Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 20-11-2009

 

 

 

 
Εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ανατολής μέχρι της δύσης του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2009.

07.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.30 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της IV Μεραρχίας Πεζικού και Στρατιωτικού Αποσπάσματος δύναμης διμοιρίας οπλιτών, κατόπιν σχετικής διαταγής της IV Μεραρχίας Πεζικού.

10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αρκαδίας κ. Σταύρο Τσιονάκα.

11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού και παράταξη τμημάτων Στρατού, κατά τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση Στεφάνων, Σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

5.10 μ.μ. Υποστολή σημαίας

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2009, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

 

 

 
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για συμβασιούχους
Τρίπολη 19 - 11 - 2009

Η δουλειά είναι δικαίωμα όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Όλοι οι άνεργοι, ανασφάλιστοι, συμβασιούχοι, stage, ενοικιαζόμενοι, με μπλοκάκι, επισφαλείς εργαζόμενοι αυτό που ζητάμε και διεκδικούμε είναι το δικαίωμά μας στην εργασία είτε είμαστε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Αρνούμαστε το ρόλο του δούλου, του απασχολήσιμου, του εργαζόμενου - λάστιχο.

Γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τους νόμους που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αυτοί που δημιούργησαν στρατιές από χιλιάδες άνεργους, ανασφάλιστους, ενοικιαζόμενους, ευέλικτους εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση με τις πρόσφατες αποφάσεις της για απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και εργαζομένων με stage στο δημόσιο καταργεί τους εργαζόμενους και όχι την ελαστική εργασία μειώνοντας κατά χιλιάδες τις θέσεις εργασίας. Σκοπό έχει να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, να ιδιωτικοποιήσει και άλλους τομείς του δημοσίου, να επεκτείνει τις σύγχρονες μορφές δουλεμπορίου όπως οι ενοικιαζόμενοι, οι εργολαβίες (θυμηθείτε την Κούνεβα), να χαρίσει περισσότερα κέρδη στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με φτηνή ή δωρεάν εργασία αφού οι επισφαλείς εργαζόμενοι του δημοσίου (stage κ.λ.π) θα μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα, με χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την κόλαση του εργασιακού μεσαίωνα.

Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους για να μας διασπάσει και να μας αποδυναμώσει. Τη μια μιλάει για κομματικές προσλήψεις (σε ποια κόμματα αναφέρεται; Μήπως κοιτάει στον καθρέφτη;), την άλλη για δήθεν αξιοκρατία μέσω διαγωνισμών, που όμως παγώνουν για τρία χρόνια, και η κοροϊδία συνεχίζεται…

Γνωρίζουμε ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να ακριβοπληρώσει κάποιον καλό δικηγόρο (έχουν εμφανιστεί πολλοί καλοθελητές τον τελευταίο καιρό), με πολύχρονη ταλαιπωρία και με αβέβαια αποτελέσματα.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και των εργαζόμενων stage δείχνουν έναν άλλο δρόμο: αυτό της συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ σε ένα ενιαίο μέτωπο εργασίας. Ζητάμε κατάργηση όλων των ελαστικών και επισφαλών σχέσεων εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ζητάμε μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών. Να δημιουργηθούν τώρα 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ζητάμε για κάθε μια θέση εργασίας που σήμερα καλύπτεται με συμβασιούχο, stage, μπλοκάκι, ενοικίαση, μια θέση σταθερής και μόνιμης εργασίας. Ζητάμε να δοθούν αναδρομικά ένσημα και αποδοχές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με stage και τους στερήθηκαν καθώς και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους.

Καμία απόλυση μέχρι την καλυφθεί η θέση ως θέση μόνιμης εργασίας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα όλων όσων αγωνίζονται για σταθερή και μόνιμη εργασία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας
(Από Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ)

 

 

 
Τραυματισμένα και νεκρά πουλιά στις βάσεις ανεμογεννητριών
Στο Κέντρο Περίθαλψης του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα, παραλάβαμε στις 29-10-2009 από την Κρήτη, ένα τραυματισμένο θηλυκό όρνιο (gyps fulvus), ηλικίας 2 ετών. Το πουλί είχε χτυπηθεί στις 27-10-09 από τον έλικα ανεμογεννήτριας στο Αιολικό Πάρκο του Λέντα των Αστερουσίων Ορέων. Αλεξιπτωτιστές πλαγιάς (paragliding) που βιντεοσκοπούσαν το νεαρό γύπα καθώς ανεμοπορούσε, κατέγραψαν την ξαφνική σύγκρουσή του με την ανεμογεννήτρια, την κατακόρυφη πτώση από μερικές δεκάδες μέτρα στο έδαφος, και την περισυλλογή του την επόμενη μέρα.

Το βίντεο αυτό είναι μοναδικό και όπως ήταν αναμενόμενο έκανε το γύρο του κόσμου από το διαδίκτυο. Τραυματισμένα και νεκρά πουλιά στις βάσεις ανεμογεννητριών έχουν βρεθεί πολλά στο παρελθόν, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως τώρα, όμως, δεν είχαμε καταγεγραμμένο ζωντανά το συμβάν. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η προετοιμασία του Αρκαδικού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Πέραμα, με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να βλέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αγωνιστική βελτίωση του Μύρωνα Παπαδάκη, ο οποίος δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό του στο πόδι.

Την ίδια στιγμή, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Σωκράτη Μαναβόπουλου σε ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος, αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού του στη μέση. Ο αρχηγός της ομάδας είχε ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα της πρεμιέρας εναντίον του Παγκρατίου και από τότε δεν έχει αγωνιστεί πάλι.

Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι (1.30 μ.μ.) για το Πέραμα.

Φιλική ήττα προετοιμασίας

Ακόμη ένα φιλικό προετοιμασίας έδωσε η ομάδα του Αρκαδικού στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης με αντίπαλο την ΑΕΚ Άργους, εν όψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ερμή Περάματος, αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε 65-71.

Η ομάδα της Τρίπολης στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην άμυνα και δεν επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ η ομάδα του Άργους. Μάλιστα η πιεστική άμυνα των «γηπεδούχων» σε πολλές περιπτώσεις ανάγκασε σε πολλά λάθη τους «κιτρινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιάννης Σμυρνιώτης έκανε αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι του Αρκαδικού, δοκίμασε διάφορα συστήματα και σχήματα εν όψει του Σαββατιάτικου αγώνα στο Πέραμα.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης έκανε αρκετές παρατηρήσεις στους παίκτες του, προκειμένου να βελτιώσουν τα λάθη τους εν όψει της δύσκολης αποστολής που έχουν να φέρουν σε πέρας το Σάββατο. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δούβρης – Κούτρος
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-12, 38-27, 54-49, 65-71
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Σκουζής, Τόσιτς 9, Παπαδάκης, Λυμπερόπουλος 3 (1), Κοψαύτης 8 (2), Σιζόπουλος 8 (2), Γιοβάνονιτς 16, Καραδολάμης 9 (1), Σπηλιόπουλος, Σουρλής 6 (2), Σιβορότκα, Τζουγκαράκης 6.
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Οικονομάκης): Παπαντωνίου 4, Λάππας 8, Στατεράς, Βρύνας, Ψάλτου 11 (3), Φλεβάρης, Παπανικολάου 12 (2), Οικονομάκης 10 (2), Γκαβανόπουλος 11 (1), Νικολόπουλος 15 (1), Μπέλλης.

Έχασαν οι παίδες του Αρκαδικού

Η παιδική ομάδα του Αρκαδικού ηττήθηκε από την αντίστοιχη του Αμιλλας με 32-36, ολοκληρώνοντας έτσι τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην πρώτη φάση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Από τον Αρκαδικό πρώτος σκόρερ ήταν ο Κοσκινάς (12π). Αναλυτικά το φύλλο αγώνος του παιχνιδιού είχε ως εξής:
Αρκαδικός (Γεωργακόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Νεζερίτης 7 (1), Βερβαινιώτης 3 (1), Σελής, Εικοσιδέκας 2, Αρμόνης 5 (1), Σκλήφας 3, Θεοδωρόπουλος, Κοσκινάς 12, Σακελλαράκος 1, Σουρλάς 1, Βασιλόπουλος 6 (2).
Αμιλλα (Βερβαινιώτης): Σπηλιόπουλος 2, Μουργελάς, Τρυφωνόπουλος, Νταγιάνης 2, Πατρινός 10, Μουστόγιαννης 18, Παντόπουλος, Λουκάς 4, Βλάμης, Μπουρνάς.

Η ΑΕ Σπάρτης στην επόμενη φάση του εφηβικού

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το φετινό εφηβικό πρωτάθλημα Αρκαδίας-Λακωνίας με πρωταγωνιστές την ΑΕ Σπάρτης, τον Πολύβιο και τον Αρκαδικό, με την ομάδα της Λακωνίας τελικά να είναι αυτή που προκρίνεται στην επόμενη φάση του εφηβικού πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης έχουν ως εξής:
ΑΕ Σπάρτης-Αμιλλα 64-35, Αρκαδικός-Σπαρτιατικός 74-68, Αμιλλα-Πολύβιος 47-77, Σπαρτιατικός-ΑΕ Σπάρτης 39-58, Πολύβιος-Σπαρτιατικός 20-0 α.α, ΑΕ Σπάρτης-Αρκαδικός 58-52, Αρκαδικός-Πολύβιος 69-56, Σπαρτιατικός-Αμιλλα 56-50, Πολύβιος-ΑΕ Σπάρτης 47-59, Αμιλλα-Αρκαδικός 46-67, Αμιλλα-ΑΕ Σπάρτης 36-58, Σπαρτιατικός-Αρκαδικός 37-68, Πολύβιος-Αμιλλα 71-49, ΑΕ Σπάρτης-Σπαρτιατικός 61-40, Σπαρτιατικός-Πολύβιος 59-79, Αρκαδικός-ΑΕ Σπάρτης 68-58, Πολύβιος-Αρκαδικός 74-47, Αμιλλα-Σπαρτιατικός 20-0 α.α. ΑΕ Σπάρτης-Πολύβιος 65-53 και Αρκαδικός-Αμιλλα 65-22.
Η τελική βαθμολογία του εφηβικού πρωταθλήματος έχει ως εξής: 1) ΑΕ Σπάρτης 15 (480-370), 2) Αρκαδικός 14 (510-419), 3) Πολύβιος 13 (477-395), 4) Αμιλλα 9 (305-458), 5) Σπαρτιατικός 7 (299-429).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα