Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 10-9-2009

 

 

 

 
Ο Υφυπουργός Παιδείας αύριο σε σχολεία της Αρκαδίας
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θα επισκεφτεί αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, σχολεία του Νομού Αρκαδίας προκειμένου να παρευρεθεί στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού είναι το ακόλουθο:

9:00 Αγιασμός 1ου, 2ου, 3ου ΕΠΑΛ και 1ου ΣΕΚ Τρίπολης
10:30 Αγιασμός Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
 Στο ξεκίνημα και αυτής της εκπαιδευτικής χρονιάς και μέσα σε μια προεκλογική περίοδο γεμάτη νέες εξαγγελίες, τα χρονίζοντα προβλήματα όλου του εκπαιδευτικού οικοδομήματος παραμένουν άλυτα.

Έχουμε πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι με ευχολόγια δεν λύνονται τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες την εκπαίδευση, προβλήματα που χρονίζουν από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Και δεν κατανοούμε πού βρίσκει η κυβέρνηση το λόγο να καμαρώνει ανενδοίαστα για τις «επιτυχίες» της στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ούτε μας πείθουν οι προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας, για δωρεάν φορητούς υπολογιστές, ότι θα λύσουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια ακόμη σε ποιο βαθμό κατόρθωσε η κυβέρνηση να εξασφαλίσει επάρκεια σε σχολικά βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ξέρουμε όμως ότι παιδαγωγικό ζητούμενο παραμένει η εξασφάλιση ενός διαφορετικού προγράμματος σπουδών, σύγχρονου και πολυδιάστατου, αντίστοιχου με τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ψυχών. Ζητούμενο παραμένει ακόμη το αυτονόητο, η συγγραφή άρτιων και καλαίσθητων σχολικών βιβλίων που θα κάνουν τους μαθητές να αγαπήσουν τη γνώση και όχι να τη μισήσουν.

Ξέρουμε πως είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε επιτέλους μια εκπαιδευτική διαδικασία που συνέπεια της θα είναι η αχρήστευση της ανάγκης των φροντιστηρίων.

Ξέρουμε πως για να υπάρξει Παιδεία απαιτούνται καλοπληρωμένοι, με επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια εκπαιδευτικοί, τάξεις με λιγότερους μαθητές που επιτέλους θα έχουν ελεύθερο χρόνο.

Ξέρουμε ότι αυτονόητο για κάθε σύγχρονο σχολείο είναι η ύπαρξη επαρκούς, ασφαλούς και αισθητικά άρτιας κτιριακής υποδομής. Είναι η ύπαρξη και η λειτουργία μιας καλά οργανωμένης και στελεχωμένης σχολικής βιβλιοθήκης. Είναι η δυνατότητα εγγραφής σε δημόσια νηπιαγωγεία όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Και όλα αυτά, βέβαια, δεν μπορούν να διασφαλιστούν όσο οι δαπάνες της χώρας μας για την παιδεία παραμένουν στην τελευταία θέση στην Ευρώπη.

Μαζί με τις ολόθερμες ευχές μας, με την έναρξη των μαθημάτων, δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε συλλογική προσπάθεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για μια εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική, που θα παρέχεται ισότιμα σε όλα τα παιδιά και τους νέους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, για ένα σχολείο χώρο χαράς και δημιουργίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 
Για την απόπειρα διαρροής θεμάτων στις Πανελλήνιες
Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την απελπιστική βραδύτητα έκδοσης πορίσματος της ΕΔΕ για το ζήτημα απόπειρας διαρροής θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε ιδιωτικό Λύκειο της Καλαμάτας.

Απαιτούμε την άμεση περάτωση της διαδικασίας και την απόδοση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Περισσότερα...

Α΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

 

 
Εγγραφές για το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης
Γίνε κι εσύ Πρόσκοπος...

Λυκόπουλα (6-11 ετών)
Πρόσκοποι (11-15 ετών)
Ανιχνευτές (15-18 ετών)

και όλοι οι ενήλικες με όρεξη, κέφι και φαντασία..

Σας περιμένουμε όλους στην εστία μας Β. Οικονομίδου 25 και στο τηλέφωνο 2710 223739 καθημερινά 19:00 - 21:00 για περισσότερες πληροφορίες..

25.000.000 πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο, σε περιμένουν στη μεγαλύτερη παρέα του κόσμου...

 

 

 
Συνέντευξη με το Γιάννη Σεντεμέντε
Ο 17χρονος αμυντικός του Αστέρα, ένας από τους μικρότερους σε ηλικία στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μίλησε αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του στην ομάδα της Τρίπολης. Αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητάς του αλλά και στο κίνητρο που έχει έτσι ώστε να υλοποιήσει τις προσδοκίες του. Ο Γιάννης Σεντεμέντες δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που περιμένουν τον ίδιο και την ομάδα του εκτιμώντας πως θα αξιοποιήσει με σκληρή δουλειά και υπομονή τις ευκαιρίες που θα του δοθούν έτσι ώστε να φθάσει ψηλά στην καριέρα του. Πιστεύει, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του, στις δυνατότητες του Αστέρα έπειτα και από το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα προειδοποιώντας πως από εδώ και πέρα η ομάδα της Αρκαδίας θα παίξει σε όλα τα παιχνίδια μόνον για τη νίκη.

«Η συμμετοχή μου στην Σούπερ Λίγκα με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Έχω σημαντικές βοήθειες από τους συμπαίκτες μου στην προσπάθεια να καθιερωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και πλέον ο Αστέρας κοιτάζει σε κάθε αγώνα μόνο τη νίκη..»
Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα