Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 10-11-2009

 

 

 

 
Υπόμνημα Ε.Κ.Αρκαδίας για συμβασιούχους Παν. Πελοποννήσου
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ. 2710 - 222218 ΦΑΞ: 2710 - 238755
Email: erkenar@otenet.gr Τρίπολη 9 - 11 - 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης
& Θρησκευμάτων: κ. Διαμαντοπούλου Α.

Κυρία Υπουργέ,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των 66 συμβασιούχων εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι συμβασιούχοι, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργάζονται με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, ανάθεσης έργου - ακόμη και χωρίς Σύμβαση για 11 άτομα που έχει λήξει η Σύμβαση τους από τον Ιούνιο του 2009 - και συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζονται πάνω από τέσσερα (4) χρόνια χωρίς διακοπή.

Η μη οριστική επίλυση της εργασιακής σχέσης των συμβασιούχων, καθιστά την λειτουργία του Πανεπιστημίου προβληματική και διατηρεί σε ομηρία και ανασφάλεια τους εργαζόμενους αυτούς.

Η περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προϋποθέτει μεταξύ άλλων την πλήρη στελέχωση του με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας σας καλεί να αναγνωρίσετε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων δίνοντας οριστική λύση.

Η μόνη επιβεβλημένη και άμεση λύση, είναι η πλήρης στελέχωσή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μόνιμο προσωπικό με την μετατροπή των Συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου διασφαλίζοντας την συνέχιση της δουλειάς των εργαζομένων και την απρόσκοπτη πορεία των Υπηρεσιών του Ιδρύματος.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υφυπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης & Θρησκευμάτων: κ. Πανάρετο Ι.
Διοικούσα Επιτροπή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Βουλευτές Περιφέρειας Πελοποννήσου
ΣΥ.Σ.ΠΑ.Π.
Πολιτικά Κόμματα - Μ.Μ.Ε

 

 

 
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το έργο τους και η συμβολή τους στην κοινωνία - Απεργία 11-11-09

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας, αποτελεί - σύμφωνα με το Ν. 3669/06-07-05 - μία από τις 58 σε πανελλαδικό επίπεδο δομές του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), ενώ η λειτουργία του εποπτεύεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.).
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , κατά τη διάρκεια της εξαετούς λειτουργίας του (από το 2003) παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους ενηλίκους της περιοχής με την υλοποίηση ποικίλων επιμορφωτικών προγραμμάτων στους τομείς των Νέων Τεχνολογιών, των Ευρωπαϊκών Γλωσσών, της Οικονομίας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος κλπ. Η συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα των Κ.Ε.Ε. αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στη διαμόρφωση στάσεων πάνω σε σύγχρονα ζητήματα, με απώτερο στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την ευελιξία στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας, προάγοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο. Επιπλέον, μία σημαντική καινοτομία της λειτουργίας των ΚΕΕ είναι η εξακτίνωση των δράσεων - σε συνεργασία με ΟΤΑ, δημόσιους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής - σε ολόκληρο το Νομό Αρκαδίας , με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν ευκαιρίες συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον τόπο κατοικίας τους.
Η πορεία του έργου του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , τα τελευταία 6 (έξι ) χρόνια μπορεί να συνοψιστεί στα στοιχεία του πίνακα που ακολουθεί: Περισσότερα...

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ: 23850 25133
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΔΕΚΕ)
Τηλ: 213 131 1632


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11

Τα σωματεία Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) συγκροτούνται από 300 εργαζομένους στις υπηρεσίες του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα 58 Κ.Ε.Ε. σε ολόκληρη την επικράτεια. Τα μέλη των Σωματείων μας είναι επιφορτισμένα - σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο - με αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, τη διοικητική λειτουργία και την διαχειριστική παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Ήρων, Εκπαίδευση Μεταναστών, Προγράμματα Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης κλπ), αλλά και των Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Δ.Ε., Κ.Ε.Ε., Σχολές Γονέων), όπως αυτές ορίζονται στο Νόμο 3369/06-07-2005 για την Ορ-γάνωση της Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα.
Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για ΙΓΜΕ
5-11-09
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης του ΙΓΜΕ και επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων.

Με βάση υπομνήματα που σας απέστειλε το συνδικάτο ΙΓΜΕ στις 8/10 και 21/10, το ΙΓΜΕ, ένας ερευνητικός φορέας με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας για πάνω από 50 χρόνια, αντιμετωπίζει τεράστια θεσμικά, οικονομικά (προϋπολογισμός, ΚΠΣ), λειτουργικά, και εργασιακά προβλήματα. Δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του, όπως μισθοδοσίας και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Νομοθεσία και Διαιτητικές Αποφάσεις.

Τα προβλήματα τα γνωρίζετε σε μεγάλο βαθμό γιατί ταλανίζουν το Ινστιτούτο για πολλά χρόνια και είχατε εκφράσει την συμπαράστασή σας για τα θέματα αυτά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την επίλυσή τους. Με βάση τα παραπάνω υπομνήματα του συνδικάτου, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει ορισμένα άμεσα και οξυμένα προβλήματα του Ινστιτούτου και των εργαζομένων, που αφορούν την τρέχουσα μισθοδοσία τους, την ανανέωση του προσωπικού λόγω του ήδη γηρασμένου και μαζικά συνταξιοδοτούμενου προσωπικού (περίπου 50 συνταξιοδοτήσεις κατά έτος), τις υποχρεώσεις για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής, την αναγκαία αύξησης μισθών λόγω εντεινόμενης ακρίβειας και τέλος την προώθηση της χρηματοδότησης των ερευνητικών προτάσεων του ΙΓΜΕ.

Ερωτώνται λοιπόν οι Υπουργοί :

1. Πως θα αντιμετωπίσουν την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης 5.2 εκ € προκειμένου να καλυφθούν οι ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία, υλοποίηση διαιτητικής απόφασης κ.α.) λόγω της περικοπής κατά 7 εκατ. € που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση κατά την ψήφιση του τακτικού προϋπολογισμού 2009;

2. Πως θα εξασφαλιστεί το περικομμένο ποσοστό 10% από το τελευταίο τεταρτημόριο του εγκριθέντος Τακτικού Προϋπολογισμού 2009, δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθεί η μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου, οι κρατήσεις Δώρου Χριστουγέννων, Εφορίας και τοκοχρεωλυτικής δόσης κτιρίου;

3. Θα εξασφαλιστούν στον Προϋπολογισμό του 2010 κονδύλια της τάξης των 7 εκατομμυρίων € που αφαιρέθηκαν από τον προϋπολογισμό του 2008 που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε νέο προσωπικό, για τις μισθολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, για την ανάγκη στοιχειώδους αύξησης μισθών;

4. Πως θα εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για την προώθηση της χρηματοδότησης των ερευνητικών προτάσεων του ΙΓΜΕ που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και τις Εθνικές Δημόσιες Επενδύσεις;

Ο ερωτώντες Βουλευτής
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση επιχορήγησης από το Υπ. Πολιτισμού
ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ 9-11-2009
Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Πλήγμα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η καθυστέρηση καταβολής της τακτικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού

Στα πλαίσια της συνταγματικής επιταγής για το δικαίωμα και ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό για όλους, μεταξύ άλλων, η πολιτεία έχει αναλάβει την υποχρέωση να στηρίζει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Ένα από τα μέσα έμπρακτης ενίσχυσης είναι και οι τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις. Αυτές συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία και κάλυψη των πάγιων αναγκών των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, έτσι ώστε αυτά να μην εξαναγκάζονται στο κυνήγι ιδιωτών χορηγών, να μην οδηγούνται στην εμπορευματοποίηση και φυσικά να μην μετακυλύεται το κόστος της άθλησης και προστίθεται μαζί με τα υπόλοιπα οικογενειακά βάρη.

Επομένως η τακτική απόδοση των οφειλών της πολιτείας παίζει και ένα σημαντικό ρόλο όσον αφορά τον ίδιο τον χαρακτήρα του αθλητισμού στην χώρα μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η αθλητική ηγεσία δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν λάβει τις επιχορηγήσεις των ετών 2007-2008 και 2008- 2009, ενώ στα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά.) δεν έχουν πληρωθεί τα έξοδα μετακινήσεων και άλλα οδοιπορικά. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει και ακυρώνει κάθε προγραμματισμό των ερασιτεχνικών συλλόγων. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε, μετά από την ερώτησή μας στη Βουλή στις 31/8/2009 (αρ. 3759/203) για την οποία δεν πήραμε απάντηση, να επανέλθουμε σήμερα με νέα ερώτηση.

Υπενθυμίζουμε, ακόμα, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, κατά το προηγούμενο διάστημα, κακώς και με τρόπο αντιδεοντολογικό, πάγωσε και δεν απέδωσε τις τακτικές επιχορηγήσεις προηγούμενων ετών που αφορούσαν χρέη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας στα ερασιτεχνικά σωματεία μεγάλα προβλήματα. Μάλιστα, υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα αθλητικών συλλόγων, που ενώ απέδωσαν στις υπηρεσίες της ΓΓΑ τα σχετικά παραστατικά δεν πήραν ποτέ τα ανάλογα ποσά, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν λογιστικές διαφορές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γιατί δεν τηρούνται με συνέπεια οι οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τα
ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία;
2) Πότε θα δοθούν οι ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις του 2007-2008 και του 2008-2009;
3) Πότε θα αποπληρωθούν τα έξοδα μετακίνησης και άλλα οφειλόμενα οδοιπορικά;

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Επίσης καλείται ο Υπουργός Πολιτισμού να καταθέσει τα στοιχεία όλων των έκτακτων επιχορηγήσεων που δόθηκαν στα αθλητικά σωματεία για τα έτη 2007, 2008 και 2009 έως σήμερα.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τάσος Κουράκης
Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για τα Stage
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΤΩΝ STAGE
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Ψηλά το κεφάλι. Μη δεχτείτε να σας αφήσουν άνεργους. Το μέλλον σας δε μπορεί να είναι τα Stage, οι συμβάσεις, η μερική απασχόληση. Δηλαδή μισά δικαιώματα, μισή ζωή. Ελάτε μαζί να οργανώσουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μη δίνετε δικαίωμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία χρησιμοποιώντας την πολιτική της Ν.Δ., χτυπάει το δικαίωμά σας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αν την ενδιέφεραν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με Stage, με μερική απασχόληση, με όλες τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, θα τις καταργούσε και θα παρείχε σε όλους τους εργαζόμενους πλήρη και σταθερή εργασία.

Συνάδελφοι,
Η μόνη πάγια και διαρκής ανάγκη είναι το δικαίωμα στη δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Είναι ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση και να υπάρξει συντονισμός όλων των εργαζομένων με όποια σχέση εργασίας δουλεύει, για να καταργηθούν τα Stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, οι ωρομίσθιοι και όποια άλλη αντεργατική μορφή απασχόλησης. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα