Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 11-11-2009

 

 

 

 
Η Νεολαία Συνασπισμού στο πλευρό των συμβασιούχων
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ύστερα από απόφαση του Συλλόγου συμβασιούχων τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα 9-11 μέχρι την Παρασκευή 13-11.

Η Νεολαία Συνασπισμού για μία ακόμα φορά βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων οι οποίοι ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τελούν εδώ και εφτά χρόνια υπό την αβεβαιότητα της ανανέωσης της σύμβασης τους.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μονιμοποιήσει τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, να σταματήσει επιτέλους το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής ομηρείας για τους χιλιάδες συμβασιούχους, να σταματήσει να υποβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

 

 

 
Συνέντευξη Αναστασόπουλου στο www.wind.com.gr
Ο 30χρονος τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr  για τις καλές εμφανίσεις του ίδιου αλλά και της ομάδας του στα τελευταία ματς εξηγώντας το πώς ήρθε η βελτίωση στην απόδοση και στα αποτελέσματα. Θεωρεί δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά πιστεύει πως η ομάδα της Αρκαδίας έχει τις ικανότητες να διακριθεί στη Σούπερ Λίγκα αλλά και στο κύπελλο Ελλάδος. Περιμένει με αισιοδοξία τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό καθώς θεωρεί πως μπορεί ο Αστέρας να κερδίσει πολλά από αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση.

«Η ομάδα έχει αλλάξει στιλ και νοοτροπία και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Πιστεύω πως μπορούμε να διακριθούμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδος καθώς δεν μας φοβίζουν τα δύσκολα. Από το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό έχουμε μόνον να κερδίσουμε με την εμφάνισή μας. Όσες φορές μου δείχνουν εμπιστοσύνη στον Αστέρα εγώ ανταποκρίνομαι. Αυτό κάνω και τώρα...»

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη >>>>>>>>

 

 

 
Δεύτερος πολυτιμότερος ο Τσέζαρεκ
Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ του Αστέρα αναδείχθηκε δεύτερος κατά σειρά πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής στη σχετική ψηφοφορία. Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Απόστολος Βέλλιος του Ηρακλή, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Καβάλας Ζέλικο Κάλατς.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το χθεσινό ρεπό επέστρεψαν σήμερα στα αγωνιστικά τους καθήκοντα οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα και μάλιστα με δύο προπονήσεις.

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και πολύ τρέξιμο, ενώ το απόγευμα ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος χώρισε σε δύο γκρουπ τους παίκτες του.

Όσοι δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα αγωνίστηκαν σε «οικογενειακό διπλό» με την ομάδα νέων του Αστέρα, την οποία κέρδισαν με 2-1 με σκόρερ τους Έντερ, Καούνο.

Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα ακολούθησαν το προπονητικό πρόγραμμα, στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από κει και πέρα, ο Λιονέλ Ρίος, ο Ίσραελ Νταμόντε και ο Οράσιο Καρντόσο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα σήμερα, ενώ τέλος δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό ο Αντριάν Μπαστία, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

 

 

 
Με το μυαλό στην Ολυμπιάδα ο Αρκαδικός
Ο Αρκαδικός ξεκίνησε την προετοιμασία του για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος (17.30) στην Τρίπολη με την ισχυρή και ιδιαίτερα φιλόδοξη φέτος Ολυμπιάδα Πατρών.

Η Τρίπολη ζει και αναπνέει για το μεγάλο παιχνίδι με την Πατρινή ομάδα, όπου χωρίς να είναι υπερβολή, απειλείται το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων και ενδέχεται μάλιστα να μείνουν κάποιοι και έξω από το κλειστό γυμναστήριο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι.

Η πολύ καλή πορεία του Αρκαδικού στην Α2 μέχρι σήμερα, εκτός από μία ικανοποίηση στους φίλους της ομάδας, προσθέτει ένα επιπλέον κίνητρο για το φίλαθλο κόσμο της Τρίπολης που θέλει να βοηθήσει από την πλευρά του για να φτάσει η αγαπημένη του ομάδα σε μία ακόμα νίκη.

Η προετοιμασία του Αρκαδικού ξεκίνησε χωρίς τους Μαναβόπουλο, Παπαδάκη, των οποίων η συμμετοχή θεωρείται αμφίβολη αυτή τη στιγμή για το παιχνίδι με την Πατρινή ομάδα και με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να καταστρώνει τα πλάνα του με τους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη, χωρίς να υπολογίζει τους δύο παίκτες.

 

 

 
Τέσσερα εκατομμύρια τα θύματα του σακχαρώδη διαβήτη
Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που έχουν σχέση με τον σακχαρώδη διαβήτη, ενώ σε επτά εκατομμύρια ανέρχονται αυτοί που διαπιστώνουν ότι πάσχουν από την ασθένεια!!!

Αυτά τονίστηκαν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη από την πρόεδρο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Μαργαρίτα Αναπλιώτου και τα Μέλη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας κ. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, Διευθυντή του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού και υπεύθυνο του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσ. Ευαγγελισμός, την κα. Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Επίκουρο Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Παν/μιου Αθηνών, «Νοσ. Παίδων Αγία Σοφία», την κα. Ευτυχία Κούκκου, Αν. Διευθύντρια της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Νοσ. «Ελ. Βενιζέλου» και τον κ. Κωνσταντίνο Τσίγκο μέλος της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και Πρόεδρο της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της.

Με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (IDF) λοιπόν, 285 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη κι άλλα 344 εκατομμύρια είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν το νόσημα. Δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία σχετικά με την έκταση της νόσου.

Αν δεν ληφθούν μέτρα για να αναστραφεί ο επιδημικός ρυθμός εξάπλωσης εκτιμάται ότι το 2030 435 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από διαβήτη με ότι αυτό συνεπάγεται. Με τα σημερινά στοιχεία έχουμε:
• Κάθε 10 δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος πεθαίνει από αίτιο που σχετίζεται με τον διαβήτη.
• Κάθε 10 δευτερόλεπτα 2 άνθρωποι νοσούν από διαβήτη.
• Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 7 εκατομμύρια καινούριοι διαβητικοί.
• Κάθε χρόνο συμβαίνουν 4 εκατομμύρια θάνατοι που σχετίζονται με τον διαβήτη
• Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως

Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα