Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 17-10-2009

 

 

 

 
Ομιλία Ρέππα στη Βουλή
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Περισσότερα...

 

 

 
Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα
Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Αστέρας, αφού ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό 3-0 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, χάνοντας παράλληλα και το αήττητο στα εκτός έδρας παιχνίδια που είχε δώσει πριν από αυτό το παιχνίδι.

Ο Σουηδός Μέλμπεργκ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα "ερυθρόλευκα" στο 36ο λεπτό, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Αυτό το τέρμα έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο Μήτρογλου (53’) και Ζαϊρί (67’) σημείωσαν τα άλλα δύο τέρματα.

Ο πρώην παίκτης του Αστέρα μάλιστα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο δεύτερο ημίχρονο, αφού εκτός του εντυπωσιακού τέρματος που σημείωσε, με έξοχο πλασέ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής από τα αριστερά, ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ (δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα) στο Μήτρογλου.

Το προσεχές Σάββατο 24 Οκτωβρίου (4.45 μ.μ) υποδέχεται στην Τρίπολη τον Ατρόμητο. Η προετοιμασία για το παιχνίδι αυτό ξεκινάει τη Δευτέρα στις 10.00 π.μ.

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας).
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (77' Ζεβλάκοφ), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (69' Στολτίδης), Οσκαρ, Μήτρογλου, Ντιόγκο (Ζαϊρί).
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Εστέβες, Καρντόσο (65' Καούνος), Μπαστία, Βίλτσες (45' Ουντότζι), Εντερ (45' Ζεάν Κάρλος), Τσέζαρεκ.

 

 

 
Ιστορική νίκη στην πρεμιέρα. Αρκαδικός-Παγκράτι 69-65
Με το δεξί ξεκίνησε τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Αρκαδικός κερδίζοντας με 69-65 το Παγκράτι μπροστά σε 1.000 φιλάθλους που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά του Αρκαδικού στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν το εις βάρος του 27-34 μετέτρεψε σε 50-43 (και στις αρχές της τελευταίας περιόδου 52-43) κάνοντας ένα σερί 25-9 (!). Σε εκείνο το διάστημα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα και βρήκε τις λύσεις στην επίθεση.

Στην τελευταία περίοδο το Παγκράτι έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα, αλλά οι παίκτες του Αρκαδικού έχοντας πάθος, πίστη για την τελική επικράτηση, καθαρό μυαλό και ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έφτασαν σε μία ιστορική νίκη με 69-65.

Στο φινάλε της αναμέτρησης όλος ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, πανηγύριζε τη μεγάλη και ιστορική νίκη του Αρκαδικού, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια που γίνεται από τον Αρκαδικό και αυτή τη χρονιά.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Ταρενίδης, Μ. Τσώνος

Δεκάλεπτα: 14-14, 27-31, 50-43, 69-65

Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 3, Παπαδάκης 3, Λυμπερόπουλος, Κοψαύτης 2, Σιζόπουλος 20 (2), Γιοβάνοβιτς 16, Καραδολάμης 4 (1), Μαναβόπουλος 7 (1), Σουρλής 2, Σιβορότκα 10, Τζουγκαράκης 2.
Παγκράτι (Δάγλας): Σακελαρίου 3, Κανταρτζής 2, Παπαργυρόπουλος 6 (1), Μοσχοβίτης 6, Βούλγαρης 3 (1), Βαρδιάνος 9 (1), Κακλαμάνος 14 (2), Τσιότρας, Βαρδαβάς 11, Χαρισμίδης 11, Μιχαλάουσκας.

Σμυρνιώτης: «Κομβικό σημείο το τρίτο δεκάλεπτο»

Γεμάτος ικανοποίηση για τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Παγκρατίου, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και δείξαμε άγχος από την αρχή. Στο ημίχρονο μίλησα στους παίκτες μου και μπήκαν πολύ βελτιωμένοι στο γήπεδο. Κομβικό σημείο του παιχνιδιού το τρίτο δεκάλεπτο, όπου είχαμε τεράστια υπεροχή και βάλαμε το Παγκράτι από κάτω στο σκορ. Σε αυτό το διάστημα βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη, που ήρθε δίκαια στο τέλος»


 

 

 
Απειλή η οστεοπόρωση
H ενημέρωση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, της σιωπηρής αυτής νόσου που σήμερα πλήττει παγκοσμίως 1 στις 3 γυναίκες κι 1 στους 8 άνδρες.

Αυτό είναι το φετινό μήνυμα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Οστεοπόρωση.
«Η ενημέρωση του κοινού για την σιωπηρή αυτή νόσο θα οδηγήσει άνδρες και γυναίκες στον έλεγχο , με αποτέλεσμα την πρόληψη αλλά και την θεραπεία» τόνισε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, κ Ιωάννης Ηλίας.

«Μόνο με αποτελεσματικές στρατηγικές πρόληψης, συμπλήρωσε ο κ Ηλίας, μπορεί να αντιμετωπιστεί η οστεοπόρωση που σήμερα πλήττει πάνω από 200 εκατομμύρια γυναίκες. Κι αυτό γιατί τα επόμενα 50 χρόνια αναμένεται να διπλασιαστούν τα κατάγματα από οστεοπόρωση και φυσικά το κόστος για την αποκατάσταση τους». Περισσότερα...

κ. Ιωάννης Ηλίας, Ειρήνη Λαμπρινουδάκη και Γεώργιος Ιωαννίδης

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα