Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 13-8-2009

 

 

 

 
Αναπαράσταση Παραδοσιακού Αλωνίσματος
«Αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αλωνίσματος», θα γίνει στο Τ.Δ. Βαλτεσινίκου στις 16 Αυγούστου 2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00π.μ. Περισσότερα...

 

 
Φωλιές Caretta caretta στο Παράλιο Άστρος
Τα τελευταία καλοκαίρια φτάνουν συνεχώς πληροφορίες ότι στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, στην ανατολική Πελοπόννησο, παρατηρείται σποραδική φωλεοποίηση θαλασσίων χελωνών Caretta caretta.

Για αυτό το λόγο, την Τρίτη 4 Αυγούστου 2009, εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Θαλασσίων Χελωνών (ΑΡΧΕΛΩΝ) και του Συνδέσμου για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών της Μεσογείου (MEDASSET) επισκέφτηκε την παράλια περιοχή του Άστρους Κυνουρίας προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν φωλιές θαλασσίων χελωνών Caretta caretta και να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς, το Δήμο και το Λιμεναρχείο της περιοχής.

Υπάλληλος του Δήμου που βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να καθαρίσει την παραλία αλλά και επαγγελματίας ψαράς της περιοχής, ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο των δύο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για τα σημεία εκείνα στα οποία παρατήρησαν χνάρια και φωλιές. Συνολικά καταμετρήθηκαν 4 χνάρια και 2 φωλιές οι οποίες ήταν και οι δύο μερικώς θηρευμένες, πιθανώς από τσακάλι, ενώ η μία, βάση τα λεγόμενα των επαγγελματιών της περιοχής, είχε μαρκαριστεί από εργαζόμενους της Λιμενικής Αρχής προκειμένου να προστατευτεί. Περισσότερα...

 

 
Εορτασμός επετείου εξόδου μοναχού Παπαφλέσσα από μονή Ρεκίτσης
Εκδήλωση για τον εορτασμό της εξόδου του Μοναχού Παπαφλέσσα από την Ιστορική Μονή Ρεκίτσης του Τοπικού Διαμερίσματος Δυρραχίου του Δήμου Φαλαισίας θα γίνει στις 16 Αυγούστου 2009 στο Τοπικό Διαμέρισμα Δυρραχίου σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
Γενικός Σημαιοστολισμός στο Τοπικό Διαμέρισμα Δυρραχίου του Δήμου Φαλαισίας από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της Αυγούστου 2009.
10.30 π.μ.:
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης του Τοπικού Διαμερίσματος Δυρραχίου του Δήμου Φαλαισίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.
10.45 π.μ.:
Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, οργανώσεις κ.λπ. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από την τελετάρχη. Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Σχίζα Ηλία, Εκπαιδευτικό.
Απονομή επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι - Ρεκίτσα,
Εθνικός Ύμνος.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Φαλαισίας θα παραθέσει μπουφέ για όλους τους παρευρισκομένους.

 

 
Την Κυριακή το τελευταίο φιλικό με Ηλιούπολη
Την Κυριακή 16 Αυγούστου (7 μ.μ.) θα δώσει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας ο Αστέρας στην Τρίπολη, μία εβδομάδα πριν την επίσημη πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Λάρισα.

Ο τελευταίος φιλικός αντίπαλος θα είναι η Ηλιούπολη και αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει την πρόβα-τζενεράλε για τον Αστέρα, αφού ο Μάριο Γκόμες αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, καταλήγοντας σε σχήματα και συστήματα παιχνιδιού.

Στην σημερινή προπόνηση, ο Μάριο Γκόμες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού, ενώ η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί, ενώ για το Σάββατο ο Αργεντινός προπονητής του Αστέρα έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Σεμπάστιαν Καρέρα, Ίσραελ Νταμόντε, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα από την προπόνηση ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική ελπίδων στη Σλοβακία.

Ξεκινώντας η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Αντώνης Λαδάκης δηλώνει «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και πώς θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μέσα από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έχουμε παίξει, έχουμε εντοπίσει τα όποια κενά υπάρχουν στο παιχνίδι μας και μέσα από την δουλειά που κάνουμε καθημερινά στο γήπεδο τα βελτιώνουμε, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι την επόμενη Κυριακή με την Λάρισα.

Περιμένουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και στο φιλικό με την Ηλιούπολη και περισσότερο βέβαια στην πρεμιέρα με την Λάρισα, η οποία είναι πολύ σημαντική για μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας.»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

5ο ανοικτό σκακιστικό ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ – Ε. Σ. Σ . ΠΕ. Π.

Λήξη 30-8-09

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Τρίπολης

Λήξη 8-9-09

Εκδηλώσεις Δήμου Β. Κυνουρίας

Λήξη 22-8-09

Προκήρυξη 37 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελ/σου

Λήξη 20-8-09

Οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων (πριμοδότηση εκρίζωσης)

Λήξη 1-9-09

Θερινό ωράριο καταστημάτων
Επιδότηση για νέους αγρότες

Λήξη 31-12-09

Ηλεκτρονική ενημέρωση για τα προγράμματα ΚΕΕ

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα