Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 13-7-2009

 

 

 

 

 
Οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων (πριμοδότηση εκρίζωσης)
Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α 347970/8-12-2008 «Οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων (πριμοδότηση εκρίζωσης)» το πρόγραμμα της Οριστικής Εγκατάλειψης οινάμπελων ισχύει για τις τρείς (3) αμπελουργικές περιόδους 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011.

Οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις/υπεύθυνες δηλώσεις για την περίοδο 2009/2010 από 1 Ιουλίου 2009 μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2009, στην Δ/νση Γεωργίας & στα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού.

Στόχος του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί να λάβουν πριμοδότηση σε αντάλλαγμα για την εκρίζωση αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση αίτησης :

1. Επικαιροποιημένη καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου.
2. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης.
3. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης.
4. Τίτλους ιδιοκτησίας ή συμβολαιογραφικά μισθωτήρια.
5. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών 2009 & 2008 ή αναλυτικές δηλώσεις παραγωγής οινοποιείου και εφόσον είναι δυνατή η ταυτοποίηση των εκριζωμένων αμπελοτεμαχίων. Απαραίτητη είναι η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης του αιτούμενου, επεξηγηματική των λόγων που δεν του επέτρεψαν να καταθέσει δήλωση συγκομιδής.
Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας
 

 

 
Διαχείριση απορριμμάτων... μία άλλη πρόταση
Απαντήσεις σε ερωτήματα για την τεχνολογία ECET σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων, αποβλήτων και την παραγωγή ενέργειας.

1. Ο πυρήνας της τεχνολογίας ECET είναι η παραγωγή ενέργειας, βασίζεται στην τεχνική της αεριοποίησης και στην διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ως διαδικασία KHD (KLOCKNER HUBOLT DEUTZ), είναι εφεύρεση του 1936 και διδάσκεται στα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Ο αντιδραστήρας ECET είναι ο πιο εξελιγμένος σε σύγκριση με τις υφιστάμενες τεχνολογίες και χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή περιλαμβάνει επίσης παραγωγή νερού από την ξήρανση των απορριμμάτων που φθάνει περίπου το 60 % των εισαγομένων υλικών, Επιπλέον μπορεί να επεξεργάζεται την λυματολάσπη και παλιά απορρίμματα επίσης.

Η τεχνολογία ECET είναι κατοχυρωμένη διεθνώς σαν παγκόσμια ευρεσιτεχνία από το 2005, περιλαμβάνει ένα πολλαπλό αριθμό πατεντών και για λόγους προστασίας της δεν παρέχονται πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πληροφορίες παρέχονται απευθείας στις εγκαταστάσεις που λειτουργούν αντιδραστήρες. Τέτοιοι λειτουργούν στην Γερμανία, στο Μόναχο, στην Φρανκφούρτη, στο Αμβούργο και στο Βερολίνο.

Στις εγκαταστάσεις μας έχουμε δεχθεί εμπειρογνώμονες απ’ όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης την τελευταία δεκαετία.
Στο Βερολίνο είναι υπό κατασκευή μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, επένδυσης 350.000.000 Ευρώ. Περισσότερα...

 

 
Αναχώρησε για το Καρπενήσι ο Αστέρας
Η αποστολή του Αστέρα αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Καρπενήσι, όπου για μία ακόμα χρονιά θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ενώ στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα δώσει και τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια. Μέχρι σήμερα έχουν «κλείσει» δύο αγώνες, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να «κλειστούν» και άλλα φιλικά.

Ο Αργεντινός προπονητής της ομάδας κ. Γκόμες με τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ, μέχρι τα τέλη Ιουλίου έχουν το χρόνο να μοντάρουν την ομάδα και να δουλέψουν τόσο σε θέματα τακτικής στο γήπεδο, όσο και στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Σήμερα εξ άλλου, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας νέων, αύριο θα περάσουν από τα ιατρικά τεστ οι νεαροί ποδοσφαιριστές, ενώ από την Τετάρτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας με διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) καθημερινά.

Δεκαεπτά μεταγραφές στις ομάδες νέων, εφήβων

Δεκαεπτά μεταγραφές έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου να ενισχυθούν οι ομάδες U-21 και U-18. Αναλυτικά οι μεταγραφές αυτές έχουν ως εξής:

1. Χρήστος Καράμπελας (1991, Ολυμπιακός Κυμίνων)
2. Στέλιος Παπαιωάννου (1992, Ιερισσός Χαλκιδικής)
3. Ηλίας Συμεωνίδης (1991, Κίτρος Πιερίας)
4. Αναστάσιος Μπακασέτας (1993, Πετρί Κορινθίας)
5. Νικόλαος Ξεροβάσιλας (1993, Αίας Καλαμάτας)
6. Γιώργος Κολιός (1992, Παναθηναικός)
7. Αρης Κίτσος (1992, Παναθηναικός)
8. Στέλιος Σπανός (1992, Αίας Καλαμάτας)
9. Ευάγγελος Κουλόπουλος (1992, Τέλλος Άγρας)
10. Αναστάσιος Τσουμάγκας (1991, Εδεσσαικός)
11. Νίκος Γκαιδατζής (1994, Αλεξανδρούπολη)
12. Γιάννης Ντινιωτάκης (1994, Αστέρας Κρανιδίου)
13. Γιώργος Αρώνης (1995, Εθνικός Βατίκων)
14. Αλέξανδρος Αβράμης (1995, Πορόγεια Σερρών)
15. Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος (1995, Μελιγαλά)
16. Θεόδωρος Φασουλής (1994, Αριστέας Αργους)
17. Αναστάσιος Λαπατάς (1994, Αριστέας Αργους)

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα