Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 16-12-2009

 

 

 

 
Σύσκεψη Επιμελητηρίου, ΟΕΒΑ και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ

Η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα μας

Με τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο συναντήθηκαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και τα μέλη των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΑ.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα πλαίσια της γνωριμίας του με τις διοικήσεις των εν λόγω φορέων.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικοί κλάδοι, τόνισε: «Αυτή εδώ είναι μία πρώτη, ενημερωτική συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός πρώτου κύκλου επαφών που έχω ξεκινήσει με φορείς της Αρκαδίας, με στόχο την εντατικοποίηση της συνεργασίας μας».

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΑ, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Κωνσταντινόπουλο για το ενδιαφέρον που δείχνει για τις παραγωγικές τάξεις του νομού μας, τον συνεχάρησαν για την εκλογή του και του ευχήθηκαν μια καλή κυβερνητική θητεία ως βουλευτής του νομού μας ξεκίνησαν τις εργασίες της συνάντησης.

Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ανέλυσε τις θέσεις του Επιμελητηρίου σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην τοπική οικονομία και απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις όπως: το ασφαλιστικό, τις οφειλές του Δημοσίου προς του επαγγελματίες, το παρεμπόριο, τη «μαράζωση» από τουριστικής άποψης της Τρίπολης και τα θέματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού, είτε αυτά αφορούν προγράμματα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, είτε πρόσβασης στην τραπεζική αγορά. Επιπλέον ο κ. Μπουντρούκας επεσήμανε τη διαβούλευση που έχει το Επιμελητήριο με όλα τα σωματεία για ιεράρχηση των ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για το θέμα των επιδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου στους επαγγελματίες, κατά την οποία αναλύθηκε με σαφήνεια η θέση του Επιμελητηρίου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και το μέλος της Διοίκησης κ. Δημήτρη Παυλή. Πιο συγκεκριμένα: «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, πέτυχε, μέσω των παρεμβάσεων, το 60% της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του Αναπτυξιακού για την Αρκαδία κάτι που δεν προβλεπόταν αρχικά. Όμως έχει παγώσει το σύστημα. Έχει αξιολογηθεί μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων και αυτό λόγω της έλλειψης προσωπικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, να αξιολογηθούν οι επιχειρήσεις και να επιδοτηθούν. Θέλουμε την στήριξη των βουλευτών Αρκαδίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

«Εκρηκτική η κατάσταση στην Αρκαδία» τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος φοροφυγάς είναι ο Δημόσιος Τομέας αλλά το αποκρύπτει» ενώ επισημαίνει ότι η Αρκαδία έχει να προσφέρει πολλά και από επιχειρηματικής άποψης αλλά και τουριστικής «Πρέπει να γίνει άμεσα ένας σχεδιασμός για την Αρκαδία. Εδώ και χρόνια έχουμε κάνει προτάσεις με το Επιμελητήριο Αρκαδίας για συνεδριακό τουρισμό και ερευνητικό κέντρο, αλλά δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση».
Κλείνοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως η καινοτομία και η πιστοποίηση των επαγγελμάτων θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου προσκάλεσε τον κ. Κωνσταντινόπουλο, καθώς και τους υπόλοιπους βουλευτές της Αρκαδίας, να παρευρεθεί στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, οι Πρόεδροι των πυρόπληκτων νομών με την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη για θέματα που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι Νομοί.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος διατύπωσε την πρόθεση να εργαστεί πάνω στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικοί φορείς τονίζοντας ότι: «Σε ό,τι με αφορά, δεσμεύομαι για μια απόλυτη και καλή συνεργασία. Σε μια ειλικρινή προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να δώσουμε ώθηση και προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, δεσμεύομαι για μια ειλικρινή προσπάθεια προώθησης των αιτημάτων σας, δεσμεύομαι ότι τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν, θα μας βρουν στο ίδιο τραπέζι να αγωνιζόμαστε μαζί για την επίλυσή τους.», ενώ υποσχέθηκε πως θα τους συνοδέψει στην συνάντηση που θα έχουν με την κα. Λούκα Κατσέλη.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έδωσε ένα αναμνηστικό ενθύμιο στον κ. Κωνσταντινόπουλο θέλοντας να τον ευχαριστήσει για την πρωτοβουλία του και το ενδιαφέρον που έδειξε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι και τα σωματεία της Αρκαδίας.


 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα, υπουργού Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.
Κυρίες και κύριοι, όταν μιλούμε για κρίση, ασφαλώς η αναφορά αυτή αποτελεί μια κοινοτοπία. Η κρίση είναι μια λέξη που δεν ταιριάζει στη δική μας κυβέρνηση, είναι μια λέξη η οποία προσδιορίζει μια περίοδο και μια πολιτική που συνδέεται απολύτως με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η λέξη που ταιριάζει σ’ εμάς είναι η λέξη «ανασυγκρότηση». Έχουμε ευθύνη να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο, να φέρουμε την ανασυγκρότηση και γι’ αυτό ακριβώς εργαζόμαστε. Αυτή είναι η εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός.

Άλλωστε είναι, θα έλεγε κανείς, η μοίρα αυτής της παράταξης, ν’ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση του τόπου σε στιγμές κρίσης όπως έγινε και το ’81 και το ’93, και με προσπάθεια, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και όλων των κοινωνικών δυνάμεων, να φτάνει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο λαός μάς εμπιστεύθηκε με την ψήφο του τη διακυβέρνηση του τόπου. Η μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνησή μας, αποτελεί τον πρώτο και βασικότερο παράγοντα για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα μας. Έχουμε υποχρέωση ν’ αξιοποιήσουμε αυτό το περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας, και με σταθερότητα πολιτικής να επιτύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο. Περισσότερα...

 

 

 
Το δώρο Χριστουγέννων στα ΤΑΞΙ
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, το δώρο των οδηγών ΤΑΞΙ για την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους καθορίστηκε στο 1,00 ευρώ. Το δώρο θα προστίθεται σε κάθε διαδρομή και θα ισχύσει στο διάστημα από 18 Δεκεμβρίου 2009 έως και 7 Ιανουαρίου 2010.

 

 

 
Ερώτηση ΚΚΕ για ΠαΠελ
...
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,
Τι μέτρα θα πάρουν ώστε,
1. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι κάθε μορφής συμβασιούχοι και να διασφαλιστεί το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
2. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία και η κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας του.
...
Περισσότερα...

 

 

 
Στις 13 Γενάρη παίζει ο Αστέρας για το κύπελλο
Το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με τον Αστέρα να αντιμετωπίζει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2010 (17.00).

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Hellas onLine περιόδου 2009-2010 έχει ως εξής:
13/1/2010
Αρης-Αστέρας
Παναθηναικός-Πιερικός
Λεβαδειακός-Καβάλα
Καλλιθέα-Τρίκαλα
20/1/2010
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανσερραικός-ΠΑΟΚ
Ξάνθη-Ολυμπιακός
Θρασύβουλος-Πανιώνιος

- Οι αγώνες ξεκινάνε στις 17.00, είναι μονοί και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκειά τους, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και των πέναλτι.

Δύο προπονήσεις στο σημερινό πρόγραμμα

Με δύο προπονήσεις συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η πρωινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, κατοχής μπάλα και συνεχόμενα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες να χωρίζονται σε ομάδες.

Το απόγευμα οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με το πρώτο γκρουπ να κάνει ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο, ενώ το δεύτερο γκρουπ έπαιξε «οικογενειακό διπλό» με την ομάδα των νέων.

Η ανδρική ομάδα κέρδισε 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Έντερ, ενώ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των Κ-21. Στο «οικογενειακό διπλό» αγωνίστηκαν οι: Μητσέας, Σεντεμέντες, Εστέβες, Λαμπρόπουλος, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Λαδάκης, Νταμόντε, Έντερ, Καούνος και Λιουμπόγιεβιτς. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Καρντόσο, Ζεάν Κάρλος.


Εντός έδρας παίζουν νέοι, έφηβοι

Δύο παιχνίδια στην Τρίπολη θα δώσουν το Σαββατοκύριακο 19-20 Δεκεμβρίου οι ομάδες νέων (Κ-21) και εφήβων (Κ-17) του Αστέρα.

Η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 3.00 μ.μ. την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ, στον αγώνα που θα ανοίξει την αυλαία αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ η ομάδα των εφήβων θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Εργοτέλη στις 11.00 π.μ.

 

 

 
Υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο πάρτι του Αρκαδικού κ.α. νέα
Στα πλαίσια των κοινωνικών τους εκδηλώσεων εν όψει των Αγιων Ημερών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Αρκαδικός σε συνεργασία με την Chiquita Hellas S.A. και την ΔΕΥΑΤ διοργανώνουν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ένα υπαίθριο πάρτι στην Πλατεία Πετρινού, με πολλή μουσική, εκπλήξεις και δώρα για όλους.

Τα ραντεβού μας (και με τους παίκτες της ομάδας φυσικά) είναι την Τρίτη (10.00 έως 19.30) και την Τετάρτη (10.00 έως 18.00).

Ξεκίνησε η λαχειοφόρος του Αρκαδικού...
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ηρακλή...
Αλλαγή ημέρας στον αγώνα γυναικών...
Η σημασία και το μέγεθος της νίκης...
Μεγάλη ακροαματικότητα και πάλι...
Όλοι μία οικογένεια στον Αρκαδικό...
Θα ζητήσει την κόπια του αγώνα...
Ο Αρκαδικός κέρδισε τον Καραδολάμη...
Το γούρι του Σουρλή...

Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα