Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 17-11-2009

 

 

 

 
Συμπεράσματα από τη συνάντηση της Δοικ. του Επιμελητηρίου με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σύσκεψη του Προέδρου κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με τους εκπροσώπους της ΟΕΒΑ, του ΣΕΒΙΠΕΤ και των Εμπορικών Συλλόγων του νομού. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος και ο Γ.Γ. της ΟΕΒΑ κ.κ. Π. Παρίσης και Η. Τότσης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Ν. Λαγός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Α. Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου κ. Η. Κυρίος και άλλοι εκπρόσωποι των σωματείων μελών της ΟΕΒΑ.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι κλάδοι και να υποβληθούν προτάσεις για τη χάραξη μιας κοινής πορείας και δράσης όλων των φορέων για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων της Αρκαδίας. Περισσότερα...

 

 

 
Παρέμβαση Επιμελητηρίου για την ασφάλιση μικροεπαγγελματιών
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΩΜΟΠΟΛΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Διάκριση με βάση τον τζίρο ζητάει σε επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με το θέμα πρότασης του ΟΑΕΕ για ασφάλιση των μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών και πόλεων κάτω των 2.000 κατοίκων.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά από διάφορες αναφορές του τύπου και σε συνέχεια των σχετικών επιστολών των συναδέλφων Προέδρων των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Φθιώτιδας, σχετικά με το θέμα της πρότασης του ΟΑΕΕ για ασφάλιση των μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών και πόλεων κάτω των 2.000 κατοίκων, αισθανόμαστε την υποχρέωση να παρέμβουμε με τη σείρα μας υπέρ των επισημάνσεων των συναδέλφων για το θέμα.

Όπως αναφέρεται είναι άκρως αντικοινωνικό και υπερβολικό να ζητούμε από τόσο μικρούς επαγγελματίες σε αυτά τα χωριά που παλεύουν να επιβιώσουν και να κρατήσουν τον κόσμο τους να λύσουν αυτοί τα προβλήματα του ΟΑΕΕ. Δυστυχώς, τα προβλήματα σίγουρα δε λύνονται με την ασφυκτική επιβολή νέων ή αυξημένων εισφορών στους ασφαλισμένους. Και ειδικά σε αυτές τις πολύ μικρές επιχειρήσεις των χωριών. Περισσότερα...

 

 

 
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δήμητρης Ρέππας, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Ομίλου MIG, δήλωσε:

«Η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου. Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας.

Κατανοούμε την επιχειρηματική άμιλλα και σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας. Πάνω από όλα όμως, οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το νόμο προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.

Το σύνολο της σημερινής συνέντευξης Τύπου του κ. Βγενόπουλου αποστέλλεται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας.

Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του».

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για την ανάκληση των απολύσεων στο Δήμο Μεγαλόπολης
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Π.Α.ΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίπολη 17-11-09

Η ανάκληση των πέντε απολύσεων των εργαζόμενων αορίστου χρόνου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Δήμο Μεγαλόπολης είναι νίκη των εργαζομένων.

Επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη θέση του ΠΑΜΕ ότι ήταν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις.

Δείχνει τη δύναμη των εργαζόμενων, που με τον αγώνα και την κατακραυγή του κόσμου, μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του εργάτη.

Το αίτημα τώρα είναι μονιμοποίηση και 8ωρη δουλειά για τους εργαζόμενους.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο που βιώνει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας, να επιβληθούν λύσεις σε όφελος των εργαζόμενων.

Τέλος στις απαράδεκτες ύβρεις του Δήμου Μεγαλόπολης ενάντια στο ΠΑΜΕ, τις προσπερνάμε γιατί στόχος μας είναι ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Η Γραμματεία Αρκαδίας  του ΠΑΜΕ

 

 

 
Ο Σμυρνιώτης για την απεργία των παικτών του Αρκαδικού
Νέο φιλικό με την ΑΕΚ Αργους

Νέο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας θα δώσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ο Αρκαδικός, που θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την ΑΕΚ Αργους στις 6 μ.μ.

Σμυρνιώτης: «Να φτιάξουμε το κλίμα»

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης όπου οι παίκτες βγήκαν στο παρκέ μεν, όχι για να παίξουν, αλλά για να απεργήσουν. Ας δούμε πώς είδε από τη δική του οπτική γωνία ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε «Ήταν κάτι που μακάρι να είχε αποφευχθεί. Συμμετείχαμε όλοι σε ένα θέατρο του παραλόγου, σε μία κατάσταση που δεν μπορούσε να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της και πραγματικά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλό για όλους (παίκτες, προπονητές, διοίκηση, ομάδα).

Δουλεύοντας σκληρά επί τρεις μήνες στο γήπεδο και το είπα στους παίκτες, ίσως αυτή η κατάσταση να είναι ο μοναδικός τρόπος να χαλάσει αυτό το εκπληκτικό κλίμα που είχαμε στον Αρκαδικό μέσα και έξω από το γήπεδο και διοικητικά και προπονητικά και μπασκετικά.

Θα πρέπει να κάνουμε όλη την προσπάθεια μας, να μπορέσουμε μετά από λίγο καιρό σα να μην έγινε τίποτα, να ξαναφτιαχτεί το κλίμα και με τη διοίκηση και με τους παίκτες, για να μπορέσουμε να βρεθούμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν.

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παίκτες του Αρκαδικού μετά τη λήξη της κρίκος διοίκησης και παικτών, ήμουν αποδέκτης και της μίας πλευράς και της άλλης, σε αυτό το κομμάτι είμαστε όλοι μαζί.

Σαφώς και η διοίκηση ήθελε να γίνει το παιχνίδι, αλλά τα συγκεκριμένα παιδιά του Αρκαδικού αισθανόμενοι το βάρος μίας απόφασης του να συμμετέχουν στο παιχνίδι θα ήταν πραγματικά επώδυνο γι αυτούς, αφού θα πυροδοτούσε το κλίμα για αυτούς από τη στιγμή που δεν θα γίνονταν τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ωστόσο, οι παίκτες τόνισαν και στον πρόεδρο και σε μένα πώς η κίνηση τους δεν είχε καμία σχέση με τον Αρκαδικό. Τα πράγματα στη συγκεκριμένη ομάδα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Τα παιδιά είναι ασφαλισμένα, έχουν κατοχυρώσει τους μισθούς τους, πληρώνονται κανονικά και δεν έχουν κανένα παράπονο από κανέναν και απλά ήταν μία στήριξη στους συναδέλφους τους που μπορεί ξαφνικά να μην πληρωθούν και να βρεθούν χωρίς ομάδα. Δεν έχει να κάνει τίποτα με τον Αρκαδικό, τίποτα με τη διοίκηση και τον πρόεδρο. Μακάρι να είναι ανώδυνο για το κλίμα και με ότι έχει να κάνει με το Αρκαδικό μπάσκετ»

 

 

 
'Ατυχος ανήμερα των γενεθλίων του ο Λιονέλ Ρίος
Νέο πρόβλημα προέκυψε στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης με τον Λιονέλ Ρίος, αφού ανήμερα των γενεθλίων του ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής χτύπησε στην προπόνηση της Τρίτης και μένει να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης και σε μία χαλαρή άσκηση με τη μπάλα, γύρισε ο αστράγαλός του με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την προπόνηση.

Την ίδια στιγμή, ο αμυντικός μέσος Οράσιο Καρντόσο ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να σκέφτεται τις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτει, ενώ παράλληλα δεν υπολογίζει ούτε στις υπηρεσίες του Αντριάν Μπαστία, καθώς έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες. Στο μεταξύ, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν την Τρίτη ακόμα δύο παίκτες του Αστέρα, οι Γαβριήλ Αποστολίδης και Ίσραελ Νταμόντε.

Η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα συνεχιστεί την Τετάρτη το μεσημέρι (3.00 μ.μ.)

Με τους «αιώνιους» νέοι και έφηβοι

Με τους «αιώνιους» αντιπάλους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα βρεθούν αντιμέτωπες οι αντίστοιχες ομάδες εφήβων και νέων του Αστέρα το προσεχές Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα των εφήβων (Κ-17) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα των νέων (Κ-21) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα