστία που εξέτισε την τιμωρία του στον αγώνα με τον Παναθηναικό.

 

 

 
Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος Celestia
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (3ο) της εξαμηνιαίας επιθεώρησης φιλοσοφίας, παιδείας και τέχνης Celestia. Εκδότης ο Αρκάς Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Δες περιεχόμενα >>>>>
Δες εισαγωγή εκδότη >>>>>


 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα