Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 17-12-2009

 

 

 

 
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για ΑΣΕΠ
Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ήταν ένας από τους ομιλητές της πλειοψηφίας, στη πρώτη συζήτηση επί της Αρχής του Νομοσχεδίου «Αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», που εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια στις 15.12.2009.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, και ειδικότερα στην κατάργηση της διαδικασίας της συνέντευξης και της προσαύξησης της μοριοδότησης, στην υπαγωγή του συνόλου των προσλήψεων του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα στο ΑΣΕΠ και στον εξορθολογισμό της μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων, τονίζοντας τη συμβολή τους στην ενίσχυση της διαφάνειας, της ισότητας και της δικαιοσύνης του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «με το παρόν νομοσχέδιο ο πολιτικός κόσμος ανακτά την αξιοπιστία του, ο πολίτης την αξιοπρέπειά του και η κοινωνία την αξιοκρατία» και τόνισε εμφαντικά ότι με αυτό μπαίνει «ένα τέλος στη διχαστική και συντηρητική νοοτροπία που λέει ότι το κράτος λάφυρο είναι άδικο για τους ηττημένους και δίκαιο για τους νικητές».

Περαιτέρω έκανε λόγο για εκμετάλλευση και πολιτική ομηρία όσων εργάστηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα στο δημόσιο με συμβάσεις έργου και προγράμματα stage, σημειώνοντας σχετικά ότι «όταν παρέχεις προνομιακή μοριοδότηση στα stage, στις συμβάσεις έργου, δημιουργείς προσδοκίες για μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, και έτσι τους κρατάς ομήρους σ’ένα περιβάλλον ανασφάλειας».

Κλείνοντας, έκανε λόγο για τη «συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης», ενώ τέλος ιδιαίτερα στάθηκε στη συμβολή του νομοσχεδίου στην εμπέδωση ενός νέου κώδικα αξιών της κοινωνίας, λέγοντας ότι « είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό και μας αφορά όλους, γιατί κανένα δίκαιο σύστημα δεν θα πετύχει σε κανέναν τομέα, εάν δεν αλλάξει το αξιακό σύστημα που έχουμε ως κοινωνία.».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας: Περισσότερα...

 

 

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, οι εκλογές του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ), όπως είχε προγραμματίσει το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΝΕΑ. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Νέων.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Μετά το κλείσιμο των καλπών, η εφορευτική επιτροπή ξεκίνησε την καταμέτρηση των ψήφων.

Οι υποψήφιοι που εκλέχθηκαν κατά σειρά είναι οι:
ΤΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΚΟΥΒΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΤΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΖΑΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ
ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΕΤΣΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΑΤΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σημειώνεται ότι οι έξι πρώτοι θα αποτελέσουν, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ τους, τη Διοικητική Επιτροπή του Συνδέσμου Νέων Επαγγελματιών Αρκαδίας.

Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι:
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τον Σύνδεσμο μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2 και στο e-mail:info  snea.gr .

 

 

 
Πρακτική εκπαίδευση νέων εθελοντών ΕΟΔ Αρκαδίας
Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο «Πάνος Αλεξόπουλος» του ΕΟΣ Τρίπολης στο Μαίναλο πρακτική εκπαίδευση των νέων εθελοντών της ΕΟΔ Αρκαδίας. Οι μαθητές του σχολείου βασικών διασωστικών γνώσεων ανέπτυξαν δεξιότητες που αφορούν την πρακτική επιδεσμολογία, την ακινητοποίηση σε φορείο, τη μεταφορά τραυματία καθώς και τη διαχείριση αιμορραγιών, αντιμετώπιση πνιγμονής και βασικές αρχές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Το χιόνι που κάλυψε το βουνό του Μαινάλου έδωσε στους εκπαιδευτές την ιδανική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσομοιώσεις πραγματικών περιστατικών ορεινής διάσωσης, κατά την διάρκεια των οποίων οι μαθητευόμενοι χρειάστηκε να ακινητοποιήσουν τραυματία και να τον μεταφέρουν με φορείο σε πορεία μεγαλύτερη των 2 ωρών. Ακόμη, το πρωί της Κυριακής, οι εκπαιδευόμενοι εθελοντές ακολούθησαν πορεία για την Οστρακίνα, την κορυφή του Μαινάλου, και δοκίμασαν τις δυσκολίες της ανάβασης αλλά και την υπεροχή της ομορφιάς του βουνού.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους καταφυγιάρχες του ΕΟΣ Τρίπολης για την καθ’ όλα άψογη φιλοξενία και να ανανεώσουμε την εκπαιδευτική μας συνάντηση στο καταφύγιο του Μαινάλου για τα μέσα Ιανουαρίου.


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας

 

 

 
Βλάχος: «Να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα»
Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ με το προπονητικό επιτελείο της ομάδας να δίνει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της τακτικής και της ανάπτυξης παιχνιδιού.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με την ΑΕΚ θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου, όταν δηλαδή ο προπονητής του Αστέρα ανακοινώσει την αποστολή του παιχνιδιού.

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τον Αστέρα, με τους Καρντόσο, Νταμόντε, Ζεάν Κάρλος να ακολουθούν σήμερα ατομικό πρόγραμμα, την απουσία του Ουριμπάρι από το Κυριακάτικο παιχνίδι (λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη) και φυσικά τον Ρίος, που βρίσκεται στην Αργεντινή συνεχίζοντας το δικό του πρόγραμμα θεραπείας.

Παρόλα αυτά, υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ικανοποιητικά η διάθεση των εισιτηρίων για τον Κυριακάτικο αγώνα.

Μιλώντας για το παιχνίδι ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε «Είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη και σπουδαία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Τη σεβόμαστε όπως σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, πόσο μάλλον μία ομάδα που η ιστορία και η ταυτότητα του συλλόγου είναι γνωστά σε όλους παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο.

Σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την καλή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Όλοι οι παίκτες μας πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα. Πιστεύω πώς αν οι παίκτες κάνουν αυτά που γνωρίζουν στο γήπεδο, τότε η τελική έκβαση του παιχνιδιού θα είναι πολύ καλή για μας.

Σε αυτή την προσπάθεια μας, θα ήθελα να καλέσω τους φίλους του Αστέρα στο γήπεδο, προκειμένου να βοηθήσουν τους παίκτες και την ομάδα. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους»

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Λειτουργεί και πάλι η ιστοσελίδα του Αρκαδικού

Το πρόβλημα με την επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικού ξεπεράστηκε σήμερα το απόγευμα και με αλλαγή ονομασίας βρίσκεται και πάλι στον «αέρα». Η νέα ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.arcadikosbc.gr 
Το διοικητικό συμβούλιο του Αρκαδικού ζητάει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας για τη μη λειτουργία της ιστοσελίδας τις προηγούμενες ημέρες, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η προετοιμασία για το ντέρμπι κορυφής

Η νίκη επί της Νήαρ Ήστ, αλλά και το βεβαρημένο πρόγραμμα που είχε ο Αρκαδικός με τρία παιχνίδια πρωταθλήματος σε μία εβδομάδα, ανάγκασε τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να δώσει δύο μέρες ρεπό (Κυριακή, Δευτέρα) και την ευκαιρία στους παίκτες του να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις… μπαταρίες τους.

Η επιστροφή της ομάδας για προπόνηση και παράλληλα η έναρξη προετοιμασίας για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη ήταν την Τρίτη, όπου απουσίαζε δικαιολογημένα ο Σωκράτης Μαναβόπουλος.

Ο αρχηγός της ομάδας μπήκε από χθες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ το καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας ήρθε να προσθέσει η παρουσία του Γιοβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος παρά το δεμένο του χέρι και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, πηγαίνει καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, παρακολουθεί τις προπονήσεις και ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μιλώντας στους παίκτες του ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ν. Ήστ και να συγκεντρωθούν όλοι 100% στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Ιβανόφειο με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αήττητο μέχρι σήμερα Ηρακλή. «Πρέπει να δείξουμε τον καλό μας εαυτό στο γήπεδο απέναντι σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Πρέπει να δείξουμε πώς αξίζουμε τη θέση που έχουμε στο βαθμολογικό πίνακα» ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές του δηλώσεις προς τους παίκτες.

Όπως μάλιστα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο είναι ντέρμπι κορυφής, αφού ο «Γηραιός» πέρασε και πάλι μπροστά στη βαθμολογία μετά τη χθεσινή νίκη του επί της Ν. Ήστ και ο Αρκαδικός τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση (μαζί με Ρέθυμνο και Ίκαρο/Έσπερο).

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης παράλληλα γνωρίζει πώς ο Ηρακλής θα είναι κουρασμένος από το χθεσινό παιχνίδι και την δύσκολη επικράτηση του επί της Ν. Ήστ (η οποία έχασε πιο εύκολα στην Τρίπολη από ότι στη Θεσσαλονίκη) και θα θέλει από την πλευρά του να εκμεταλλευθεί την κούραση των αντιπάλων του, σε συνδυασμό με την καλή ψυχολογία των παικτών του, το ανύπαρκτο άγχος, αλλά και το βάθος πάγκου που αποδείχθηκε πώς έχει ο Αρκαδικός στον αγώνα με την Αθηναϊκή ομάδα.

Η στατιστική έδειξε πώς ο Αρκαδικός πήρε 34 πόντους από τους παίκτες του πάγκου, τη στιγμή που η Ν. Ήστ πήρε μόλις 10 από τους αντίστοιχους παίκτες της. Ταυτόχρονα, ο Ηρακλής έχει και τρίτο (ακόμα πιο δύσκολο) παιχνίδι την προσεχή Τετάρτη, καθώς θα υποδεχθεί στο Ιβανόφειο –λίγες μέρες μετά τον Αρκαδικό- τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος!

Νίκησαν οι έφηβοι του Αρκαδικού

Σε φιλικό ματς που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, η ομάδα του Απόλλωνα ηττήθηκε με 63-62 από την εφηβική ομάδα του Αρκαδικού.
Για τον Απόλλωνα, το ματς αυτό πραγματοποιήθηκε με αφορμή την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα της Γ' Ανδρών, ενώ για τον Αρκαδικό, ήταν απλά ένα ματς συντήρησης, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το εφηβικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Αλλαγή ημέρας στις γυναίκες

Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μετά από κοινή συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας γυναικών μεταξύ της Αμιλλας και του Αρκαδικού θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου αντί της προγραμματισμένης 20/12 και ώρα 4.00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Πάρτι από το βόλεϊ των Λυκαίων

Το τμήμα βόλεϊ του ΓΣΜ Λύκαια διοργανώνει RNB Πάρτι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο DEFACTO PLUS με δύο μεγάλους Έλληνες σταρ της RNB σκηνής «Θηρίο και Εισβολέας»

Στις 23/1 χορεύει ο Αρκαδικός

Ο ετήσιος χορός του Αρκαδικού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 (21.00) στο χώρο δεξιώσεων «ΕΠΑΥΛΙΣ» με τους διοργανωτές να υπόσχονται πολλές εκπλήξεις. Την ίδια ημέρα ο Αρκαδικός υποδέχεται τον Αμύντα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

 

 

 
Εξαιρετική εμφάνιση του Αρη Τρίπολης στα Μέγαρα
17 χρυσά, 3 αργυρά και ένα χάλκινο ο απολογισμός

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παμπαίδες του Αρη Τρίπολης στο πρωτάθλημα «Όρσιππος» που διεξήχθη στα Μέγαρα. Ο Αρης συμμετείχε στο πρωτάθλημα με 21 αθλητές ηλικίας 7-12 ετών και κατέκτησε 17 χρυσά μετάλλια, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν ο Γ. Καραγιάννης και ο αδερφός του Συμεών, ο Β. Αλέμης, ο Α. Σούπος, ο Γ. Μπιστόλας, ο Α. Σωτηρίου στην κατηγορία των παμπαίδων.

Η Ν. Χρονοπούλου, η Μ. Παρασκευοπούλου και η πρωτοεμφανιζόμενη στους αγώνες Σ. Αντωνίου πήγαν πολύ καλά στην κατηγορία παγκορασίδων κερδίζοντας παράλληλα παραστάσεις και εμπειρίες.

Ο πιο εντυπωσιακός αγώνας έγινε από τον Μ. Σούλο, που κατάφερε παίζοντας πραγματικά εξαιρετικό ταε κβο ντο να κερδίσει όποιον αντίπαλο είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτούς τους αγώνες είναι να ξεκινήσουν από μικρή ηλικία οι αθλητές μας να αγωνίζονται και να μαθαίνουν πώς είναι οι αγώνες του ταε κβο ντο. Παράλληλα όμως, βγαίνουν συμπεράσματα και για τον τρόπο που δουλεύουμε καθημερινά στο γυμναστήριο και για τα λάθη που πρέπει να διορθώσουμε. Το πρόσημο από τους αγώνες είναι κάτι παραπάνω από θετικό, κάτι που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Αρη Γιώργος Σιάμπος.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα