Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 22-7-2009

 

 

 

 
Ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας
Η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης», αποφάσισε τα εξής:

«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Περισσότερα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για την εισαγωγή και γενίκευση των χαφιεδοκαμερών στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Η αστυνόμευση των εργαζομένων στην εργασία τους προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση, θίγει την προσωπικότητα και αξιοπρέπειά τους και έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην απόδοσή τους.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί άμεσα την απόσυρση της ρύθμισης των χαφιεδοκαμερών από τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Ταυτόχρονα απαιτεί πλήρη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

σχετικά με τις εξελίξεις για την απόφαση του ΔΕΚ

1.- Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, θεωρεί ότι η παραπάνω απόφαση και η τυχόν αποδοχή της, πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των γυναικών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο και τη βιωσιμότητά του, αφού ουσιαστικά το χαρακτηρίζει αντί για κοινωνικό επαγγελματικό.
Περισσότερα...

 

 
Αγνοούμενη στην περιοχή του Ίσαρη
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας βρέθηκε από χθες, 21/07/2009, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης , στην έρευνα 75χρονης αγνοούμενης που είχε εξαφανιστεί από το Ίσαρη Αρκαδίας από το μεσημέρι της Κυριακής, 19/07/2009. 12μελές κλιμάκιο της ΕΟΔ Αρκαδίας, συνοδεία σκύλου έρευνας, μετέβη στην περιοχή και άρχισε τις έρευνες οι οποίες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ίσαρη αλλά και την πόλη της Μεγαλόπολης.

 

 
Προκήρυξη εκπαιδευτών πολλαπλών ειδικοτήτων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι υπεύθυνος φορέας υλοποίησης των Πράξεων «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΠ7», «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΠ8», «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΑΠ9»,σύμφωνα με τις υπ΄αριθμ 10291/1-7-2009, 10289/1-7-2009 και 10288/1-7-2009 αποφάσεις ένταξης Πράξεων στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση 2007-2013» της Ε.Υ.Δ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ., το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω Πράξεων, το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. με τις 3/30-4-2009 και 13/15-7-2009 πράξεις του Δ.Σ. προσκαλεί ωρομίσθιους εκπαιδευτές πολλαπλών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ενταχθούν στις Λίστες Κατάταξης Εκπαιδευτών των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων της χώρας - και βέβαια και του δικού μας Νομού (Κ.Ε.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ) - και θα αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία των ενηλίκων σε Τμήματα Μάθησης που αναπτύσσει το κάθε Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην περιοχή ευθύνης του.

Οι ειδικότητες και τα πτυχία των εκπαιδευτών , οι αμοιβές, τα προσόντα, τα κριτήρια επιλογής, η έντυπη αίτηση υποψηφιότητας και άλλες πληροφορίες εντάσσονται στην πλήρη προκήρυξη, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ( www.ideke.edu.gr – καρτέλα προκηρύξεις )

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την 7/8/2009.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου, Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 09.00 - 17.00).

 

 
Ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
• Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
• Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

ΘΕΜΑ: Έλλειψη προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αρκαδίας.
Περισσότερα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Ανάπτυξης
• Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
• Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
• Μεταφορών και Επικοινωνιών

Θέμα: Καθεστώς παρανομίας και πλήρους ασυδοσίας από τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία και τις Μονάδες της Δ.Ε.Η στην Μεγαλόπολη.
Περισσότερα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
-Μεταφορών και Επικοινωνιών

ΘΕΜΑ: Οι πολίτες ζητούν αναβάθμιση και όχι κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο
Περισσότερα...

 

 
Τα νούμερα στις φανέλες των παικτών του Αστέρα
Αναστασόπουλος: «Σε ένα μήνα θα φανούν τα αποτελέσματα»

Η προετοιμασία του Αστέρα στο Καρπενήσι έχει μπει στην δεύτερη εβδομάδα προπονήσεων και το βαρύ καθημερινό πρόγραμμα (πρωί-απόγευμα) συνεχίζεται, ενώ την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φιλικό τεστ με τη νεοφώτιστη στη Σούπερ Λίγκα Καβάλα.

Στην αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι, δίνοντας μάλιστα τον καλύτερό τους εαυτό, βρίσκονται όλες οι φετινές μεταγραφές (Βίλτσες, Καρέρα, Μπαρτολίνι, Ουντότζι, Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος), αλλά και ο Έντερ, που είχε αποκτηθεί τον περασμένο Ιανουάριο χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί και ουσιαστικά αποτελεί την έβδομη μεταγραφή του Αστέρα.

Την ίδια στιγμή, έγιναν γνωστά τα νούμερα που θα έχουν στις φανέλες του οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Όπως θα παρατηρήσετε υπάρχουν αρκετές αλλαγές συγκριτικά με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Νο4 Βασίλης Λαμπρόπουλος
Νο5 Σωκράτης Φυτανίδης
Νο6 Μπρούνο Ουριμπάρι
Νο7 Ίσραελ Νταμόντε
Νο8 Οράσιο Καρντόσο
Νο9 Ντάνιελ Τσέζαρεκ
Νο10 Έντερ
Νο11 Ζεάν Κάρλος
Νο12 Γαβριήλ Αποστολίδης
Νο13 Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Νο14 Αντριάν Μπαστία (Πολάκο)
Νο18 Σεμπάστιαν Καρέρα
Νο20 Νίκος Λαζαρίδης
Νο21 Στάθης Ρόκας
Νο22 Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι
Νο23 Σαλόζε Ουντότζι
Νο25 Ρικάρντο Εστέβες
Νο31 Λούκας Βίλτσες
Νο32 Ματίας Ντεγκρά
Νο33 Μαρσελάο
Νο40 Γιώργος Αμπάρης
Νο79 Νίκος Αναστασόπουλος
Νο84 Αντώνης Λαδάκης
Νο90 Γιάννης Μητσέας
Νο92 Γιάννης Σεντεμέντες
Νο99 Βαγγέλης Καούνος

Στο σημερινό πρόγραμμα, οι ποδοσφαιριστές έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης με τα «έλκηθρα», στη συνέχεια έκαναν βάρη, ενώ το πρωινό ολοκληρώθηκε με ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο. Το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε μόνο γήπεδο με μπάλα και παιχνίδι.

Το φιλικό τεστ με την Καβάλα την Παρασκευή, θα δώσει το πρώτο δείγμα γραφής για τον βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο προετοιμασίας, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, με την Ρόδο (26/7) και τον Ολυμπιακό Βόλου (29/7).

Αρκετοί φίλοι του Αστέρα ενδέχεται να κάνουν το ταξίδι μέχρι το Καρπενήσι, προκειμένου να δουν την «πρώτη εικόνα» της αγαπημένης τους ομάδας σε κάποια από αυτά τα φιλικά παιχνίδια.

Ο Αργεντινός προπονητής Μάριο Γκόμες από την πλευρά του, θα μπορέσει να βγάλει τα πρώτα του αγωνιστικά συμπεράσματα και να κάνει δοκιμές σε αυτά τα τρία φιλικά, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα δει τους παίκτες του να αγωνίζονται σε συνθήκες κανονικού παιχνιδιού.

Ο Νίκος Αναστασόπουλος μιλώντας για την μέχρι σήμερα προετοιμασία της ομάδας δήλωσε «Πολύ κούραση για όλους μας στο Καρπενήσι και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας.
Μέχρι τώρα η ομάδα λειτουργεί άψογα. Τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται αυτό το διάστημα στο Καρπενήσι θα τα δούμε σε ένα μήνα στο γήπεδο.
Στόχος όλων των παιδιών είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αλλά και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε.
Είναι κοινά παραδεκτό σε όλους πώς για να πάμε καλά το χειμώνα, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά το καλοκαίρι. Νομίζω πώς τα αποτελέσματα της ομάδας θα δικαιώσουν την προσπάθεια που κάνουμε αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι»

Μοναδικό πρόβλημα της προετοιμασίας στο Καρπενήσι παραμένει ο Ίσραελ Νταμόντε, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Δύο φιλικά για τους νέους

Τα «βάσανα» της προετοιμασίας συνεχίζονται για την ομάδα νέων, που μπήκε με τη σειρά της στη δεύτερη εβδομάδα διπλών προπονήσεων (πρωί-απόγευμα).

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η ομάδα νέων του Αστέρα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στην Τρίπολη. Το Σάββατο 25 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς (6 μ.μ.) και την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο (5.30 μ.μ.).

Ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας Οράσιο Γκονσάλβες θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες των ποδοσφαιριστών του και να διαπιστώσει τα όποια κενά υπάρχουν στα δύο παραπάνω φιλικά παιχνίδια.

Στη συνέχεια θα γίνουν και άλλα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα