Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-8-2009

 

 

 

 
80 οριστικές εντάξεις στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκου Αγγελόπουλου εντάχθηκαν οριστικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» 80 έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.401.028, 52 ευρώ, που αφορούν αναπλάσεις οικισμών, έργα ύδρευσης, βελτίωση αρδευτικών δικτύων, κατασκευής ράμπας για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, έργα βελτίωσης δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, κατασκευές αποχευτικών αγωγών, αναπλάσεις και βελτιώσεις πλατειών κλπ.


Δες και http://thiseas.ypes.gr/

 

 
3ο Δεκαήμερο εκδηλώσεων στο Δ. Β. Κυνουρίας
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009, 21:00 Άγιος Πέτρος Κυνουρίας
Παράσταση Καραγκιόζη με το Θέατρο Σκιών Αθανασίου στην πλατεία του χωριού.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Αγίου Πέτρου
Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 21:15 Παράλιο Άστρος
ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ του Χάρρυ Κλίνν
Ο Χάρρυ Κλυνν με τον θίασό του παρουσιάζει την κλασσική κωμωδία «Ένας ήρωας με παντούφλες» μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της χρονιάς, των Σακεκελλαρίου – Γιαννακόπουλου.
Τιμή Εισιτηρίου με προπώληση 18€, παιδικό 12€ και τιμή θεάτρου 22€.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 21:15 Θεατράκι Παράλιο Άστρος
Τραγουδώντας τη θάλασσα και τον έρωτα. Μια ξεχωριστή παράσταση με τραγούδια της θάλασσας. Με οδηγό μας το καλοκαιρινό αεράκι και τη θαλασσινή αύρα και με συντροφιά μας τον δικό μας «Κώστα Παυλόπουλο» και την παρέα του, θα ταξιδέψουμε στα απόκρυφα ακρογιάλια της πατρίδας μας, γνωρίζοντας μέσα από το τραγούδι και τη μουσική τα ήθη και τα έθιμα τους, με γνωστά αλλά και άγνωστα τραγούδια, τραγουδώντας τον πόνο, τη λύπη το μισεμό τη χαρά τον έρωτα και την αγάπη.
Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους
Διοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 21:30 Έλατος
Μουσική βραδιά με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια στην πλατεία του χωριού με το μουσικό συγκρότημα «ΠΑΡΟΝΤΕΣ». Να είστε όλοι εκεί!
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21:30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Διοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (ΔΗΚΕΔΗΒΚ) – Σύλλογος Απανταχού Ελατιωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009 21:00 Παράλιο Άστρος
Το θέατρο «ΑΝΕΛΙΞΗ» θα παρουσιάσει στις 22 Αυγούστου 2009 - στο Παράλιο Άστρος - την θεατρική παράσταση «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ».
Η παράσταση αποτελεί μια εξιστόρηση των περιπλανήσεων του Οδυσσέα, κατά την διάρκεια της επιστροφής του στην Ιθάκη, μετά τη λήξη του Τρωικού Πολέμου. Συνδυάζοντας το αναπαραστατικό με το φαντασμαγορικό στοιχείο, μέσω των θεατρικών, χοροθεατρικών και οπτικοακουστικών μέσων που χρησιμοποιούνται, η παράστασή αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο και στο όνειρο.
Ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός που μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αναδεικνύει τη συνέχεια, το έμμετρο και μελωδικό στοιχείο της γλώσσας μας, παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές και νέους να συμμετάσχουν σε θεατρικά δρώμενα, ενώ παράλληλα είναι μια πρωτότυπη εμπειρία για τους θεατές, κατανοητή και αφομοιώσιμη ακόμα και από τα παιδιά.
Πρωταγωνιστούν: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ. Έκτακτη συμμετοχή: ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21:00 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Διοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
Με την Ευγενική Χορηγία των:
Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος – Υποκατάστημα Άστρους
Alpha Bank – Υποκατάστημα Παρ. Άστρους

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009 21:30 Άγιος Πέτρος Κυνουρίας
Μουσική Βραδιά με παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια στην πλατεία του χωριού, με τον Γιάννη Γκορίτσα στο κλαρίνο και την Γωγώ Τσαμπά στο τραγούδι. Κλείσιμο εκδηλώσεων «Τάνεια 2009» με πολλές εκπλήξεις!
Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Αγίου Πέτρου, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 21:15 Θεατράκι Παράλιο Άστρος
Η Ιφιγένεια εν Λυξουρίω από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ. Συγγραφέας: Πέτρος Κατσαΐτης., Διασκευή, επιμέλεια Σπύρος Ευαγγελάτου. Το έργο είναι κωμωδία και εντάσσεται στο επτανησιακό θέατρο. Είναι μια σάτιρα που προκαλεί πολύ γέλιο αλλά και σκέψεις στους θεατές.
Ο συγγραφέας έντεχνα πήρε τον μύθο της Ιφιγένειας στην Αυλίδα και τον μετέτρεψε σε μια ξεκαρδιστική σάτιρα. Έκανε το μύθο κατανοητό σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και με το χιούμορ και την ευστροφία του σχολίασε τα κακώς κείμενα της εκστρατείας.
Επικεφαλής θιάσου είναι ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Σπύρος Φωκάς και πρωταγωνιστούν ο Βύρων Κολάσης και η Μαρία Δρακοπούλου. Την Σκηνοθεσία και τη διασκευή ο Γιώργος Παπαθεοδώρου. Τη μουσική (πρωτότυπη) έγραψε ο Θάνος Γεωργουλάς. Τα σκηνικά και τα κουστούμια ο Χρήστος Ανδριόπουλος. Τα φώτα έκανε ο Φίλιππος Βέρνερ.

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Μαρτζούκος η Κωνσταντίνα Πρασσά, η Άννα Μαρία Πετρίδου και τέσσερις ακόμη ηθοποιοί.

Διοργάνωση: Καλλιτεχνικός Οργανισμός ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.
Τιμή Εισόδου 15 €

 

 

 
Λαζαρίδης: «Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα»
Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη πρεμιέρα έχει ξεκινήσει για τα καλά και όλοι στον Αστέρα σκέφτονται το παιχνίδι της Κυριακής (4.45 μ.μ.) με την Λάρισα. Η σημερινή προπόνηση έγινε το πρωί, με το πρώτο κομμάτι της προπόνησης να περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη στο γυμναστήριο και το δεύτερο τακτική στον αγωνιστικό χώρο.

Στα ευχάριστα της σημερινής προπόνησης ότι ο Σεμπάστιαν Καρέρα έκανε κανονικά προπόνηση, ενώ αντίθετα ο Μπαρτολίνι παραμένει ασθενής και ο Νταμόντε συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα. Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης δήλωσε «Πιστεύω πώς είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η Λάρισα είναι μία υπολογίσιμη δύναμη, αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου μας, πιστεύω πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα.

Έχουμε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία και δεν πρέπει να πάει χαμένη η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Θέλουμε να δείξουμε πώς θα είμαστε υπολογίσιμη ομάδα και φέτος. Είναι πολύ σημαντικό για μας να ξεκινήσουμε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα»

Όπως είναι φυσιολογικό, το παιχνίδι της πρεμιέρας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους φίλους του Αστέρα, που αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο στην προσπάθεια τους να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας.

Τα εισιτήρια για των αγώνα με την Λάρισα

Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενόψει του αγώνα της 1ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ SuperLeague 2009-2010 που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την Κυριακή 23 Αυγούστου 2009 στις 4.45 μ.μ. μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής :
Ημέρες και οι ώρες διάθεσης των εισιτηρίων :
• Τρίτη 18 Αυγούστου έως Πέμπτη 20 Αυγούστου 10.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. από την Μπουτίκ της ΠΑΕ.
• Παρασκευή 21-Σάββατο 22 Αυγούστου 12.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ στο εκδοτήριο της Θύρας 1
• Την Κυριακή 23 Αυγούστου, από τις 11.00 π.μ. έως την ώρα έναρξης του αγώνα στα εκδοτήρια των Θυρών 1 και 2.

Νίκησε στην πρόβα-τζενεράλε…
Αστέρας Τρίπολης-Ηλιούπολη 2-0

(16-8-09)

Πρόβα-τζενεράλε σήμερα για τον Αστέρα μπροστά σε 1.500 φιλάθλους με την Ηλιούπολη, μία εβδομάδα πριν την επίσημη πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα με την Λάρισα.

Ο Αστέρας έφτασε στη νίκη με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα των Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος στο 63’ και στο 83’ αντίστοιχα, οι οποίοι άνοιξαν… λογαριασμό στα γκολ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο 63ο λεπτό ο Βίλτσες «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα, κάνοντας υποδειγματική σέντρα από αριστερά και με κεφαλιά ο σπεσιαλίστας του είδους Τσέζαρεκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων (1-0).

Είκοσι λεπτά αργότερα και αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες του Αστέρα γύρισαν υποδειγματικά την μπάλα, μεταφέροντάς την από την άμυνα στην επίθεση, ο τελικός αποδέκτης της μπάλας Ζεάν Κάρλος απέφυγε έναν αμυντικό και με ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ηλιούπολης, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία της Ηλιούπολης. Οι καλύτερες από αυτές ήταν οι εξής:
- Στο 9ο λεπτό μετά από σέντρα του Έντερ από δεξιά, η κεφαλιά του Τσέζαρεκ έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ
- Στο 16ο λεπτό σχεδόν «καρμπόν» φάση με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Σέντρα ο Καρντόσο και κεφαλιά από τον Ουντότζι
- Στο 22ο λεπτό ο Βίλτσες μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια, πάσαρε στην πλάτη της άμυνας στον Τσέζαρεκ, αλλά ο Θέμελης βγήκε από την εστία του απομακρύνοντας την μπάλα την τελευταία στιγμή
- Στο 32ο λεπτό νέα σέντρα του Καρντόσο από δεξιά, αλλά την κεφαλιά του Έντερ απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης.
- Στο 33ο λεπτό το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαρσελάο έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από την εστία των φιλοξενουμένων.
- Στο 38ο λεπτό το δυνατό σουτ του Στεφανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από την εστία του Αστέρα
- Στο 47ο λεπτό Βίλτσες και Έντερ έπαιξαν το «1-2» αλλά το σουτ του πρώτου έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Θέμελη.
- Στο 51ο λεπτό σέντρα του Τσέζαρεκ από αριστερά, η κεφαλιά του Έντερ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
- Στο 75ο λεπτό το γυριστό σουτ του Καούνου μέσα από την μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Θέμελης.
- Στο 79ο λεπτό ο Αργυρόπουλος έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά, η προβολή του Ζεάν Κάρλος έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από την εστία της Ηλιούπολης.
- Στο 86ο λεπτό ο Εστέβες έκανε όμορφη ατομική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας Μάριο Γκόμες, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα και σχήματα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού εν όψει της πρεμιέρας, να κάνει κάποιες αλλαγές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του.

Ο Σεμπάστιαν Καρέρα και ο Ίσραελ Νταμόντε συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα σήμερα, όπως και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε στο φιλικό παιχνίδι με την Ηλιούπολη.

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι ήταν ασθενής, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Γιάννης Σεντεμέντες που κλήθηκε από την εθνική νέων και αύριο θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Αστέρας: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο (46’ Αργυρόπουλος), Λαζαρίδης, Ουντότζι (55’ Ζεάν Κάρλος), Καρντόσο, Μπαστία, Βίλτσες, Έντερ (73’ Εστέβες), Τσέζαρεκ.
Ηλιούπολη: Θέμελης, Παπαδημητρίου (87’ Τσατσαρής), Ψαρρής (81’ Σικαλιάς), Παραράς, Νικολόπουλος, Στεφανίδης (46’ Γκριγκαλεβίτσιους), Δημήτρης, Ρουσσάκης, Νατσέφσκι (73’ Νιάρος), Μπασαλά (46’ Μπολμποσιάν), Κρητικός (46’ Σαρμιέντο).
- Με την Ηλιούπολη αγωνίστηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα Μπολμποσιάν.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

5ο ανοικτό σκακιστικό ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ – Ε. Σ. Σ . ΠΕ. Π.

Λήξη 30-8-09

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Τρίπολης

Λήξη 8-9-09

Εκδηλώσεις Δήμου Β. Κυνουρίας

Λήξη 22-8-09

Προκήρυξη 37 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελ/σου

Λήξη 20-8-09

Οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων (πριμοδότηση εκρίζωσης)

Λήξη 1-9-09

Θερινό ωράριο καταστημάτων
Επιδότηση για νέους αγρότες

Λήξη 31-12-09

Ηλεκτρονική ενημέρωση για τα προγράμματα ΚΕΕ

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα