Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 15-12-2009

 

 

 

 
Συγκέντρωση ΣΑΟΟ για τις κλιματικές αλλαγές
Αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποιεί συγκέντρωση στη πλατεία Πετρινού και ώρα 7:00 μ.μ. με αφορμή την διάσκεψη της Κοπεγχάγης για τις κλιματικές αλλαγές.

 

 

 
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Η εικόνα της κάτω αγοράς της πόλης μας, πράγματι έτσι όπως είναι σήμερα, είναι απαράδεκτη. Τραυματίζει και διασύρει την πόλη μας, σε κάθε άνθρωπο που την επισκέπτεται.

Το ζητούμενο είναι: Τι πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο κος Δήμαρχος σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση, ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος μέσα σε διάστημα τεσσάρων το πολύ μηνών, θα ελευθερωθεί από τους επαγγελματίες και στη συνέχεια θα κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίρια, ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός υπόγειου γκαράζ και από πάνω θα σηκωθεί κτίριο όπου θα στεγαστούν οι διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.

Η Δημοτική Κίνηση ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ είναι κάθετα αντίθετη με ένα τέτοιο σχεδιασμό γιατί: Περισσότερα...

 

 

 
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από Επιμελητήριο
To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα από τα παραπάνω τμήματα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΕΔΕΠ, Κοραή 3, ΤΚ 10564, Αθήνα υπόψη κας Μ. Γιάνναλου ή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, υπόψη κας Σακελλαρίου.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: Περισσότερα...

 

 

 
Τρίτος πολυτιμότερος ο Αναστασόπουλος - Συνέντευξη Ρόκα
Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Νίκος Αναστασόπουλος αναδείχθηκε τρίτος πολυτιμότερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, συγκεντρώνοντας τελικά το 14,1% των ψήφων.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που τερματοφύλακας ψηφίζεται για την ανάδειξη του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Σωτήρης Νίνης του Παναθηναϊκού, που συγκέντρωσε το 58,9% των ψήφων, ενώ δεύτερος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague ο Γκουστάβο Μαντούκα της ΑΕΚ που συγκέντρωσε το 27% των ψήφων.

Όσον αφορά το νικηφόρο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανήκει πλέον στην ιστορία και το μυαλό όλων στον Αστέρα μπαίνει το Κυριακάτικο παιχνίδι στην Τρίπολη με την ΑΕΚ. Σήμερα εξ άλλου ξεκίνησε η προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και στη συνέχεια ασκήσεις κατοχής μπάλας στο γήπεδο. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Τέλος, μπαίνοντας στο σάιτ www.starshop.asterastripolis.gr μπορούν οι φίλοι του Αστέρα να δουν όλα τα είδη που διαθέτει η μπουτίκ της ομάδας και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης να αγοράσουν αυτό που επιθυμούν.

Κάθε φίλαθλος που ενδιαφέρεται, θα πρέπει πρώτα να κάνει μία εγγραφή στο σάιτ και να ακολουθήσει τις οδηγίες, προκειμένου να μπορεί να αγοράσει τα αγαπημένα του είδη από την μπουτίκ του Αστέρα.

O Στάθης Ρόκας αποκλειστικά στο www.wind.com.gr

Ο 25χρονος μέσος του Αστέρα Τρίπολης, Στάθης Ρόκας, μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr λίγο μετά από μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του σε μια δύσκολη αποστολή εκτός έδρας.

Πιστεύει πως ο Αστέρας είναι ικανός να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στη συνέχεια της σεζόν έτσι ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θεωρεί αρκετά σημαντικό αλλά και δύσκολο το ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ που όμως κατά την άποψή του η νίκη είναι στα χέρια της ομάδας της Τρίπολης εφόσον αυτή παρουσιαστεί σοβαρή και απόλυτα συγκεντρωμένη στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Στάθης Ρόκας νιώθει πολύ καλά στην πόλη της Αρκαδίας, καθώς οι συνθήκες γι' αυτόν είναι ιδανικές και το μόνο που περιμένει είναι οι ευκαιρίες για πολλές συμμετοχές προκειμένου να δείξει τις αξίες του. Τόσο ο ίδιο όσο και οι συμπαίκτες του θέλουν να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο καθώς φέτος υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζήσουν όλοι στον Αστέρα, μεγάλες στιγμές φέτος.

«Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι σε θέση να κερδίσει τον όποιο αντίπαλο και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να συνεχίσουμε με νίκες και στο τέλος να δούμε τι έχουμε πετύχει. Τώρα έχουμε μπροστά μας την ΑΕΚ που ξέχωρα από τα όποια προβλήματά της παραμένει μια μεγάλη ομάδα, την οποία για να την κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Οι φίλαθλοί μας επιστρέφουν στο γήπεδο, δείχνοντάς τους την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς την ομάδα..»

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη >>>>>>>

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Η συγγνώμη για την ιστοσελίδα

Το διοικητικό συμβούλιο του Αρκαδικού ζητάει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας για τη μη λειτουργία της ιστοσελίδας, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η βλάβη θα αποκατασταθεί άμεσα.

Δύο μέρες ρεπό

Η νίκη επί της Νήαρ Ήστ, αλλά και το βεβαρημένο πρόγραμμα που είχε ο Αρκαδικός με τρία παιχνίδια πρωταθλήματος σε μία εβδομάδα (Λαγκαδά, Ολυμπιάδα Πατρών και Ν. Ήστ), ανάγκασε τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να δώσει δύο μέρες ρεπό (Κυριακή, Δευτέρα) και να ανανεώσει το ραντεβού με τους παίκτες του την Τρίτη το απόγευμα.

Στις 23/1 χορεύει ο Αρκαδικός

Ο ετήσιος χορός του Αρκαδικού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 (21.00) στο χώρο δεξιώσεων «ΕΠΑΥΛΙΣ» και με τους διοργανωτές να υπόσχονται πολλές εκπλήξεις.

Μεγάλη ακροαματικότητα και πάλι

Μεγάλη ακροαματικότητα είχε για μία ακόμα φορά η χθεσινή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της ART από το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και το νικηφόρο αγώνα του Αρκαδικού με την ιστορική ομάδα της Νήαρ Ήστ.
Τελικά οι Δευτέρες ανήκουν στην ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια η τοπική τηλεόραση μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση τα παιχνίδια της κορυφαίας ομάδας μπάσκετ της περιοχής.
Στην περιγραφή του παιχνιδιού ήταν ο Σταύρος Κουκάκης, στην τηλεοπτική κάλυψη ο Αντώνης Κανάκης και στην τεχνική υποστήριξη ο Αντώνης Σιάνας.

Το πάθος του Κύπριου

Το πάθος του Αρκαδικού για τη νίκη ήταν τέτοιο, που ακόμα και ο Κύπριος γκάρντ Ανδρέας Σιζόπουλος πανηγύρισε έξαλλα μία φάση και αυτή δεν ήταν το τετράποντο που πέτυχε (τρίποντο και φάουλ), αλλά το κόψιμο στον Κουτρούλια!
Ο Σιζόπουλος έκοψε τον σέντερ της Ν.Ήστ και κατευθείαν γύρισε προς τον πάγκο της ομάδας του και χτυπώντας το χέρι στο μέρος της καρδιάς, έδειξε πόσο παθιασμένος ήταν κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του!

Αρκετοί επώνυμοι στο κλειστό

Αρκετοί επώνυμοι του αθλητισμού και της πολιτικής βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του Αρκαδικού με τη Νήαρ Ήστ. Μεταξύ αυτών διακρίναμε το δημοτικό σύμβουλο Τρίπολης Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, τους προπονητές μπάσκετ Γιώργο Τσατσουλή, Σπύρο Ψυχογιό, Θόδωρο Τσουκαλά, Θύμιο Παπαδολιά, Ανδρέα Κολυρόπουλο, τον πρόεδρο του Πολύβιου Δημήτρη Μανιάτη, τον μεγάλο βαλκανιονίκη του επί κοντώ και παλιό αθλητή του Αρκαδικού Θόδωρο Τόγκα, τον επίσης βαλκανιονίκη των μεσαίων αποστάσεων Νίκο Τσιάκουλα. Αν ξεχάσαμε κανέναν να μας συγχωρεί, αλλά αυτούς διακρίναμε μεταξύ άλλων.

Ο υπογράφων το κείμενο πάντως θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, που πριν την έναρξη του παιχνιδιού είχε συζήτηση με τον επίσης βαλκανιονίκη (των 400 μετ’ εμποδίων) και μεγάλο δάσκαλο του αθλητισμού Σταμάτη Σμυρνιώτη, για την πορεία του Σταύρου Τζωρτζή μέχρι την 6η θέση των Ολυμπιακών αγώνων του 1972 στο Μόναχο.


Σταύρος Κουκάκης

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα