Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 21-12-2009

 

 

 

 

 
Ομιλία Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Ομιλία του Βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού, σήμερα, 21.12.2009 στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο φετινός προϋπολογισμός, όλοι ξέρουμε ότι συντάχθηκε υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου
και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες: Οικονομική ύφεση, δημοσιονομικός εκτροχιασμός, το έλλειμμα να φτάνει στο 12.7% και το έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης να έχει φτάσει στο ζενίθ.

Γνωστό σε όλους είναι και το γεγονός, ότι στον εκτροχιασμό αυτό της οικονομίας δεν οδηγηθήκαμε εξ’ αιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Απλά η διεθνής οικονομική κρίση, ήρθε τη στιγμή που στη χώρα μας κορυφωνόταν ήδη μια εσωτερική οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Ήρθε σε μια χρονική στιγμή, που ήδη η χώρα είχε μπει σε τροχιά επιβράδυνσης. Όταν οι παραγωγικές επενδύσεις και η ανταγωνιστικότητα της χώρας είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δεν έφερε σε κατάσταση ασφυξίας την ελληνική κοινωνία η διεθνής οικονομική κρίση. Την βρήκε σε κατάσταση ασφυξίας. Σε κατάσταση ασφυξίας που προκλήθηκε από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τα δυσμενή οικονομικά μεγέθη και την έλλειψη ρευστότητας.

Από μία κυβέρνηση, που ενώ είχε τη δυνατότητα να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπέβαλλε παραπλανητικά και ουτοπικά στοιχεία στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών.
Βέβαια, κάποιοι τότε στην Ευρώπη σφύριζαν αδιάφορα.

Εμείς, προκειμένου να μη βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με αντίστοιχα φαινόμενα του παρελθόντος, που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας και έπληξαν βαθιά την αξιοπιστία της, προωθούμε την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ήδη στον προϋπολογισμό που καταθέσαμε, ως απόδειξη των προθέσεών μας για διαφάνεια, αποτυπώνεται το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας, ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά επιτέλους το ζήτημα και όχι να «κρύβεται κάτω από το χαλί» με τακτικές όπως η απασχόληση σε Stage.

Η ανεργία, που κάτω και από την παρούσα οικονομική συγκυρία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, και πλήττει κυρίως τις γυναίκες, τους νέους και τα άτομα που απέχουν λίγα χρόνια από τη συνταξιοδότηση, οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση της κατανάλωσης και σε αυξημένες δαπάνες για το κοινωνικό κράτος.

Δεδομένων των περιστάσεων, ο προϋπολογισμός του 2010 δεν θα μπορούσε να είναι ο προϋπολογισμός, τον οποίο θα θέλαμε πραγματικά να καταθέσουμε.

Είναι όμως το πρώτο μέτρο, το πρώτο βήμα.

Με το φετινό προϋπολογισμό, αλλάζουμε το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας και το στρέφουμε στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης. Κεντρική δέσμευση της Κυβέρνησης αποτελεί η αύξηση των επενδύσεων, με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αυξάνεται στο 4,2 % του ΑΕΠ (800 εκ.).

Σήμερα, σας θυμίζω ότι, σε επιχειρήσεις οφείλονται 435 εκατομμύρια ευρώ για επενδυτικά σχέδια,
τα οποία εγκρίθηκαν από το 2004 έως σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για σχέδια της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομίας, από το 2004 έως 31/12/2007, δηλαδή για παλαιά επενδυτικά σχέδια, οφείλονται προς επιχειρήσεις 200 εκατομμύρια και από αυτά, το 70% αφορά σε οφειλές για επενδυτικά σχέδια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι μια σαφής, αποφασιστική απάντηση στην ασφυκτική κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν συρρικνώνουμε τις κοινωνικές δαπάνες. Τις εξορθολογίζουμε μέσα από στοχευμένες κινήσεις που θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Πρωταρχικός μας στόχος, η διατήρηση και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Η εξασφάλιση της προοπτικής, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Και πώς το επιτυγχάνουμε;

Δεν κάνουμε απλά αναδιάταξη δαπανών. Κάνουμε αναδιάταξη προτεραιοτήτων.

Γιατί για αναδιάταξη προτεραιοτήτων πρόκειται, όταν μειώνουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες για να επιδοτήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων και για να αυξήσουμε τις αγροτικές συντάξεις.

Όταν χρηματοδοτούμε το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, από τη φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
Όταν αυξάνουμε το επίδομα ανεργίας κατά 5%, μειώνοντας την επιχορήγηση διαφόρων φορέων.

Όταν καταργούμε την απόσυρση, αλλά αυξάνουμε τις δαπάνες για την εκπαίδευση.
Όταν μειώνουμε τις καταναλωτικές δαπάνες κατά 24%, για να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο 4,2% του ΑΕΠ.
Όταν αυξάνουμε τους φόρους σε ποτά και τσιγάρα, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε την πρόσληψη 3000 νοσηλευτών στα νοσοκομεία και την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

Γιατί για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του ΕΣΥ.

Ενδεικτικά αναφέρω μόνο, ότι όσα κρεβάτια ΜΕΘ δεν άνοιξε η απελθούσα κυβέρνηση τα προηγούμενα έξι χρόνια, τα ανοίξαμε εμείς στις εξήντα πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής μας. Είναι προφανές ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ασχολήθηκε με το «ΕΓΩ» αντί με το «ΕΣΥ», είναι προφανές ότι δεν ασχολήθηκε με τον Έλληνα πολίτη και τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να θυμίσω σε όλους μας, ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δέχεται τα πυρά των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Ο Οίκος Standard & Poor’s προειδοποίησε με επικείμενη υποβάθμιση την Πορτογαλία και αναθεώρησε σε αρνητικές, τις οικονομικές προοπτικές της Ισπανίας, θέτοντας την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στον προθάλαμο της πιστοληπτικής υποβάθμισης. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται η οικονομία της Βρετανίας.

Παράλληλα, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αξιοπιστία των διεθνών οίκων, αλλά και τη σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης, ας μη ξεχνάμε ότι οι ίδιοι οίκοι ακόμη και μέχρι τις 16.09.2008, τη μέρα που η Lehman Βrothers υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, έκριναν την πιστοληπτική της ικανότητα με «Α» και επιβεβαίωναν ότι είχε επαρκή ρευστότητα. Βάσει και της θεωρίας της αόρατης χείρας του Άνταμ Σμιθ, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι οι μηχανισμοί των αγορών δεν εξαπολύουν χωρίς λόγο επίθεση έναντι των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης, αλλά οι κερδοσκοπικές βλέψεις, καθοδηγούν ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα για τις χώρες αυτές.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι η ηγεσία είναι αυτή που δημιουργεί όραμα, αξίες, στρατηγική και φέρνει αποτελέσματα. Και ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του στο Ζάππειο την προηγούμενη Δευτέρα, απέδειξε, ότι η κυβέρνηση αυτή έχει και όραμα και αξίες και σχέδιο για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Κύριε Υπουργέ,
Αυτό που η κοινωνία περιμένει σήμερα από εμάς, είναι ειλικρίνεια, συστράτευση και σκληρή δουλειά. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να θυσιάσουν κάποιες απ’ τις απαιτήσεις τους, αρκεί να πιστέψουν ότι υπάρχει όραμα και σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Η κοινωνία είναι ώριμη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, αρκεί να ξέρει ότι το δημόσιο χρήμα δεν σπαταλάτε ασύστολα αλλά χρησιμοποιείται για το κοινό καλό.
Αρκεί να δει αποτελέσματα.

Από αυτό θα κριθούμε και γι’ αυτό θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το πετύχουμε.
Ευχαριστώ πολύ.»

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για την απεργία της 17 Δεκέμβρη
Η επιτυχημένη απεργία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη, παρακαταθήκη στην παραπέρα ανάπτυξη και την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων, έδωσε ισχυρό χαστούκι στο μαύρο αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Με πρωτοβουλία και ευθύνη του ΠΑΜΕ πολλές ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα, οργάνωσαν αυτή τη σημαντική απεργιακή κινητοποίηση, κόντρα στη νέα έφοδο στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα. Η επιτυχημένη απεργία της Πέμπτης 17 Δεκέμβρη είναι σημαντικό γεγονός που αφορά το σύνολο των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Βάζει ακόμα πιο ισχυρά θεμέλια για την ανασύνταξη, την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό του. Το καθιστά πιο ικανό και ώριμο να χαράσσει το δικό του δρόμο με βάση τα συμφέροντα του λαού, ξεχωριστά και σε αντίθεση από το δρόμο των δυνάμεων των μονοπωλίων. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ίκαρους Σερρών

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου (17.30) με τους Ίκαρους Σερρών και ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά γνωρίζει τις δυσκολίες του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Μιλώντας για το παιχνίδι αυτό ο Αρκάς τεχνικός δήλωσε: «Το θέμα είναι πώς πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε επί του Ηρακλή. Θα είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να το διαχειριστούμε κατάλληλα. Τα παιδιά έχουν δείξει πώς έχουν τεράστια θέληση, υπάρχει μεγάλος σεβασμός ο ένας με τον άλλο, κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι στιγμής και νομίζω και ελπίζω πώς έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος»

Για το παιχνίδι με τους Ίκαρους μίλησε και ο Σωκράτης Μαναβόπουλος, που με το νικητήριο τρίποντο στο τέλος της παράτασης χάρισε τη νίκη στο Ιβανόφειο. Ο αρχηγός του Αρκαδικού δήλωσε για το παιχνίδι της Τετάρτης «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να κλείσει η χρονιά με νίκη. Θα παλέψουμε στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας, πιστεύω πώς μπορούμε να κερδίσουμε»

Αύριο το Χριστουγεννιάτικο πάρτι

Στα πλαίσια των κοινωνικών τους εκδηλώσεων εν όψει των Άγιων Ημερών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Αρκαδικός σε συνεργασία με την Chiquita Hellas S.A. και την ΔΕΥΑΤ διοργανώνουν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ένα υπαίθριο πάρτι στην Πλατεία Πετρινού, με πολλή μουσική, εκπλήξεις και δώρα για όλους.
Τα ραντεβού (και με τους παίκτες της ομάδας) είναι την Τρίτη (10.00 έως 19.30) και την Τετάρτη (10.00 έως 18.00).

Αντιπροσωπεία του Αρκαδικού στο Ειδικό Σχολείο

Αντιπροσωπεία του Αρκαδικού επισκέφθηκε χθες το Ειδικό Σχολείο δείχνοντας το ευαίσθητο και κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Την αντιπροσωπεία της ομάδας, υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Τερζής, ο οποίος την παρουσίασε στα παιδιά μιλώντας με τα κολακευτικότερα σχόλια για την προσφορά του Αρκαδικού στον κοινωνικό τομέα.

Οι παίκτες του Αρκαδικού μοίρασαν δώρα στα παιδιά, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο μαζί τους και αυτά με τη σειρά τους, τους ανταπέδωσαν λέγοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Μετά την επίσκεψη στο σχολείο ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Αρκαδικού Δημήτρης Ζαμπαθάς δήλωσε « Ήρθαμε σήμερα να δώσουμε μία ξεχωριστή νότα χαράς στα παιδιά και φεύγουμε έχοντας γεμίσει τη ψυχή μας από τη χαρά που μας έδωσαν αυτά τα παιδιά. Πήραμε περισσότερα πράγματα από το ελάχιστο που μπορέσαμε να κάνουμε. Ευχόμαστε από βάθους καρδιάς να έχουν υγεία αυτά και οι οικογένειές τους, αλλά και γενικότερα σε όλους να ευχηθώ καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας Σωκράτη Μαναβόπουλου «Διανύουμε μέρες γιορτινές, μέρες χαράς και γι αυτό το λόγο ήρθαμε σήμερα να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά μοιράζοντας κάποια δωράκια. Με την ευκαιρία αυτή και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη στις οικογένειές τους»

Μιλώντας για την επίσκεψη στο σχολείο ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε «Τέτοιες μέρες, μέρες αγάπης, μέρες Χριστουγέννων κάναμε μία επίσκεψη στο σχολείο. Πραγματικά πήραμε μεγάλη χαρά από αυτά τα παιδιά και δείξαμε πώς εκτός από ομάδα μπάσκετ αποτελούμε και ένα κοινωνικό σύνολο. Μακάρι αυτή η επίσκεψη μας να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα»

Τέλος, για την σημερινή επίσκεψη του Αρκαδικού στο Ειδικό σχολείο μίλησε και ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Τερζής «Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή η επίσκεψη του Αρκαδικού, μας συγκινεί και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ευχαριστούμε τον Αρκαδικό και την πρωτοβουλία που είχαν για τη χαρά που έδωσαν στους μαθητές μας και σε μας τους ίδιους. Βλέπουμε ότι η κοινωνία μας αγκαλιάζει και στηρίζει εμάς και τα παιδιά μας. Χρόνια Πολλά σε όλους»

Δηλώσεις για τη νίκη στο Ιβανόφειο

Για την ιστορική νίκη στο Ιβανόφειο μίλησαν ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης και δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ο Σωκράτης Μαναβόπουλος και ο Ανδρέας Σιζόπουλος που σημείωσαν 16 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Σμυρνιώτης: «Πετύχαμε μία τεράστια νίκη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίπαλος είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα. Αξίζαμε τη νίκη. Ήταν δίκαιη και ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει από την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε άγχος και φάνηκε από την αγωνιστική μας συμπεριφορά και ειδικά στα περιφερειακά μας σουτ. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πρωτόγνωρη για μας, όμως όσο περνούσε ο χρόνος και βλέπαμε ότι είμαστε κοντά στο σκορ, αρχίσαμε να το πιστεύουμε όλο και περισσότερο. Τελικά φτάσαμε στην κατάκτηση της νίκης μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι και σε διακύμανση σκορ και σε αξία»

Μαναβόπουλος: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα. Εμείς ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι, πιστέψαμε στο στόχο και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε χωρίς βασικό σέντερ (τραυματισμός Γιοβάνοβιτς) και μεγάλο μας όπλο είναι το ομαδικό πνεύμα. Για το τελευταίο σουτ, το πίστεψα και δικαιώθηκα»

Σιζόπουλος: «Ήρθαμε με πλάνο παρότι ήταν δύσκολο παιχνίδι. Βασικό στοιχείο του παιχνιδιού ήταν ότι καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και στο τέλος πετύχαμε μία μεγάλη νίκη»

 

 

 
Αντιπροσωπεία του Αστέρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία του Αστέρα Τρίπολης θα επισκεφθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. το Δεκάζειο Γηροκομείο δείχνοντας για μία ακόμα χρονιά το ευαίσθητο και κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα