Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 14-9-2009

 

 

 

 
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 14/09/2009

Θέμα: «Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας»

Απροστάτευτες κινδυνεύουν να μείνουν από τις αρχές του 2010 οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας, καθώς λήγει το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και μαζί με αυτό λήγουν και οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης των περιοχών αυτών. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της Πολιτείας, δεν έχει γίνει έως σήμερα κανένα βήμα για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, και αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στους φορείς. Παράλληλα, θα χαθεί και όλη η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τους εργαζόμενους στην διαχείριση των περιοχών, αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με συνέπεια, όλες οι προσπάθειες προστασίας των οικολογικά ευαίσθητων περιοχών της χώρας να πρέπει να αρχίσουν ξανά από το «μηδέν».

«Τα αποτελέσματα μίας τέτοιας εξέλιξης θα είναι καταστρεπτικά για τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης, αφού θα χαθεί η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέχρι σήμερα από το προσωπικό των φορέων, θα πρέπει να δαπανηθούν άσκοπα νέοι οικονομικοί πόροι για την κατάρτιση και εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων, ενώ παράλληλα θα χαθούν τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών των υπηρεσιών (π.χ. Διαχειριστική Αρχή ΕΠΠΕΡ, Τμήμα Φυσικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΧΩΔΕ κ.α.) και των αγώνων των Δ.Σ. των Φορέων Διαχείρισης για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία των Φορέων», επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών «Ελληνική Φύση», Βασίλης Κουρούτος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους. «Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές στη διάρκεια των τελευταίων μηνών να επισημάνουμε το πρόβλημα στις αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική απόφαση για το μέλλον των φορέων», επισημαίνει ο κ. Κουρούτος.

Παράλληλα, ζητούν να δοθεί λύση σε μια σειρά ακόμη προβλημάτων που συνδέονται με την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των φορέων διαχείρισης όπως είναι:
- η στελέχωση των φορέων με ένα ελάχιστο αριθμό τακτικού ειδικού επιστημονικού προσωπικού
- η αδιάλειπτη χρηματοδότηση των φορέων διαχείρισης από τον κρατικό προϋπολογισμό
- η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους
- η δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικής διεύθυνσης Φυσικού Περιβάλλοντος.

Δες υπόμνημα >>>>>>>>

 

 
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί σε Πανστρατιά δράσης, τους κομμουνιστές, τους ΚΝίτες, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, κάθε αγωνιστή που διεκδικεί μαζί με το σύνολο των εργαζομένων και τα λαϊκά στρώματα, όλα αυτά που τους στερούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συναγερμός μάχης για κάθε έναν που επιμένει να ελπίζει, να αμφισβητεί, να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Πανστρατιά στην εκλογική μάχη και ενεργητικά να αναδείξουμε ότι η πραγματική αντίθεση, η πραγματική αναμέτρηση διεξάγεται από τη μια μεριά από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη από την πλευρά του ΚΚΕ. Αυτό είναι το σημείο της διαφοράς, το σημείο που χωρίζουν οι δρόμοι και ξεκινάνε οι δρόμοι της διαφορετικής πολιτικής, του διαφορετικού τρόπου και δρόμου ανάπτυξης. Περισσότερα...

 

 

 
Αναβλήθηκε το φιλικό του Αρκαδικού με τον Κεραυνό
Το επόμενο φιλικό παιχνίδι θα είναι και η πρώτη εμφάνιση του Αρκαδικού στην Τρίπολη, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή που γράφονταν δεν είναι γνωστός ο αντίπαλος, καθώς ο Κεραυνός Αιγίου, που είχε συμφωνήσει αρχικά με τον Αρκαδικό, δήλωσε κώλυμα μετά τα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην Αθήνα.

Οι παράγοντες του Αρκαδικού ωστόσο, κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «κλείσουν» με καλή ομάδα φιλικό παιχνίδι για την Τετάρτη.

Αυτό το φιλικό παιχνίδι θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους του Αρκαδικού μπάσκετ και της ομάδας ειδικότερα, να δουν «δια ζώσης» την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στις εθνικές κατηγορίες.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα