Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 16-7-2009

 

 

 

 
6th TRIPolis Rock Festival
H TimeMachine, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης σας προσκαλούν στο 6ο TRIPolis Rock Festival, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου στο θέατρο Άλσους Αγ. Γεωργίου.

Το Σάββατο θα εμφανιστούν οι Frantic V (five) από την Θεσσαλονίκη, οι Meanie Geanies από την Αθήνα, οι Strange Fruit από την Τρίπολη και οι Zero επίσης από την Τρίπολη.

Την Κυριακή θα εμφανιστούν οι Θρυλικοί Vavoura Band από την Αθήνα, οι αινιγματικοί ΦFC και οι Carry The Burden από την Τρίπολη.
Ώρα Έναρξης : 19:00
Είσοδος : Ελεύθερη

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 FM
Αρκαδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Εφημερίδα «Στην Πρίζα»

Σύντομα Βιογραφικά  Περισσότερα...

 

 
Αντικατάσταση κεντρικής θέρμανσης του Γ.Λ. Άστρους
Με εισήγηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, με το ποσό των 76.000,00€ για την ολοκλήρωση του έργου «Αντικατάσταση κεντρικής θέρμανσης του Γενικού Λυκείου Άστρους». Με την απόφαση αυτή αντιμετωπίζεται δραστικά η επιτακτική ανάγκη της επιδιόρθωσης της κεντρικής θέρμανσης με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής μονάδας από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες
Η κυβέρνηση της Ν.Δ με φανατισμό και υποκύπτοντας στην ακροδεξιά ατζέντα του ΛΑΟΣ, απειλεί να γκρεμίσει και τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατικού κράτους δικαίου, αξιοποιώντας από τη μια την συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα « περί μηδενικής ανοχής στη μετανάστευση» και από την άλλη την συμβολή των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε που προωθούν με τη σειρά τους την τρομολαγνεία και τον ρατσισμό.

Η καλοκαιρινή επέλαση της Κυβ/σης κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζεται ακάθεκτη με τη δημιουργία Τράπεζας DNA, που μας οδηγεί χρησιμοποιώντας και κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους κατά την κρίση της αστυνομίας και χωρίς δικαστικές εγγυήσεις, στον επικίνδυνο δρόμο της εγκαθίδρυσης του κράτους του «μεγάλου αδερφού».

Αυτή η πολιτική ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο με τις διώξεις και τις σκούπες κατά των μεταναστών με αποκορύφωμα την επίδειξη βαρβαρότητας στον καταυλισμό της Πάτρας, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να στοιβάζονται στα κρατητήρια κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως συμβαίνει και στην πόλη μας. Είναι φανερό ότι η κυβερνητική παράταξη δείχνει διατεθειμένη να ξεπεράσει σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές πολιτικές ακόμα και τον κ. Μπερλουσκόνι.

Σήμερα που εντείνεται η οικονομική κρίση, που η ακροδεξιά ανεβαίνει, που τα σκάνδαλα έχουν φουντώσει και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος έχει τεράστιες διαστάσεις, που η τρομοκρατία έχει κάνει ξανά την εμφάνισή της, σήμερα που μέχρι και το νερό πουλάνε και τα ελληνικά νοικοκυριά υπερχρεώνονται επικίνδυνα, η δίωξη των μεταναστών είναι μια καλή λύση για να κρύψουν τις αδιέξοδες πολιτικές τους.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η λύση στο μεταναστευτικό δεν είναι οι διώξεις και οι σκούπες γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα, το είδαμε άλλωστε στη δεκαετία του 90. Και βέβαια τα σύνορα δεν μπορούν να φυλαχτούν μόνο από την μια πλευρά και χρειάζεται διπλωματία και αναπτυξιακή συνεργασία με τις βασικές χώρες προέλευσης και διέλευσης όπως είναι η γειτονική Τουρκία.

Λύση είναι η ουσιαστική μεταναστευτική πολιτική που θα αρχίζει από την Ε.Ε., γιατί θα πρέπει να σταματήσει ο κ. Μπαρόζο να βλέπει την χώρα μας σαν αποθήκη μεταναστών, και στην συνέχεια να ακολουθηθούν πολιτικές νομιμοποίησης και μείωσης της παραοικονομίας και της παράτυπης εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γκετοποίησης και ακραίας εκμετάλλευσης.

Άμεσα θα πρέπει να αλλάξει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και που έχει σαν αποτέλεσμα την ακραία εκμετάλλευση τους και την απώλεια σημαντικότατων πόρων για το Ελληνικό Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Να χορηγηθεί άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εξόδου από την χώρα μας σε όσους το επιθυμούν και αυτοί είναι πάρα πολλοί, ώστε να αποσυμφορηθεί ο πληθυσμός των εξαθλιωμένων μεταναστών, που αποτελεί αιτία αλλά και άλλοθι για προστριβές με τμήματα λαϊκών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, δίνοντας παράλληλα το πρόσχημα παρεμβάσεων ακροδεξιών οργανώσεων. Να δημιουργηθούν επίσης ανοικτά κέντρα φιλοξενίας και όχι κράτησης. Η αστυνομία είναι ανάγκη να απεμπλακεί από τη διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Η χώρα μας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για την διεκδίκηση μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής που, πρώτον θα στηρίζει ουσιαστικά τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της φτώχειας-που είναι η βασική αιτία της μετανάστευσης- και δεύτερον, η Ε.Ε πρέπει να στηρίξει με ειδικά Ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικές υποδομές στις χώρες υποδοχής των μεταναστών, όπως είναι η Ελλάδα, και φυσικά όλες οι χώρες της Ε.Ε να συμβάλουν και να δεχθούν μετανάστες .

Μια καλά οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική δίνει ασφάλεια στους πολίτες, ευημερία στη χώρα, ενισχύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και δίνει το μήνυμα στους μετανάστες ότι αν ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό θα βγουν κερδισμένοι.

 

 
Η φωνή των αναγνωστών μας: Επιστολή στο δήμαρχο Λαγκαδίων
Αγαπητέ Κε Ευστάθιε Κούλη
Δήμαρχε Λαγκαδίων Γορτυνίας,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των εν Αθήνας συγχωριανών του πάνω Μαχαλά,
που καταφέρατε επί των ημερών σας να θανατωθεί και να ξεριζωθεί ο Πλάτανος της κάτω Ράχης,
ο οποίος παρεπιμπτόντως είχε φυτευθεί από την προγιαγιά μου Νικητογιαννού πριν από 100+ χρόνια και είχε ζωντανέψει με νεροκουβάλημα απο τα Παλιότσουπα.

Επίσης επικαλούμενος την γενναιοψυχία σας και το αμείωτο ενδιαφέρον σας,
προτείνω να τοποθετήσετε στο κέντρο της άδειας πλέον Ράχης μια φωτογραφία σας καθώς και το βιογραφικό σας,
ώστε να προσφέρετε αμέριστο γέλιο, χαρά, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη σε επισκέπτες και ντόπιους,
και σε αντικατάσταση της ψυχρής σκιάς και του άχρηστου συμβολισμού που προσέφερε ένα παλιό μα πάρα πολύ παλιό παλιοδέντρο.

Τι έχεις καημένε πλάτανε και στέκεις μαραμένος
μέρα και νύχτα στο νερό και πάλι μαραμένος;
Να μη σε χτύπησε Βοριάς κάνας κακός αέρας;
Είτε Βοριάς με φύσηξε, είτε κακός αέρας
Αλή Πασάς επέρασε μ' εξήντα δυό χιλιάδες
κι όλοι στον ίσκιο κάτσανε και όλοι στη δροσιά μου
κι όλοι σημάδι μ' έβαλαν και όλοι με χτυπούσαν
άλλοι στα φύλλα με χτυπούν και άλλοι στα κλωνάρια
κι αυτός ο γέρο Αλή Πασάς μεσ' στην καρδιά χτυπάει.

Ανυπομονούμε για τα χειρότερα
Πάντα δικός σας για τα επόμενα 100+ χρόνια
Περικλής Βασ. Ασπρούλιας το γένος Αγγέλως Νικήτα
Παραγωγός - Σκηνοθέτης

ΑΘΗΝΑ
15/07/09

Υ.Γ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

 

 
Φωτο από την προετοιμασία του Αστέρα στο Καρπενήσι

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα