Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 13-11-2009

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων
12/11/09
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ.Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Διασπάθηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από εταιρεία με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου» με έδρα την Τρίπολη ιδρύθηκε το 2008, απευθύνεται στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας και στηρίζει την εύρεση καινοτόμων λύσεων με στόχο να βελτιωθούν η παραγωγή και η ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Στην εν λόγω εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου φέρεται να συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με εκπρόσωπό του χωρίς, όμως, την έγκριση της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου, όπως φαίνεται από επώνυμη καταγγελία, που διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

Η καταγγελία αναφέρεται σε αποφάσεις του Κέντρου για την έγκριση προτάσεων από δήμους, κοινότητες και επαγγελματικούς φορείς της Αρκαδίας για την ανάπτυξη, που δεν έχουν καν υποβληθεί, όπως και αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς σε εταιρείες, με αδιαφανείς διαδικασίες. Σύμφωνα με την καταγγελία το Κέντρο φέρεται να έχει κατασπαταλήσει κονδύλια, που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε την αποχώρηση του ιδρύματος από το Κέντρο το οποίο έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κ. υπουργός:

΄Εχει διενεργηθεί έλεγχος για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο «Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου», και αν ναι, ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου;

Ο ερωτών βουλευτής
Γρηγόρης Ψαριανός

 

 

 
Ερώτηση Ψαριανού για αυταρχική παρεμπόδιση ενημερωτικής παρέμβασης σε στρατόπεδο
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ
12/11/2009
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
• Προστασίας του Πολίτη
• Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Αυταρχική παρεμπόδιση ενημερωτικής παρέμβασης σε στρατόπεδο»

Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, νέοι του Σύριζα παρευρέθηκαν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους νεοσύλλεκτους φαντάρους σχετικά με τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που συχνά καταπατώνται από τους αξιωματικούς. Η παρέμβαση εμποδίστηκε από τους υπεύθυνους της κεντρικής πύλης, οι οποίοι προσπάθησαν με αυταρχικό τρόπο να απομακρύνουν τους νέους, με την πρόφαση της παρεμπόδισης της εισόδου των νεοσύλλεκτων.
 
Στη συνέχεια, επενέβη η Αστυνομία και ακολούθησε εξακρίβωση των στοιχείων και απομάκρυνση των πολιτών που συμμετείχαν στην παρέμβαση ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί παρέμειναν έξω από την πύλη μέχρι το πέρας της διαδικασίας της κατάταξης.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

• Ποια είναι η θέση τους ως προς τη στάση των υπευθύνων του στρατοπέδου και των αστυνομικών, οι οποίοι, εντελώς αυταρχικά, παρεμπόδισαν πολίτες να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διάδοσης των ιδεών;

• Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων διανέμουν στους νεοσύλλεκτους ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτά ορίζονται στον Στρατιωτικό Κανονισμό 20-1;

Ο ερωτών βουλευτής
Γρηγόρης Ψαριανός

 

 

 
Απεργία οικοδόμων - υπόμνημα για τα προβλήματά τους
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Τρίπολη 9-11-2009

Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων συνεχίζει τις συσκέψεις – συγκεντρώσεις των οικοδόμων στην Αρκαδία.

Μετά την πετυχημένη σύσκεψη στα Τρόπαια, θα γίνει συγκέντρωση οικοδόμων στο Άστρος το Σάββατο 14 Νοέμβρη στις 7 το βράδυ στη καφετέρια Πνευματικού Κέντρου.
Θέματα της συγκέντρωσης η προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και η συζήτηση των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αλεξόπουλος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος Γεώργιος

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Δελτίο Τύπου
Τρίπολη 10-11-09

Το ΔΣ του Συνδικάτου Τεχνοεργατών Οικοδόμων απέστειλε υπόμνημα στις τοπικές αρμόδιες αρχές για σοβαρά προβλήματα ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά και ανεργίας που αφορούν τον κλάδο.

Το παρακάτω υπόμνημα στάλθηκε στο Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ.

Ακολουθεί το Υπόμνημα: Περισσότερα...

 

 

 
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΜΕΘΟΔΟΣ PROJECT
ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ
28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 – ΑΘΗΝΑ

Θεματολογία ημερίδας

Η συγκεκριμένη επιμορφωτική ημερίδα έχει ως στόχο να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες σε δυο κεντρικούς άξονες της σύγχρονης εκπαιδευτικής διεργασίας, τη διαθεματικότητα και τη μέθοδο project αλλά και την αμφίδρομη ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων.

Εφορμώντας από θεωρητικά πλαίσια που σχετίζονται με τα κεντρικά πεδία της ημερίδας και αφορούν το σχεδιασμό του μαθησιακού περιβάλλοντος, της ανάλυσης των μορφών διδασκαλίας και περιεχομένων μάθησης, η ανάπτυξη επεκτείνεται τόσο στο συγκερασμό των προαναφερθέντων με τη μέθοδο project και τη συνεργατική μάθηση, αλλά και στην αξιοποίηση των δεδομένων αυτών στην καθημερινή πρακτική του εκπαιδευτικού μέσω παραδειγμάτων και σχεδίων εργασίας που θα παρουσιαστούν.

Ακόμη θα αναπτυχτούν τα μέσα και η συνεχής και διαδικασία μετάδοσης μηνυμάτων, με τα οποία οι άνθρωποι επικοινωνούν καθημερινά στις καθημερινές κοινωνικές συνθήκες.
Η ημερίδα αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε επιστήμονες της αγωγής, παιδαγωγούς φοιτητές – σπουδαστές διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και σε μελλοντικούς υποψηφίους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πρόγραμμα ημερίδας Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα