Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 17-11-2009

 

 

 

 
Αναρτήθηκαν οι Πίνακες για τη Δημοτική Αστυνομία
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Κάνουμε γνωστό ότι στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου "peloponnisos.gov.gr" αναρτήθηκαν οι Πίνακες από την αξιολόγηση των αιτήσεων μετά των δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι ίδιοι Πίνακες αναρτήθηκαν και στους Δήμους Καλαμάτας, Λουτρακίου, Μονεμβάσιας, Ναυπλίου και Τριπόλεως καθώς και στις Δ/νσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Νομών.
Ενστάσεις των υποψηφίων κατά των Πινάκων, γίνονται δεκτές εγγράφως μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2009 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, Τέρμα Ερυθρού Σταυρού ή στο ΦΑΞ 2710 232383. Περισσότερα...

 

 

 
Επίσκεψη Οικολόγων Πράσινων στη Μεγαλόπολη
Πρεμιέρα στη Μεγαλόπολη πραγματοποιεί το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Oικολόγων Πράσινων 21 ΚΑΙ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με την πρώτη εκτός Αθηναϊκού Κέντρου μετά τις εκλογές κομματική διαδικασία ξεκινούν από την Αρκαδία οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ταυτόχρονα επιχειρούν άνοιγμα διαύλου επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες.

H Μεγαλόπολη επιλέχθηκε πρώτα από όλα για τη συμβολική της σημασία, ως βασικού κέντρου ηλεκτροπαραγωγής για ολόκληρη τη Νότια Ελλάδα. Λίγες εβδομάδες πριν τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το κλίμα, η επιλογή της Μεγαλόπολης για τη συνεδρίαση των Οικολόγων Πράσινων υπογραμμίζει την προτεραιότητα που δίνουν στα ζητήματα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι η Μεγαλόπολη συνδέεται με μια σειρά ζητημάτων της «πράσινης οικονομίας» και την ανάγκη διατύπωσης μιας νέας πολιτικής πρότασης. Tο Λεκανοπέδιο βρίσκεται στο κέντρο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός ενεργειακού μοντέλου που βασίζεται στην εξόρυξη και καύση του λιγνίτη. Ταυτόχρονα, για την οικονομία της περιοχής, αλλά και της Πελοποννήσου οι περίπου τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι σταθερής απασχόλησης είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης δεν έχει τα χαρακτηριστικά ερήμωσης της υπόλοιπης Αρκαδίας. Διατηρεί μια ζωντανή κωμόπολη των 5.000 και άνω κατοίκων, ταυτόχρονα, όμως, τα λιγνιτωρυχεία επεκτείνονται καταβροχθίζοντας χωριά και αρχαιολογικούς χώρους και η ρύπανση της ατμόσφαιρας επιδρά φανερά στην υγεία και στην ποιότητα ζωής στην περιοχή, όντας μόνιμο θέμα επικαιρότητας.

O αντισταθμιστικός πόρος της ΔΕΗ, περίπου 2.000.000 ευρώ κατ’ έτος «επενδύεται» εξ ολοκλήρου σε έργα υποδομής αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Tα τελευταία τρία χρόνια δεν γίνεται ούτε αυτό. Όχι από ανάγκη για ανασχεδιασμό, αλλά από ανικανότητα και πλήρη διάλυση των πάντων.

Δράσεις για το περιβάλλον και τη μεταλιγνιτική περίοδο δυστυχώς δεν φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητες. Tο πέρασμα, όμως, στο νέο ενεργειακό και οικονομικό πρότυπο με τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα και την ανάγκη για καθαρή ενέργεια δεν μπορεί να μην αφορά, ως βιώσιμη πρόταση εφαρμογής την περιοχή της Mεγαλόπολης.
Ήδη στην εκλογική διακήρυξη των Oικολόγων Πράσινων για την Aρκαδία εθίγησαν τα παραπάνω ζητήματα και διατυπώθηκαν προτάσεις οι οποίες θ’ αναπτυχθούν στο προσεχές διήμερο (21 και 22 Νοεμβρίου).

Στο πλαίσιο του διημέρου το πολιτικό όργανο των Οικολόγων Πράσινων θα επιδιώξει την πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης με τους φορείς της περιοχής (Νομαρχίες, Δήμους, Επιμελητήρια, περιβαλλοντικούς συλλόγους, ΔEH, Εργατικά Κέντρα κ.ά.).
Θα δοθεί συνέντευξη Tύπου στα περιφερειακά MME και θα οργανωθεί συμβολική δράση για τις λιγνιτικές μονάδες και το κλίμα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη στις καμένες περιοχές του Δήμου Φαλαισίας.
Θα γίνει, τέλος, γνωριμία με αγροτουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων στους δήμους Γόρτυνος και Tρικολώνων.

Όπως δήλωσε στον «Π.M.» το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, κ. Nίκος Xρυσόγελος, το διήμερο θα συμβάλει στην εξωστρέφεια των πολιτικών θέσεων, στο διάλογο με την τοπική κοινωνία, την ανάδειξη θεμάτων πράσινης ενέργειας και οικονομίας σε συνδυασμό με εμπειρίες αγροτουρισμού και ταυτότητας της περιοχής. Δ.M.
Δες πρόγραμμα >>>>>>>

 

 

 
Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στο Δυτικό Παρνασσό
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο ΣΑΟΟ εξορμά στον δυτικό Παρανασσό, Δελφούς-Αγόριανη. Το Σάββατο θα γίνει ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο Δελφών καθώς και στο υπέροχο νέο αρχαιολογικό μουσείο. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί διάσχιση από το αρχαίο καλντερίμι και το διεθνές μονοπάτι Ε4. Η πορεία είναι σχετικά εύκολη και θα διαρκέσει 6,5 ώρες. Στην Άνω Αγόριανη θα ακολουθήσει το καθιερωμένο ορειβατικό συμπόσιο.

Αναχώρηση του λεωφορείου στις 7 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ, Μητρ. Δανιήλ 2Γ
Τηλ. 2710234980, 6944675706

 

 

 
Επερώτηση ΚΚΕ για αγροτική πολιτική
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
....
Επερωτάται η κυβέρνηση για τη συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής που οδηγεί στον αφανισμό τους μικρομεσαίους παραγωγού, συρρικνώνει την αγροτική παραγωγή και την συγκεντρώνει σε λίγα χέρια, αυξάνει τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, οδηγεί στην διατροφική εξάρτηση του λαού μας και οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό την ύπαιθρο.
...
Περισσότερα...

 

 

 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/11/2009
ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ,
ΕΝΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΜΗΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Κυβέρνηση με τις χθεσινές αποφάσεις της για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ:
Κατέδειξε την απόλυτη άρνηση της να καταργήσει οριστικά το απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Αρνείται την κατάργηση στην ουσία του ρουσφετιού, αφού συνεχίζονται οι εξαιρέσεις και τα παράθυρα.
Αρνείται επίσης να χειριστεί το εκρηκτικό πρόβλημα των χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων και stage, μέσω μιας προωθημένης, καθολικής και κοινωνικά αποδεκτής λύσης, η οποία θα ήταν εδώ και τώρα να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις στον κοινωνικό τομέα (Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δημοσίου, ΟΤΑ, Υγεία, Παιδεία), οι οποίες άλλωστε υπολειτουργούν και χρειάζονται να στελεχωθούν άμεσα. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα