Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 18-9-2009

 

 

 

 
Εγκαινιάστηκε το 6ο Δημοτικό σχολείο
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος εγκαινίασε σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, το 6ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 11ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης. Εν συνεχεία, παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Στ. Αγιάσογλου με θέμα το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της περιφέρειας Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Μαίναλον.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
«Παραδίδουμε σήμερα μια πρότυπη σχολική μονάδα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της πόλης μας. Παραδίδουμε ένα έργο το οποίο χρειάστηκε τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων των φορέων του Νομού μας. Μια συνεργασία η οποία οδήγησε στην άμεση περάτωση του έργου αφήνοντας πίσω πολλές γραφειοκρατικές δυσχέρειες με συνέπεια να μπορούμε σήμερα υπερήφανοι να παραδίδουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας ένα σύγχρονο σχολείο με άριστο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καινοτόμα εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Η γνώση, η μόρφωση, η εκπαίδευση και η παιδεία των παιδιών μας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της Πολιτείας και κύριο μέλημα της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Με την παιδεία και την εκπαίδευση προετοιμάζουμε τα παιδιά μας προκειμένου να γίνουν πολίτες ενεργοί, σκεπτόμενοι και ενάρετοι με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες. Οι αξίες της ελληνικής παιδείας, κρηπίδωμα καταξίωσης της πανανθρώπινης κοινωνίας, καθώς επίσης και η σύγχρονη γνώση με τις νέες και καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας καθοδηγούν τον κοινό και επίμοχθο αγώνα μας για την μόρφωση και την αρετή των παιδιών μας.»

 

 

 
Ο ΟΣΚ επιβράβευσε τους πρωτεύσαντες μαθητές της Α’ Γυμνασίου
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος παρευρέθη στην εκδήλωσε που οργάνωσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. και επιβράβευσε τους πρωτεύσαντες μαθητές της Α’ Γυμνασίου της περιφέρειας Πελοποννήσου απονέμοντας τους δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
«Η σημερινή επιβράβευση των πρωτευσάντων μαθητών της Α’ Γυμνασίου σε ολόκληρη την περιφέρεια της Πελοποννήσου έρχεται ως ηθική δικαίωση των συστηματικών και επίπονων προσπαθειών των μαθητών μας αλλά και ως έμπρακτη αναγνώριση του αγώνα των παιδιών μας από την πλευρά της πολιτείας. Η εισαγωγή στη διδασκαλία των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του ΥΠΕΠΘ, διότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη εκ μέρους των μαθητών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων με τις οποίες αποκτούν τα εφόδια για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση Καραμανλή πέτυχε να κάνει πράξει την ψηφιακή τάξη, μια καινοτομία η οποία επιτρέπει σε 120.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου να αποκτήσουν προσωπικό, φορητό υπολογιστή, μαζί με λογισμικά προγράμματα καθώς και την ύλη όλων των σχολικών βιβλίων. Η ψηφιακή διδασκαλία διανοίγει μεγάλες και νέες δυνατότητες για την μετάδοση και διάδοση της γνώσης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας αντιπροσωπεύουν τις ευγενέστερες προσδοκίες της πατρίδος μας της Ελλάδος. Αξίζουν και έχουν τα θερμά συγχαρητήριά μας καθώς επίσης και οι καθηγητές και οι γονείς τους. Εύχομαι πρόοδο και ευδόκιμο συνέχεια στη δύσκολη πορεία τους προς τη μάθηση και την καταξίωση, έχουν την ενίσχυση και την υποστήριξη όλων μας».

 

 
Νέα Δημητσάνας
Δημοσιεύτηκε στο internet το καινούριο φύλλο της εφημερίδας Δημητσάνα, της Αδελφότητας Δημητσανιτών, όπου μπορείτε να δείτε τα νέα της περιοχής. >>>>>>>>

 

 
H motoπαρεα Λεωνιδίου στη Γερμανία
Η motoπαρεα Λεωνιδίου σε μια ακόμα εξόρμηση στο εξωτερικό.

Τα
ktm950,
ktm990,
zrx1200s,
cbr600,
fazer1000,
esxr750
έστριψαν στα καλοστρωμένα στροφιλικια των ιταλικών- Αυστριακών Άλπεων και κατάληξαν στις αχανείς ευθείες της Γερμανίας!
Έφεραν την σημαία της Ελλάδας και το πανό του Λεωνιδίου στις κορυφές τον Άλπεων και στους αγώνες της Γερμανίας!
3.800 χιλιόμετρα κανένα πρόβλημα.
Ολοι επέστρεψαν σώοι και είναι έτοιμοι για την επόμενη εξόρμηση εντός και εκτός Ελλάδας
http://motoleonidio.blogspot.com/ >>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα