Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 17-9-2009

 

 

 

 
Εγκαίνια 6ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θα εγκαινιάσει αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 11ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης. Εν συνεχεία, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λυκουρέντζο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Στ. Αγιάσογλου με θέμα το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Μαίναλον. Τέλος, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες μαθητές της Α’ Γυμνασίου της περιφέρειας Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Υφυπουργού είναι το ακόλουθο:

11:00 Εγκαίνια 6ου Δημοτικού Σχολείο &
11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης (συνοικισμός Κολοκοτρώνη)
12:00 Συνέντευξη Τύπου (Ξενοδοχείο Μαίναλον)
19:00 Εκδήλωση απονομής δωρεάν Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
(στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης)

Εξάλλου σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, στη ΔΟΥ καθώς και στη ΔΕΗ Τριπόλεως, προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει με το προσωπικό των υπηρεσιών αυτών.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
«Κατά τη σημερινή επίσκεψή μου στην Αστυνομία συναντήθηκα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, τον Υποστράτηγο κ. Κώστα Τούζο, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, τις γυναίκες και τους άνδρες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν στην πόλη μας.

Εξέφρασα προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Αστυνομίας τα ένθερμα συγχαρητήριά μου για το έργο το οποίο επιτελούν με υποδειγματική αφοσίωση και μάλιστα πάρα πολλές φορές με ηρωική αυτοθυσία προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών, της ευνομίας και της κοινωνικής ειρήνης. Η Αστυνομία μας προασπίζει τα δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών, υπηρετεί τη δημοκρατική νομιμότητα και την εθνική ασφάλεια.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας αξίζουν και έχουν την βαθειά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας καθώς και την αμέριστη ηθική υποστήριξη όλων μας.
Επίσης, σήμερα επισκέφθηκα και συζήτησα με τους εργαζομένους στη ΔΟΥ και στη ΔΕΗ της πόλης μας, οι οποίοι με τον προσωπικό αγώνα της εργασίας τους διασφαλίζουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής όλων των συμπολιτών μας.

Ενημερώθηκα και από κοντά στο χώρο της εργασίας τους για τα προβλήματά τους και τις προτεινόμενες λύσεις και ανταλλάξαμε εποικοδομητικές απόψεις για την βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος του κοινού συμφέροντος της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αποτελεσματική και γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες και για τον σκοπό αυτό αγωνίζεται για την συνεχή αναβάθμισή τους. Διανύουμε μία δύσκολη πορεία ευρισκόμενοι εντός μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η έξοδος από την κρίση και η ανάπτυξη της οικονομίας συναρτάται και από την αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα. Απαιτείται υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Οι δημαγωγικές παροχολογίες και οι εύκολες υποσχέσεις προς όλους και για όλα θα επιμηκύνουν τη διάρκεια της κρίσης στην ελληνική οικονομία με προφανείς τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλους μας. Η πρόοδος απαιτεί θυσίες και κόπους. Η ευημερία δεν χαρίζεται με εύκολα και ευχάριστα λόγια προεκλογικής κατανάλωσης αλλά κατακτάται με πράξεις σύνεσης και έργα επίμοχθα.

Ο λαός μας επιλέγει την ειλικρίνεια και τη υπευθυνότητα και συντάσσεται με τον ηγέτη Κώστα Καραμανλή στον κοινό αγώνα για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την ενδυνάμωση της πατρίδος μας της Ελλάδος».

 

 

 
Υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας
 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους

Γεννήθηκε στο Λευκοχώρι Γορτυνίας και διαμένει στην Τρίπολη. Συνταξιούχος του ΟΤΕ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.Κ.ΚΙ. Υποψήφιος Βουλευτής με το ΔΗ.Κ.ΚΙ το 1996 και το 2000.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Κωνσταντίνος του Παναγιώτη

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1954. Είναι γιατρός Πνευμονολόγος με διδακτορικό τίτλο και υπηρετεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Από το 1998 είναι πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ του Νομού Αρκαδίας. Ήταν μέλος της τελευταίας αιρετής διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης (1986-1990). Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 και 2006 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο συνδυασμό «ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ». Ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς.

ΚΩΛΕΤΤΗ Τούλα του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1980 στα Δολιανά Κυνουρίας. Έγγαμη με ένα παιδί. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Άστρους. Πτυχιούχος γαλλικών. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος. Σήμερα διδάσκει γαλλικά. Ανένταχτη στο χώρο της Αριστεράς.

ΜΑΝΤΗΣ Αθανάσιος του Χρήστου.

Γεννήθηκε το 1957 στο Κατσίμπαλη Γορτυνίας. Την τετραετία 1982-1986 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Κατσίμπαλη. Από το 1984 ως εργαζόμενος στο χώρο της ΔΕΗ ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 και 2006 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο συνδυασμό «ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ». Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΝ.

ΣΤΑÏΚΟΣ Χρήστος του Δημητρίου.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1979. Ήταν μαθητής στο Πειραματικό Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Τρίπολης. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ, καθώς και αντιπρόεδρος των μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού Αθηνών. Δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.


Δες πρόγραμμα περιοδειών για 18 και 19 Σεπτεμβρίου >>>>>>>>

 

 

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ALZHEIMER
Στην κατανόηση της παθογένεσης και τον καθορισμό νέων θεραπευτικών στόχων,στρέφουν τώρα τις ελπίδες τους οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της νόσου του Alzheimer, της πιο συχνής και βαρειάς μορφής γεροντικής άνοιας, που καταστρέφοντας εγκεφαλικά κύτταρα έχει πάρει παγκοσμίως διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η νόσος αυτή προσβάλλει τους ανθρώπους σε ποσοστό πάνω από 1% στην ηλικία των 60-65 ετών και ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε πέντε χρόνια, για να φθάσει πάνω από 30% στις ηλικίες μεταξύ 85 και 90 ετών.Στις ανεπτυγμένες χώρες ζουν στις ηλικίες αυτές περισσότερα άτομα και αν δεν βρεθεί κάποια αποτελεσματική θεραπεία και η δημογραφική αυτή αύξηση συνεχισθεί, τότε ο αριθμός των πασχόντων από τη νόσο του Alzheimer θα διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων ατόμων στον πληθυσμό είναι σημαντικό να προετοιμαζόμαστε για τις αυξανόμενες ανάγκες κατάλληλης στέγασης και υπηρεσιών καθώς και για επαγγελματίες υγείας που θα περιθάλπουν αυτούς τους ασθενείς, Η δημόσια ενημέρωση και η εκπαίδευση σε θέματα άνοιας διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για την πρόληψη της νόσου του Alzheimer και οι εφαρμόσιμες προληπτικές στρατηγικές εστιάζονται κυρίως στην μεταβολή του τρόπου ζωής, στην οποία περιλαμβάνονται τα διατροφικά,σωματικά και πνευματικά πρότυπα άσκησης και πιθανώς η χρήση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών.

Οι προληπτικές στρατηγικές οι οποίες στοχεύουν στη ρύθμιση του αγγειακού παράγοντα έχουν ήδη αποδειχθή αποτελεσματικές.Η υπέρταση, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο,ο σακχαρώδης διαβήτης το κάπνισμα, η υπερχοληστεριναιμία είναι γνωστοί παράγοντες αγγειακού κινδύνου.Οι παράγοντες αυτοί έχουν ενοχοποιηθή για καρδιακά επεισόδια, στεφανιαία νόσο, εμφράγματα, αλλά προδιαθέτουν επίσης τόσο για αγγειακή άνοια όσο και για τη νόσο του Alzheimer.

Τώρα στην αρχή του 21ου αιώνα η καθυστέρηση των καταστροφικών συμπτωμάτων της ΝΑ γίνεται πραγματικότητα χάρη στην αδιάκοπη πρόοδο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου.Η διάθεση στην κλινική πράξη των πρώτων εγκεκριμένων συμπτωματικών θεραπειών της νόσου του Alzheimer επιτρέπει την αισιοδοξία ότι θα ακολουθήσει περαιτέρω πρόοδος στη θεραπεία.
Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου μέλη της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας με την ευκαιρία της διοργάνωσης Ημερίδας για την Παγκόσμια ημέρα της νόσου του Alzheimer, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη κατά τις ώρες 10.00-18.00.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν την νόσο του Alzheimer,καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρμόδιων φορέων προς όφελος των ασθενών και την στήριξη των οικογενειών τους.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρευρεθούν ασθενείς, φίλοι, και φροντιστές για να καταθέσουν τις ανησυχίες τους, τα προβλήματά τους και τις προτάσεις τους και να βρεθούν λύσεις με Σεβασμό στον Ασθενή.

 

 

 
Θετικές εντυπώσεις και πάλι. Λαύριο-Αρκαδικός 58-72
Θετικές εντυπώσεις άφησε και πάλι ο Αρκαδικός σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, καθώς κέρδισε 72-58 στο Λαύριο, αλλά το σημαντικότερο δεν ήταν η νίκη, αλλά η εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Η ομαδικότητα ήταν και πάλι χαρακτηριστικό του Αρκαδικού, που παράλληλα με την πολυφωνία στην επίθεση έχει περάσει στο στυλ παιχνιδιού του την καλή άμυνα, τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα, ο Αρκαδικός δέχτηκε μόλις επτά πόντους «αχρηστεύοντας» όλα τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, καθώς βλέπει να… ρουφάνε ως σφουγγάρια τις οδηγίες του κατά την διάρκεια των παιχνιδιών.

Με τον Αρκαδικό δεν αγωνίστηκαν, κυρίως για προληπτικούς λόγους, οι Σπηλιόπουλος, Σιβορότκα, ενώ αντίθετα αγωνίστηκαν ένας Σκοπιανός σέντερ (που εφόσον αποκτηθεί θα αγωνιστεί ως κοινοτικός) και ένας Έλληνας φόργουορντ που άφησαν καλές εντυπώσεις.

Δεν κρατήθηκαν πόντοι σε αυτό το παιχνίδι, ενώ τα δεκάλεπτα είχαν ως εξής: 17-15, 33-40, 51-58, 58-72.

Δεν είναι γνωστό ποιο θα είναι το επόμενο φιλικό παιχνίδι του Αρκαδικού, αφού έγιναν αρκετές ακυρώσεις και αλλαγές από τις ομάδες που αρχικά είχαν συμφωνήσει να παίξουν με την ομάδα της Τρίπολης.

 

 

 
Άπαντες στη διάθεση του Γκόμες
Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (16.45) με τον Μάριο Γκόμες να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς συμμετείχε κανονικά στη σημερινή προπόνηση και ο Βαγγέλης Καούνος.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί και αμέσως μετά ο Αργεντινός τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας. Ο Αστέρας θα αναχωρήσει για την Αθήνα αύριο το απόγευμα, όπου και θα διανυκτερεύσει σε γνωστό ξενοδοχείο.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα στη Νέα Σμύρνη θα είναι ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης, ο οποίος αγωνιζόταν παλιότερα στον Πανιώνιο. Ο captain του Αστέρα δήλωσε για το παιχνίδι του Σαββάτου «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος. Ο αντίπαλος μας θα μας πιέσει πολύ και θα κυνηγήσει τη νίκη, διότι έχει κάνει μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ωστόσο και εμείς θα παίξουμε για τη νίκη. Είμαστε σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και πιστεύω πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω πώς θα φανεί στο γήπεδο. Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω τους φιλάθλους μας στο γήπεδο, για να μας στηρίξουν στη δύσκολη προσπάθεια που θα κάνουμε»

Αύριο εξ άλλου, στελέχη του Αστέρα Τρίπολης θα παρευρεθούν στην παρουσίαση του νέου προγράμματος των αθλητικών καναλιών της NOVA, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα