Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 22-9-2009

 

 

 

 
Χαιρετισμός κ. Λυκουρέντζου κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη
Παναγιώτατε,

Με συναισθήματα βαθυτάτης συγκινήσεως, απεράντου σεβασμού και αγάπης έχω την εξαιρετική τιμή να σας καλωσορίζω θερμά εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως σήμερα εδώ στην Τρίπολη, στην καρδιά του πολυθρύλητου Μοριά και πρωτεύουσα της Αρκαδίας, πατρίδος νεομαρτύρων αλλά και επιφανών αρχιερέων και πατριαρχών του Οικουμενικού Θρόνου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Σας υποδέχομαι εξίσου θερμά ως Τριπολιτσιώτης και ως Αρκάς, ως εκπρόσωπος του λαού της Αρκαδίας. Ο Λαός μας, λαός του μόχθου, των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών αγωνίζεται και διαπρέπει και εδώ, στην πατρώα ελληνική γη αλλά και στην ξενιτιά, με την φιλομάθεια, την εργατικότητα, την ειλικρίνεια, την απλότητα, την αρετή και την φιλοτιμία του.
Οι Αρκάδες παραμένουμε πιστοί στις λεβέντικες πατρογονικές παραδόσεις μας και διατηρούμε άσβεστη μέσα στην ψυχή μας την φλόγα των μεγάλων θυσιών του Γένους μας για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Οι πατρικές σας ευλογίες και πατριαρχικές διδαχές διαφυλάττουν και ενδυναμώνουν την ορθόδοξο πίστη του φιλοχρίστου έθνους των Ελλήνων.

Η διακονία του ανά την Οικουμένη έργου σας, του αφιερωμένου στην εν Χριστώ λύτρωση του ανθρώπου, στην εδραίωση της πανανθρώπινης ειρήνης και συναδέλφωσης καθώς και οι αποφασιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις σας για την διάσωση του ανά την υφήλιο περιβάλλοντος από την επελαύνουσα κλιματική αλλαγή και οικολογική καταστροφή αφυπνίζουν, συνεγείρουν και καθοδηγούν παγκοσμίως τη συνείδηση της ανθρωπότητος προς την απαλλαγή της από τα δεσμά της υλιστικής μονομέρειας και της αλόγιστης σπατάλης των φυσικών πόρων.

Παναγιώτατε,

Είναι σταθερή και αμετάκλητη η απόφασή μας να υπερασπιζόμαστε τις άφθαρτες αξίες του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, τις αξίες της χιλιοτραγουδισμένης Ρωμηοσύνης.

Από τις αξίες αυτές εκπηγάζει η ελευθερία της πίστεώς μας, η αρετή και η αυτοσυνειδησία του λαού μας, η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία της πατρίδος μας, η δύναμη και η οικουμενικότητα της παιδείας και του πολιτισμού μας.

Ο λαός μας με αυτή την ενότητα Εκκλησίας και Πατρίδος πορεύεται και υπερνικά τις μεγάλες δυσχέρειες και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Σε αυτή την πορεία του μέσα και στον 21ο αιώνα το Φως του Φαναρίου λάμπει στις καρδιές μας και στον κόσμο ολόκληρο.

Παναγιώτατε,

Παρακαλώ επιτρέψτε μου να Σας προσφέρω το εγκόλπιο αυτό ως σύμβολο καρδίας καθαράς και αποδεικτικόν, ότι εμείς τα μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως αδιαλείπτως Σας έχουμε στην καρδιά μας.

Σας το προσφέρω εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εις ανάμνησιν της επισκέψεώς σας εδώ, στην ιστορική Τριπολιτσά και στην Αρκαδία μας.

Καλώς Ήρθατε!

 

 
Παρουσίαση του περιοδικού iamvosart με Μεγάλο αφιέρωμα στην Αρκαδία
iamvosart
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΟΓΟΥ , ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το περιοδικό iamvosart πραγματοποιεί εκδήλωση στις 24 Σεπτεμβρίου 2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, για την παρουσίαση του τελευταίου τεύχους του που κυκλοφόρησε με Μεγάλο αφιέρωμα στην Αρκαδία.

Θα μιλήσουν: ο διευθυντής του περιοδικού, ποιητής Νίκος Δεληγιάννης και ο συγγραφέας Χρήστος Δεσύλλας με θέμα: "Αρκαδία, ένα διαχρονικό ιδεώδες."

Την ίδια μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου με τίτλο: «Στα καμένα» με έργα εμπνευσμένα από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, την αρωγή του Δήμου Τρίπολης και τη συμμετοχή του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

 

 
Εκλογές 2009: ομιλία ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ στην Κεντρική πλατεία του Αγ. Βασιλείου στη Τρίπολη.

Ομιλητές : Βίτσας Δημήτρης, Γραμματέας Κ.Π.Ε του ΣΥΝ, Γαλάνης Νίκος, Μέλος Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ.

 

 
Εκλογές 2009: Ομιλία κ. Λυκουρέντζου στο Πνευματικό Κέντρο
Ομιλία Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποψήφιου Βουλευτή Νομού Αρκαδίας στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ,
Περισσότερα...


Επίσης ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα μιλήσει αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:00, στους Αρκάδες Αττικής, στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχ. Βόδα 2, Αθήνα).

 

 
Ατομικό πρόγραμμα ο Τσέζαρεκ - παιδική κερκίδα
Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι πρωταθλήματος (4.45 μ.μ.) με τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη και όλοι στις τάξεις της ομάδας έχουν το μυαλό τους στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Αργεντινός τεχνικός Μάριο Γκόμες δεν έχει στη διάθεση του για το παιχνίδι αυτό, τους τραυματίες Ίσραελ Νταμόντε, Οράσιο Καρντόσο, ενώ από την σημερινή προπόνηση απουσίασε και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ που για καθαρά προληπτικούς λόγους ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα κάνοντας βάρη στο γυμναστήριο του γηπέδου. Η επόμενη προπόνηση θα γίνει αύριο το πρωί (09.00 π.μ)

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, η ψυχολογία πολύ καλή, ωστόσο άπαντες στον Αστέρα κρατάνε χαμηλούς τόνους, γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ-πολύ δρόμο ακόμα και σίγουρα γνωρίζουν όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Τρίτος στην κατηγορία MVP ο Έντερ

Από το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, το οποίο βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους, αναδείχθηκε τόσο ο MVP της 4ης αγωνιστικής όσο και το καλύτερο γκολ.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Βασίλης Τοροσίδης του Ολυμπιακού, με τον Έντερ του Αστέρα να ψηφίζεται τρίτος στο σχετικό διαγωνισμό χάρη στην απόδοσή του και τα δύο γκολ που σημείωσε στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
-Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός) 53,2 %
-Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός) 42,5 %
-Λίμα Ντε Σόουζα Εντερ (Αστέρας Τρίπολης) 4,3 %

Έναρξη λειτουργίας παιδικής-νεανικής κερκίδας

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι από το παιχνίδι ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ξεκινάει η λειτουργία της Παιδικής - Νεανικής κερκίδας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

Η κερκίδα αυτή θα λειτουργήσει στην Θύρα 2 Τμήμα Α του γηπέδου.
Δικαίωμα δωρεάν εισόδου έχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.
Νεαροί φίλαθλοι από 12 έως 18 ετών έχουν δικαίωμα έκδοσης εισιτηρίου με τιμή 5€.
Στην ίδια τιμή (5€) και στο ίδιο τμήμα (Θύρα 2-Τμήμα Α) θα εκδίδονται Φοιτητικά – Στρατιωτικά εισιτήρια με επίδειξη του φοιτητικού πάσο ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα, τόσο για την αγορά του εισιτηρίου, όσο και για την είσοδο στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα.

Επισημαίνεται ότι το δικαίωμα δωρεάν εισόδου για το παιδιά έως 12 ετών και το Νεανικό «Φοιτητικό-Στρατιωτικό» εισιτήριο ισχύει, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στην Θύρα 2 Τμήμα Α του γηπέδου.

Η είσοδος των νεαρών κατόχων αυτών των εισιτηρίων θα γίνεται από συγκεκριμένο τουρνικέ της Θύρας 2 με την ειδική σήμανση «ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ».

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα