Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 19-10-2009

 

 

 

 
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
24 και 25 Οκτωβρίου 2009
‘’Καστάνων Γεύσεις’’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά, και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας- στην Καστάνιτσα Αρκαδίας - την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009. Περισσότερα...


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο για ... τη μαύρη πεύκη
Για την ολοκλήρωση του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Νέες προσεγγίσεις στην αποκατάσταση δασών μαύρης πεύκης»

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού
ΑΣΤΡΟΣ, 19 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επίσκεψη των συνέδρων στη περιοχή του Πάρνωνα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Νέες προσεγγίσεις στην αποκατάσταση δασών μαύρης πεύκης» που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη από 15 έως 16 Οκτωβρίου 2009.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 100 σύνεδροι από τις δασικές υπηρεσίες όλης της χώρας και εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης της Λακωνίας. Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Σπύρος Ντάφης έκανε την εναρκτήρια εισήγηση παρουσιάζοντας τα κύρια γνωρίσματα των ελληνικών δασών μαύρης πεύκης και τις αρχές οικολογικής αποκατάστασής τους. Στο συνέδριο παρουσιάσθηκε η κατάσταση των δασών της μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο μετά τις πυρκαγιές του 2007, τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την προστασία του εδάφους και ο σχεδιασμός για την αποκατάστασή τους. Περισσότερα...

 

 

 
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα διοργανώνει την προσεχή άνοιξη
στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, την έκθεση:

ΕΝΔΥΕΣΘΑΙ

Για ένα Μουσείο Πολιτισμού του Ενδύματος

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Athens Fashion Week το ΠΛΙ αποδέχεται την ευγενική πρόσκληση των διοργανωτών και παρουσιάζει ένα μικρό τμήμα της ενδυματολογικής του συλλογής στην έκθεση

Επώνυμα

που θα εγκαινιαστεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009, στις 7.30 το βράδυ. Με την έκθεση αυτή το ΠΛΙ τιμά τους δωρητές του, γνωστές, ξεχωριστές κυρίες, αλλά και σχεδιαστές και μόδιστρους και δίνει στο κοινό της Αθήνας μια πρώτη γεύση της έκθεσης «Ενδύεσθαι. Για ένα Μουσείο Πολιτισμού του Ενδύματος».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 21100 Ναύπλιο
τηλ. 2752028947, Fax. 2752027960, e-mail. pff@otenet.gr, www.pli.gr
Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών
Ανασύνταξη του κινήματος τώρα!
ΠΑΜΕ ισχυρό - δύναμη για τον εκπαιδευτικό!
www.edupame.gr

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας πραγματοποιούνται λίγο μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που οδήγησε στην εναλλαγή της κυβέρνησης αλλά όχι και στην αλλαγή πολιτικής υπέρ του εργαζόμενου λαού. Είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η επιδίωξη θα είναι η ίδια. Θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα του Αλμούνια, τη στρατηγική της ΕΕ. Θα δυναμώσουν τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Θα φορτώσουν τη κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια.
Ούτε μια ώρα χαμένη! Καμιά ανοχή- καμιά αναμονή! Έρχεται αντεργατική θύελλα! Η επίθεση θα δυναμώσει! Οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, αντίσταση, αντεπίθεση!
Είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα Αστέρα
Νέα τριάρα από τους εφήβους

Μετά την «τριάρα» που σημείωσε εκτός έδρας απέναντι στον Πανιώνιο, η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17) κέρδισε με 3-0 και τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα απέδωσαν όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν στη νίκη χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Ντινιωτάκης (10’), Ξεροβάσιλας (25’), Νικόλαρος (71’).

Η ομάδα των εφήβων βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (9 βαθ.) –μαζί με τον Παναθηναικό- υστερώντας δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Αστέρας: Καββαδίας, Σβίγγος (80’ Μπέλτσος), Λάπατας (82’ Ορφανός), Σπανός, Μανιφάβας, Νικόλαρος, Ξεροβάσιλας, Φασούλης, Γκαιδατζής (81’ Κυριακάκος), Σαραντόπουλος (85’ Μπακιρτζής), Ντινιωτάκης.
Λεβαδειακός: Κουτρουμπάς, Χάτζα, Ζιάκας, Αντωνίου (65’ Πασάς), Παπαχαραλάμπους, Πέππας, Λέσι (82’ Κυπραίος), Θανασιάς (77’ Κάτσιφας), Τέρβελης, Κρίτζαλης, Παναγιώτου (35’ Κουμάκης, 75’ Σίφκας).

Δεν τα κατάφεραν οι νέοι

Δύσκολη αποστολή εκ προοιμίου για την ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-21), που έχασαν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη 4-1 από την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Αστέρας κατάφερε να προηγηθεί στο 3ο λεπτό με τον Γεωργίου, αλλά πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (6’ Σκούρτας) και πήραν το προβάδισμα στο σκορ (11’ Φετφατζίδης). Στο 52’ ο Πάνιουελ και στο 73’ ο Σκούρτας διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Παπαδόπουλος, Αποστολόπουλος, Βαλεριάνος (46’ Ποτουρίδης), Πετρόπουλος, Πολυχρονάκης, Κατσικογιάννης (67’ Κοτσαρίδης), Πάνιουελ (75’ Μακαρόνας), Σταμόγιαννος, Σκούρτας, Φετφατζίδης, Νικλητσιώτης (57’ Κορατζανίδης).
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Κολιός, Σεντεμέντες, Κίτσος, Συμεωνίδης, Κουρμπέλης (46’ Φιλάι), Γιαννούλης (78’ Τασούλης), Καράμπελας, Αγγελόπουλος (63’ Κουλόπουλος), Γεωργίου (37’ Τζουμάκας), Μπακασέτας (75’ Δειμέζης).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα