Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 21-9-2009

 

 

 

 
Οι περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό
* Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 από τις 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
με επικεφαλής τους Υποψηφίους βουλευτές, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Κώστα και ΖΑΧΑΡΙΑ Κώστα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Βυτίνα.

* Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 από τις 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
με επικεφαλής τον Υποψήφιο βουλευτή, ΣΤΑΙΚΟ Χρήστο, θα επισκεφθεί το Άστρος.

* Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, και ώρα 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
με επικεφαλής τους Υποψηφίους βουλευτές, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Κώστα, ΖΑΧΑΡΙΑ Κώστα και ΣΤΑΙΚΟ Χρήστο, θα επισκεφθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

* Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με
επικεφαλής τον Υποψήφιο βουλευτή, ΜΑΝΤΗ Θανάση θα επισκεφθεί χώρους εργασίας στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

* Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009, από τις 9 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με
επικεφαλής τον Υποψήφιο βουλευτή, ΜΑΝΤΗ Θανάση θα επισκεφθεί χώρους εργασίας στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης

* Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 από τις 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με
επικεφαλής τους Υποψηφίους βουλευτές, ΖΑΧΑΡΙΑ Κώστα και ΣΤΑΙΚΟ Χρήστο θα επισκεφθεί τους Δήμους Λαγκαδίων, Τροπαίων, Ηραίας.

* Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009, και ώρα 9 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
με επικεφαλής τους Υποψηφίους βουλευτές, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Κώστα, ΖΑΧΑΡΙΑ Κώστα και ΣΤΑΙΚΟ Χρήστο, θα επισκεφθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

* Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009, και ώρα 7 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
με επικεφαλής τον Υποψήφιο βουλευτή, ΜΑΝΤΗ Θανάση, θα επισκεφθεί χώρους εργασίας στις εταιρείες εργολάβων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια εργοτάξια στα έργα της εθνικής οδού στην περιοχή Μεγαλόπολης.

 

 

 
Το απόλυτο ρεκόρ εκτός έδρας... Πανιώνιος-Αστέρας 1-3 (0-3)
Ο Αστέρας κέρδισε με 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έκανε το απόλυτο «δύο στα δύο» στις μέχρι τώρα αποστολές του εκτός έδρας, διατήρησε το αήττητό του για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος μένοντας στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας παράλληλα το καλύτερο του ξεκίνημα σε πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Ο Αστέρας αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκε στο 6ο κιόλας λεπτό, όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Βίλτσες από δεξιά ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλιτς (0-1).
Ο Κροάτης επιθετικός του Αστέρα σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, έφτασε στα τρία τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα φτάνοντας στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα τον Σεμπάστιαν Λέτο του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων και κατάφερε να «καθαρίσει» την υπόθεση-νίκη από το πρώτο ημίχρονο, αφού προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 0-3(!).
Στο 39', ο Εντερ μετά την όμορφη μεταβίβαση του Φυτανίδη, προχώρησε λίγα μέτρα και με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπέλιτς «γράφοντας» το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βίλτσες απέφυγε με μοναδικό τρόπο τρεις παίκτες του Πανιωνίου στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έβγαλε τον Τσέζαρεκ τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Ο Κροάτης επιθετικός του Αστέρα με αλτρουισμό σιγούρεψε το γκολ, πασάροντας αριστερά του στον αμαρκάριστο επίσης Έντερ που πλέον προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 3-0. Με αυτήν την ασίστ ο Τσέζαρεκ ανταπέδωσε την πάσα που είχε πάρει από τον Έντερ στη φάση του γκολ!

Αν οι παίκτες του Αστέρα ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια ίσως να είχαν περισσότερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 0-1 και σε δύο φάσεις πολύ κοντά χρονικά, οι παίκτες του Αστέρα έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ.
Στο 8ο λεπτό μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Ουριμπάρι, ο Λαζαρίδης σηκώθηκε από το ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Η πιο κλασσική ευκαιρία του Αστέρα χάθηκε στο 9ο λεπτό, όταν έφυγαν τέσσερις παίκτες στην αντεπίθεση έχοντας μόλις έναν αμυντικό απέναντί τους και τον τερματοφύλακα. Ο Καρέρα προτίμησε να πασάρει δεξιά στον Βίλτσες δεξιά του, ο οποίος καθυστέρησε δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα να αποκρούσει σε κόρνερ! Τέλος, στο 15ο λεπτό ο Τσέζαρεκ έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Πανιωνίου άουτ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αν εξαιρέσει κανείς το δοκάρι που είχε ο Ρεκόμπα στο 26ο λεπτό και το σουτ του Ριέρα που στο 36’ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Ντεγκρά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος όπως ήταν φυσικό, προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και να απειλήσει την εστία του Αστέρα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 69ο λεπτό με τον Ομο (με κοντινό πλασέ) σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Πανιώνιος (Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Ομο (82' Λάτκα), Σκούφαλης (84' Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Σιόβας, Αναστασόπουλος, Νικολάου, Τζαβέλλας (70' Μπαρόνι)
Αστέρας Τρίπολης (Γκόμες): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπαρί, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρντόσο (30' Αργυρόπουλος), Καρέρα, Τσέζαρεκ, Εντερ (59' Ρίος), Βιλτσές (72' Ζεάν Κάρλος).

Δηλώσεις Γκόμες μετά το παιχνίδι

Στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Αστέρας στάθηκε στις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του παιχνιδιού στη Νέα Σμύρνη, ο Αργεντινός τεχνικός του Αστέρα Μάριο Γκόμες, ο οποίος τόνισε πως το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που άνοιξε τους χώρους για να μπορέσει η ομάδα του να πετύχει και άλλα τέρματα και να φύγει από τη Νέα Σμύρνη με τη νίκη.
Χαρακτηριστικά ο προπονητής του Αστέρα δήλωσε:

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές από την μέση και μπροστά. Μπορεί να υποφέραμε, αλλά κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πιστεύω ότι πήραμε δίκαια τη νίκη.

Ξέραμε από πριν ότι θα ήταν δύσκολο ματς, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, αλλά μας βοήθησε το πρώτο γκολ, αφού μετά άνοιξαν οι χώροι στην άμυνα του Πανιωνίου και μπορέσαμε να πετύχουμε και δεύτερο και τρίτο γκολ.

Ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά και έκανε επιθέσεις ακόμα και με τα μπακ. Έμειναν μόνο οι στόπερ πίσω και είχαμε το μισό γήπεδο ελεύθερο για να κάνουμε αντεπιθέσεις. Είχαμε ευκαιρία ακόμα και όταν βγήκαμε τέσσερις έναντι ενός, αλλά δεν εκτελέσαμε σωστά στην τελική ενέργεια.

Είμαστε μια ομάδα καινούργια και αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο διαμόρφωσης της. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά είμαστε σε εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο που ήρθε από την Τρίπολη. Όσον αφορά τα δύο παιχνίδια με Λεβαδειακό και Εργοτέλη, είναι καλό ότι παίζουμε στην Τρίπολη, αλλά είναι και δύσκολο παράλληλα. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Ισοπαλίες για νέους και εφήβους

Ισόπαλη αναδείχθηκε με 1-1 η ομάδα νέων (Κ-21) του Αστέρα με τον Πανιώνιο, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 72’ με τον Κυριακάκη και ο Αστέρας ισοφάρισε στο 87ο λεπτό με τον Μπακασέτα.
Πανιώνιος: Καλδέλης, Λαζούρας, Λουκίνας (85’ Σταυροθανασόπουλος), Κουρντί, Κοροβέσης (88’ Γκέζο), Κυριακάκης, Τζιμάνης, Ντουνί (80’ Μάντζιος), Αράπογλου, Σεμπέκος, Παπαχρήστου.
Αστέρας: Μητσέας, Κολιός (78’ Φιλάι), Λαμπρόπουλος, Σεντεμέντες, Ρόκας, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Τζουμάκας (46’ Αγγελόπουλος), Μπακασέτας, Γεωργίου (70’ Κουλόπουλος), Καράμπελας.
- Ισόπαλη με 2-2 αναδείχθηκε η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17) στο γήπεδο του Καπανδριτίου με την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ.

Ξέρετε ότι…
- Ο Αστέρας διατήρησε το αήττητο του για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στις παρουσίες του στο ξεκίνημα της Σούπερ Λίγκα.
- Το καλύτερο του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα έχει πραγματοποιήσει ο Αστέρας με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μέχρι την 4η αγωνιστική και συντελεστή τερμάτων 5-2.
- Το απόλυτο «δύο στα δύο» έχει ο Αστέρας στα εκτός έδρας παιχνίδια με την Καβάλα (1-0) και τον Πανιώνιο (3-1) και μέχρι σήμερα είναι η πιο πετυχημένη ομάδα του πρωταθλήματος σε αυτόν τον τομέα.
- Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σκοράρει ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ και έφτασε στην κορυφή του σχετικού πίνακα τον Σεμπάστιαν Λέτο του Παναθηναϊκού.
- Για πρώτη φορά φέτος παίκτης του Αστέρα σημείωσε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Έντερ εναντίον του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.
- Το 3-1 στη Νέα Σμύρνη δεν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη εκτός έδρας του Αστέρα, αφού την περίοδο 2007-2008 είχε κερδίσει στο Παγκρήτιο Στάδιο με το ίδιο σκορ μάλιστα (3-0) τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη.
- Για πρώτη φορά φέτος 300 φίλαθλοι του Αστέρα ακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα και δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

 

 

 
Την Τετάρτη το φιλικό του Αρκαδικού με τον Κεραυνό
Έφτασε η ώρα για την «πρώτη» εμφάνιση του Αρκαδικού στην Τρίπολη, αφού μετά τα συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα, ο Αρκαδικός την Τετάρτη (6 μ.μ.) θα παίξει φιλικό παιχνίδι με τον Κεραυνό Αιγίου στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ο αγώνας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους φιλάθλους του Αρκαδικού, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά φέτος την αγαπημένη τους ομάδα και φυσικά για τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη, που με τη σειρά του θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα δικά του πολύτιμα συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Ο Αρκαδικός συνεχίζει την προετοιμασία του, με το χθεσινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), πριν το φιλικό παιχνίδι με τον Κεραυνό Αιγίου την Τετάρτη (6 μ.μ.) και τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Νήαρ Ήστ για το Κύπελλο Ελλάδος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα