Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη12-11-2009

 

 

 

 
Ανάπλαση πλατείας Άρεως - προτάσεις επαγγελματιών
Ποιες προτάσεις κατατέθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά τη διάρκεια εργασιών της ανάπλασης της πλατείας Άρεως

Μετά από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterpise Europe Network, με την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αρκαδίας (Ο.Ε.Β.Α.) και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Πλατεία Άρεως, σχετικά με το θέμα της αναμόρφωσης της Πλατείας Άρεως αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά τη διάρκεια του έργου.

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης κάλεσε σε συνάντηση το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αρκαδίας και τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Πλατεία Άρεως προκειμένου να ενημερωθούν για τις εργασίες που αφορούν το παραπάνω έργο.
Στη συνάντηση τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Πλατεία Άρεως συζήτησαν τις απόψεις τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με το έργο. Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν θετικά και οι επαγγελματίες έφυγαν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν. Περισσότερα...

 

 

 
Ο υπουργός ΥπΜΕΔι κ. Ρέππας για τα φορτηγά ΔΧ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2009

Πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού με τα φορτηγά από την Τουρκία που εκτελούν μεταφορές στην χώρα μας, παρά τη διακρατική συμφωνία, διαπίστωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τη γείτονα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί.

Ο κ. Ρέππας απαντώντας σήμερα στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Ρομπόπουλου, επισήμανε ότι οι Τούρκοι μεταφορείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ισάριθμες άδειες που δικαιούνται με τους Έλληνες συναδέλφους τους, έχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όχι μόνον το αφορολόγητο των καυσίμων, αλλά και το χαμηλό εργασιακό κόστος. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η ίδια διαδρομή στοιχίζει στον Έλληνα πελάτη που παραγγέλνει τη μεταφορά με τουρκικό φορτηγό περίπου 1.200 ευρώ και με ελληνικό περί τα 2.500 ευρώ. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι να έχουν πραγματοποιήσει εντός του έτους περίπου 25.000 δρομολόγια έναντι των Ελλήνων μεταφορέων που δεν ξεπερνούν τα 1.000 δρομολόγια.

Ο Υπουργός τόνισε στη Βουλή ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ομοσπονδία αυτοκινητιστών φορτηγών (ΟΦΑΕ) και το Σύνδεσμο Διαμεταφορέων και σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, θα θεσμοθετηθεί και η εγγύηση εκ μέρους των Τούρκων μεταφορέων πριν αναλάβουν τη μεταφορά, ότι έχουν εξασφαλίσει άδεια, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά στη μέτρηση δεξαμενών καυσίμων, κ.λπ.

Προς το παρόν, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων λόγω του συνωστισμού φορτηγών στα σύνορα, της μέχρι πρότινος απεργίας στο λιμάνι και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, προκειμένου να μην παρατηρηθούν ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αλλά και να μην υποστούν ζημιά οι ελληνικές επιχειρήσεις, επιτρέπεται κατά περίπτωση η διέλευση τουρκικών φορτηγών και κυρίως για νωπά και ευπαθή προϊόντα.

 

 

 
Ευχαριστήριο Μήνυμα του Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου
Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΕΜΠ
Υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ

Η ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 του Οκτώβρη αποτελεί το ορόσημο για μια νέα δημιουργική περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, δίνει ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής. Συνέπεια στις προεκλογικές δεσμεύσεις για οικονομική στήριξη των αδυνάτων, για την περικοπή της σπατάλης και της κατάχρησης εξουσίας, για την κατάργηση πελατειακών ρυθμίσεων που κρατούν τον πολίτη όμηρο του κράτους. Ριζικές αλλαγές για την άμεση αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων και προβλημάτων στους τομείς της παιδείας και της υγείας, στην υλοποίηση των δημόσιων έργων, την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη διαφάνεια με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, ορίστηκε με πληρότητα και σαφήνεια ο νέος τρόπος διακυβέρνησης και μπήκαν νέα θεμέλια για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς την πολιτική. Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοίνωση Συνδέσμου φίλων των οχυρών Μακεδονίας & Θράκης 1940-41
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 1940-1941
(Αρ. Φακ.: 12259)
Ανακοίνωση

Σας γνωρίζουμε ότι, ο Σύνδεσμός μας, ως ελάχιστο δείγμα Τιμής και Ευγνωμοσύνης προς όσους έλαβαν μέρος στη «Μάχη των Οχυρών 6-9 Απριλίου 1941», στα Οχυρά της Μακεδονίας και Θράκης, στη λεγόμενη «Γραμμή Μεταξά», εναντίον των ναζιστικών γερμανικών δυνάμεων, συγκεντρώνει φωτογραφίες των αξιωματικών και οπλιτών που έλαβαν μέρος σ' αυτήν, για τη δημιουργία αρχείου, με απώτερο στόχο την έκδοσή του.

Παρακαλούμε τους απογόνους των παραπάνω μαχητών να μας στείλουν από μια φωτογραφία αυτών (μαχητών) και σύντομο βιογραφικό τους (ονοματεπώνυμο - όνομα πατέρα - τόπο και έτος γέννησης - Μονάδα ή Οχυρό στο οποίο υπηρετούσαν) στη διεύθυνση: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 1940-1941, Πανεπιστημίου 42, ΤΚ 10679, ΑΘΗΝΑ»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3614758 (Δευτέρα και Πέμπτη 11:00 - 13:00 ώρα), 210-7210006 (καθημερινές 08:00 - 14:00 ώρα), κιν.: 6939771373.

Εκτιμούμε ότι, δε θέλετε να απουσιάζουν οι δικοί σας άνθρωποι. Ευχαριστούμε.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Δ. Καραμπατσόλης
Υποστράτηγος

 

 

 
Κάλεσμα στους φιλάθλους του Αρκαδικού
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας θα αντιμετωπίσει την Ολυμπιάδα Πατρών και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ανδρ. Σιζόπουλος: «Φοβόμαστε μόνο τον κακό μας εαυτό»

Φτάσαμε πλέον στις παραμονές του μεγάλου παιχνιδιού με την Ολυμπιάδα Πατρών και παρά το γεγονός ότι από πάνω έχουν μαζευτεί πολλά απειλητικά… σύννεφα από την απεργία που σχεδιάζει ο ΠΣΑΚ, ο Αρκαδικός προετοιμάζεται με το βλέμμα στραμμένο στον αυριανό αγώνα με την Πατρινή σε ένα από τα δύο πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής (το άλλο είναι το ντέρμπι κορυφής Ηρακλή-Ν. Ήστ).

Ο διεθνής Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι αυτή τη στιγμή ο 3ος σκόρερ στην Α2 κατηγορία και σίγουρα η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, αφού μιλάει τόσο για το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών, την πορεία του Αρκαδικού στην Α2 κατηγορία, τις προσωπικές του επιδόσεις παραδεχόμενος ότι κάνει το καλύτερο του ξεκίνημα σε πρωτάθλημα εθνικής κατηγορίας, ενώ δεν αποφεύγει να μιλήσει και για το σοβαρό ενδεχόμενο της απεργίας. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα