Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 11-12-2009

 

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ για τα σενάρια δραματικών ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων
Μετά τη μονιμοποίηση της λιτότητας και τη διαρκή μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων, την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το οικονομικό έμφραγμα στο Ταμείο Πρόνοιας, τώρα το σενάριο περιλαμβάνει και … το δράκο επί του 13ου και 14ου μισθού!

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσαφηνίσει τις πολιτικές της σε μείζονα θέματα μισθολογικής, ασφαλιστικής πολιτικής και να θέσει τέλος στις πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων. Διαφορετικά αναλαμβάνει μεγάλες πολιτικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, με συναίσθηση των καταστάσεων, ευθύνη και υποχρέωση για την υποστήριξη πρώτα απ’ όλα των αυτονόητων, απέναντι στα σχέδια και τις πολιτικές που επιχειρούν τη μεταβίβαση του κόστους της κρίσης στα πιο αδύναμα, μικρά και μεσαία στρώματα, κρίνει αναγκαία την κλιμάκωση των πολιτικοσυνδικαλιστικών παρεμβάσεων και απεργιακά.

Ήδη το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογήσει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο πολιτικοσυνδικαλιστικός και κοινωνικός αγώνας για να μην πληρώσουν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, την κρίση και οι υπαίτιοι να μείνουν στο απυρόβλητο, απαιτείται να πυκνώσει.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά τη Δευτέρα 14/12/2009 για το σύνολο των ζητημάτων και των προβλημάτων των εργαζομένων, τον προϋπολογισμό, το ασφαλιστικό, την εισοδηματική και κοινωνική πολιτική, το πρόγραμμα αγωνιστικών και απεργιακών δράσεων, σε Συνέντευξη Τύπου (ώρα 12.00 στα γραφεία της) προκειμένου αναλυτικά να παρουσιάσει τις εκτιμήσεις, τις θέσεις και το σχεδιασμό της.

Παράλληλα στις 21/12/2009 προχωρά σε αγωνιστική παρέμβαση για το Ταμείο Πρόνοιας και τον Προϋπολογισμό.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τηλ/Fax 271-0-235682
Μαινάλου & Σέκερη
ΤΡΙΠΟΛΗ -ΤΚ 22100
Webside: www.adedyarkadias.gr

 

 

 
Ο ΠΕΡΣΙΝΟΣ & Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Τον περσινό Δεκέμβρη ζήσαμε μια έκρηξη, μια εξέγερση της νεολαίας που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία ενός αθώου παιδιού 15 χρονών από έναν «ράμπο» της Αστυνομίας που του είχαν μάθει ότι το κράτος ήταν αυτός – για να θυμίσουμε τη ρήση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη «το κράτος είστε εσείς» αλλά και του κ. Πολύδωρα που ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκαλούσε τους αστυνομικούς πραίτορες.

Αυτή η αντίληψη σε συνδυασμό με την ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι αστυνομικοί σ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, έχει οδηγήσει σε δεκάδες δολοφονίες. Αναφέρουμε εντελώς ενδεικτικά τη δολοφονία του Κουμή, της Κανελλοπούλου, του Καλτεζά και του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το έναυσμα βεβαίως της περσινής εξέγερσης ήταν η στυγερή δολοφονία. Υπήρχαν όμως τα αίτια που λειτούργησαν υποδόρια και οδήγησαν σ΄ αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα της νεολαίας.

Τα αίτια αυτά μπορούν να συνοψιστούν στο ζοφερό παρόν που βιώνουν οι νέοι και οι οικογένειές τους αλλά και στο αβέβαιο μέλλον τους, στην εντελώς υποβαθμισμένη ποιότητα της ζωής τους μέσα στο περιβάλλον των αποπροσωποποιημένων μεγαλουπόλεων, στην αναξιοκρατία, στην διαφθορά, στην αδιαφορία των πολιτικών δυνάμεων, που εναλλάσσονται στην εξουσία, γι΄ αυτούς, και τα προβλήματά τους. Όλα αυτά γέννησαν άγχος και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον τους και σε συνδυασμό με τη δολοφονία του παιδιού απετέλεσαν το εκρηκτικό μείγμα που οδήγησε στην περσινή εξέγερση.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που προσέφερε ηθικό και πολιτικό στήριγμα στους εξεγερμένους νέους. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ήταν ουσιαστικά απούσες ή και εχθρικές απέναντί τους. Οφείλουμε βέβαια να εξάρουμε την έντιμη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου.
Το Δεκέμβρη βέβαια είδαμε και καταστροφές μαγαζιών, αυτοκινήτων, εμπρησμούς ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες από κάποιους, ενέργειες που αξιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα ΜΜΕ, στην προσπάθεια ν΄ αμαυρωθεί η εξέγερση των νέων.

Τα γεγονότα αυτά έδωσαν το έναυσμα στο πολιτικό και οικονομικό – μιντιακό κατεστημένο να στοχοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν στο πλευρό των νέων και αποτελούσε την ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ν.Δ., άρα ήταν εχθρός που έπρεπε να εξουδετερωθεί.

Είναι περιττό φυσικά να πούμε ότι η Αριστερά και οι Αριστεροί διαχρονικά αγωνίζονται μέσα στις γραμμές του Λαϊκού Κινήματος με ακάλυπτο πρόσωπο και ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές.

Κι ερχόμαστε στο φετινό Δεκέμβρη, στο διήμερο των κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Συνελήφθησαν λοιπόν για προληπτικούς λόγους, όπως ανακοινώθηκε 850 άτομα κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Φυσικά αφέθηκαν ελεύθεροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Απ΄ αυτούς οι 124 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και σχεδόν όλοι κατηγορούνται για κακούργημα με βάση τη διάταξη για την κουκούλα που ψήφισε η Ν.Δ. και που το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση την είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική και γελοία υποσχόμενο ότι ως Κυβέρνηση θα την καταργήσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι περίφημοι «αντιεξουσιαστές» που παραβίασαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο και τραυμάτισαν παραλίγο θανάσιμα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν εμποδίστηκαν, όπως δεν εμποδίζονται και δεν συλλαμβάνονται οι περίφημοι «γνωστοί – άγνωστοι» που συχνά – πυκνά τους βλέπουμε να μπαίνουν και να βγαίνουν από τις γραμμές των ΜΑΤ όπως πέρυσι στην Αθήνα και προχθές στα Χανιά. Προφανώς είναι πολύ γνωστοί στις δυνάμεις καταστολής, είναι σύμμαχοι και συνεργάτες τους, γιατί μέσω αυτών συκοφαντούνται και διαβάλλονται από την εκάστοτε εξουσία οι αγώνες των εργαζομένων, των νέων, το Πανεπιστημιακό Άσυλο κ.λ.π.

Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Χρυσοχοΐδη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας ακριβώς για να εμποδίσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας, σε μια περίοδο που τα προβλήματα οξύνονται δραματικά σ΄ όλα τα επίπεδα, σε μια χώρα που κυριαρχεί η διαπλοκή, η διαφθορά, η ανεργία, η ακρίβεια, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και του κοινωνικού κράτους και που ο μόνος τρόπος για ν΄ αντιμετωπίσουμε την άθλια αυτή κατάσταση είναι ο αγώνας.

Σε πείσμα λοιπόν όλων αυτών των μεθόδων καλούμε τους πολίτες και τους νέους να πυκνώσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Θεσσαλονίκη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελευταία προπόνηση του Αστέρα εν όψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού (4.45 μ.μ.) στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη. Μετά τη λήξη της προετοιμασίας, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από τους παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές:

Αναστασόπουλος, Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Εστέβες, Μπαστία, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Έντερ, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαδάκης και Ρόκας.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό είναι εκτός αποστολής οι Καρντόσο, Λαμπρόπουλος, ενώ επιστρέφουν σε αυτήν οι Ζεάν Κάρλος, Λαδάκης.

Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι για Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο.

Εκτός έδρας οι ομάδες νέων και εφήβων

Δύο εκτός έδρας παιχνίδια θα δώσουν το Σάββατο οι ομάδες υποδομής του Αστέρα που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα νέων (Κ-21) θα αντιμετωπίσει στις 11.00 π.μ. τον Αρη Θεσσαλονίκης, ενώ η εφηβική ομάδα (Κ-17) θα αντιμετωπίσει την ίδια ώρα τον Λεβαδειακό.

Τρία φιλικά για τις ακαδημίες του Αστέρα

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τρεις φιλικοί αγώνες στις εγκαταστάσεις του Αστέρα για τα τμήματα παίδων, παμπαίδων, τζούνιορ-προτζούνιορ με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων.

Στις 11.30 π.μ. θα γίνει ο αγώνας τζούνιορ-προτζούνιορ με παιδιά γεννημένα τα έτη 1999, 2000, 2001, ενώ την ίδια ώρα θα διεξαχθεί ο αγώνας των παμπαίδων με παιδιά γεννημένα τα έτη 1997, 1998.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με τον αγώνα παίδων μεταξύ των δύο ομάδων, με παιδιά γεννημένα τα έτη 1994, 1995, 1996. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι.

 

 

 
Η δύσκολη αποστολή του Αρκαδικού
Το παιχνίδι του Σαββάτου (17.30) με τη Νήαρ Ήστ ήταν εκ προοιμίου δύσκολο για τον Αρκαδικό και έγινε ακόμα δυσκολότερο από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Μαυροβούνιος σέντερ Λιούμπο Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης με την Ολυμπιάδα Πατρών.

Ωστόσο, τις δύο ημέρες που είχε στη διάθεση του ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης δούλεψε με τους συνεργάτες του, πιστεύοντας πώς οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του μπορούν να καλύψουν το κενό του «Λιούμπο» στο αυριανό παιχνίδι με την ιστορική ομάδα της Καισαριανής.

Τώρα είναι η στιγμή να «σηκώσουν λίγο βάρος παραπάνω» οι παίκτες του Αρκαδικού και να δείξουν πώς μπορούν να ξεπεράσουν και τον παράγοντα κούραση, αποδεικνύοντας παράλληλα πώς ο Αρκαδικός δικαιολογημένα θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Α2 κατηγορίας.

Στο πλευρό τους αύριο και οι φίλοι της ομάδας, που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την Τετάρτη, δημιουργώντας μία απίστευτη ατμόσφαιρα σε αγώνα μπάσκετ και στο τέλος χειροκρότησαν θερμά τον Αρκαδικό αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του.

Κάλεσμα στους φιλάθλους

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τη Ν. Ήστ και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

 

 

 
Σχολή Διαιτησίας για νέους Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου, θα λειτουργήσει Σχολή Διαιτησίας για νέους Διαιτητές, στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, τον μήνα Ιανουάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο fax του Συνδέσμου 27210 - 93433 ή στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών, Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου, από 09:00 έως 12:00, κάθε μέρα μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2010.

Υπεύθυνοι Σχολής είναι οι κ.κ., Αναστόπουλος Αντώνης (κιν. 6949-989376) και Πλάγος Ιωάννης( κιν.6972-022551).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα