Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 12-10-2009

 

 

 

 
Πρόγραμμα συνεδρίου για την αποκατάσταση δασών μαύρης πεύκης
Περισσότερα...

 

 
Τελευταία εβδομάδα εγγραφών για Εθελοντές Σαμαρείτες
 και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης

Τελευταία εβδομάδα εγγραφών για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, είναι αυτή που ήδη διανύουμε.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες εκπαιδεύονται στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, στην Βασική Διάσωση και στην Διαχείριση Καταστροφών και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20.00 με 22.00 στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης στην οδό Αποστολοπούλου 16.

Η εκπαίδευση είναι πιστοποιημένη σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα ενώ το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πανελλαδικά έχει ενταχθεί στην Γενικά Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 2001/022.

Στην Τρίπολη δημιουργήθηκε το 1996 και στα 13 χρόνια λειτουργίας του έχει παράσχει χιλιάδες Εθελοντικές ώρες σε υγειονομικές καλύψεις πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αίτηση εγγραφής μπορούν να καταθέσουν άνδρες αι γυναίκες με ηλικίες από 17 έως 45 ετών, ενώ φέτος τα μαθήματα της Σχολής θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 19.00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στην οδό Αποστολοπούλου 16, ώρες 7.30 – 14.30 και Δευτέρα και Τετάρτη 19.00 – 22.00, στα τηλέφωνα 2710.222.550 και 6973.495.248. Επιπλέον αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρούν στο www.samarites.gr και να αποστείλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενδιαφέροντος στο info@samarites.gr

 

 
Παραίτηση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μαραμπέα
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΙΚ. Ε. ΜΑΡΑΜΠΕΑ

Με αφορμή την προώθηση για δημοσίευση της από 7 Αυγούστου παραίτησής μου και την αποχώρησή μου, μετά από 35 χρόνια, από την ενεργό εκπαιδευτική υπηρεσία, αλλά και τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που άσκησα για πάνω από 5 χρόνια, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία που είχαμε, μέσω της οποίας η κοινή γνώμη των περιοχών της Πελοποννήσου ήταν αντικειμενικά ενήμερη για θέματα της αρμοδιότητας μας, αλλά και με την ευκαιρία να παραθέσω λίγα στοιχεία γι` αυτή την περίοδο.

Σημαντικά θετικά βήματα έχουν προκύψει αυτά τα 5 χρόνια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, που επιτρέπουν να μιλάμε για μια ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στους 5 Νομούς της Πελοποννήσου. Αναφέρω σύντομα μερικά: Α) Ίδρυση 6 νέων Γραφείων Εκπαίδευσης (3 Αργολίδα, 2 Λακωνία, 1 Μεσσηνία) που επιτρέπουν τη βελτίωση της διοικητικής λειτουργίας, δεδομένου ότι ο κάθε Διευθυντής Διεύθυνσης ή Προϊστάμενος Γραφείου να συνεργάζεται άμεσα με 15 –20 σχολεία κατά μέσο όρο και να μπορεί έτσι να επιλαμβάνεται και να επιλύει επί τόπου όλα τα θέματα τους, 2) ίδρυση και λειτουργία: α) 3 Πειραματικών Γυμνασίων (Καλαμάτα, Σπάρτη, Κόρινθος) για την υποβοήθηση του έργου των Σχολικών Συμβούλων και των διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και β) 2 νέων Μουσικών Γυμνασίων (Κορινθία, Αργολίδα) για τη σύμμετρη προσφορά μουσικής παιδείας στους 5 Νομούς, 3) αύξηση κατά 10 των θέσεων Σχολικών Συμβούλων και πλήρης κάλυψη των θέσεων, ώστε να αντιστοιχούν, κατά μέσο όρο, περί τους 80 εκπαιδευτικοί για κάθε Σχολικό Σύμβουλο, 4) ίδρυση και λειτουργία 6 νέων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης (2 Αρκαδία, 2 Λακωνία, 1 Αργολίδα, 1 Κορινθία, 5)ίδρυση και λειτουργία αρκετών δεκάδων νέων σχολείων και τμημάτων ένταξης για παιδιά που χρειάζονται πρόσθετη διδακτική υποστήριξη. Το κυριότερο που επιχειρήθηκε αυτά τα χρόνια είναι ο ισχυρός συντονισμός των ενεργειών όλων των εκπαιδευτικών με στόχο τα παιδιά να μαθαίνουν περισσότερα και καλύτερα γράμματα, μέσω της γρήγορης συμπλήρωσης των προγραμμάτων διδασκαλίας και των πυκνών συνεργασιών των Σχολικών Συμβούλων με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Κλείνοντας θα ήθελα και απ` αυτή τη θέση να εκφράσω της θερμές ευχαριστίες μου στην τ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου που μου έκανε την τιμή να με επιλέξει, το 2004, για την άσκηση καθηκόντων Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Αυτή η επιλογή, στη συνέχεια της πολυετούς άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικού Συμβούλου, μου έδωσε τη δυνατότητα, με το συντονισμό και τη βοήθεια των εκλεκτών συνεργατών μου (Διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης , Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων ΚΔΑΥ και υπευθύνων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαί8δευσης και του Διευθυντή του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου) να εκφραστούν και στην πράξη οι ιδέες μου για κοινωνική πρόοδο, μέσω της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης της προσφερόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Τρίπολη 6 Οκτωβρίου 2009
Ο Περιφερειακός Διευθυντής ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου
Νικ. Ε. Μαραμπέας

 

 
Το ΠΑΜΕ για ίδρυμα Βοσυνιώτη
ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μεθοδευμένα, χρόνια τώρα, τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, προώθησαν σταδιακά την απαλλαγή της ευθύνης του κράτους από την ικανοποίηση ακόμη και βασικών κοινωνικών αναγκών, όπως η προσχολική αγωγή. Με σχέδιο οι υπάρχουσες υποδομές «φεύγουν» από την ευθύνη του κράτους και τις αναλαμβάνουν άλλοι φορείς, όπως οι δήμοι που τις λειτουργούν ανταποδοτικά (τροφεία), είτε τις εντάσσουν στα διάφορα προγράμματα της ΕΕ που έχουν ημερομηνία λήξης και αυστηρά κριτήρια εισαγωγής(πολλά παιδιά μένουν απ’ έξω, π.χ. προγράμματα εργατικής εστίας).

Στην Τρίπολη εκτός από την υπηρεσία της ΚΕΑΔΗΤ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα της εργατικής εστίας υπάρχει και το ίδρυμα Βοσυνιώτη που είναι βρεφονηπιακός σταθμός. Παλιότερα λειτουργούσε με κρατική στήριξη που συνεχίστηκε όταν πέρασε στο υπουργείο υγείας. Στη συνέχεια όταν εισήχθησαν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους τα ιδρύματα έμειναν έξω και αφέθησαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Η όποια χρηματοδότησή του ιδρύματος Βοσυνιώτη σήμερα προέρχεται κυρίως από κάποια «προνοιακά προγράμματα» της Νομαρχίας Αρκαδίας που δεν φτάνουν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδης ανάγκες του..  Περισσότερα...

 

 
Το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 13:00 στα γραφεία του ΚΚΕ στην Τρίπολη (πλ. Κολοκοτρώνη). Αφορμή για αυτή την συνέντευξη είναι η εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνεται την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας με θέμα: «τα συμπεράσματα από τη μάχη των βουλευτικών εκλογών και τα καθήκοντα των κομμουνιστών για την οργάνωση της λαϊκής και εργατικής αντεπίθεσης».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή
Αρκαδίας του ΚΚΕ

 

 
Ανεβάζουν ρυθμούς Μπαρτολίνι, Ζεάν
Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε ο Μάριο Γκόμες στους παίκτες, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Αστέρα θα δουλέψει στη διάρκεια της εβδομάδας κυρίως σε θέματα τακτικής, ενώ την Παρασκευή θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο Αστέρας είναι ο τραυματίας Καρέρα που όλα δείχνουν πώς θα απουσιάσει από το παιχνίδι του Σαββάτου και οι απουσίες του Αργυρόπουλου, λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική ελπίδων.

Αντίθετα ο Μπαρτολίνι και Ζεάν Κάρλος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ανεβάζουν καθημερινά ρυθμούς και έχουν τεθεί κανονικά στη διάθεση του Γκόμες για το παιχνίδι στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (09.00 π.μ)

Αύριο στην Τρίπολη η εθνική ελπίδων

Με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών συνεχίστηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων για τον αγώνα με την αντίστοιχη της Λιθουανίας την Τρίτη 13 Οκτωβρίου (7.00 μ.μ.) στο γήπεδο του Αστέρα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

Στο μεταξύ, όλα τα στελέχη του Αστέρα θα παρευρεθούν στον αυριανό αγώνα της εθνικής ελπίδων με την Λιθουανία, στηρίζοντας τις προσπάθειες όλων των διεθνών μας, διευκολύνοντας παράλληλα σε ότι χρειάζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα